livios logo

Bouw slim en geniet levenslang van je woning

Bouwen doe je maar één keer. Daarom doe je het best vanaf de eerste keer goed, zodat je levenslang van je woning geniet. Zowel Ytong- als Silka-blokken zijn ideaal om ecologische woningen mee te bouwen. Deze bouwmaterialen zijn duurzaam en hebben een goede isolatiewaarde waardoor je je wooncomfort verhoogt. Bovendien kan je later makkelijk kleine verbouwingswerken uitvoeren om je woning aan te passen aan jouw veranderende behoeftes.

Buitenmuren in Ytong

Met cellenbeton kan je zowel dragende als niet-dragende muren bouwen. Ytong is gemaakt uit kalk, cement en zand. Het materiaal is 100% recycleerbaar, vochtongevoelig en brandwerend. Dankzij zijn uitstekende thermische isolatie scoort Ytong beter dan de EPB-norm in België voorschrijft. Hierdoor verhoog je je wooncomfort en de duurzaamheid van je woning.

Scheidingswanden in Silka

Silka, het zusje van Ytong, is ideaal om woningscheidende wanden mee op te trekken. Dit materiaal bestaat uit zand, kalk en water. Het is een natuurlijk bouwmateriaal met een hoge massa. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor het optrekken van duurzame en ecologische woningen. De grootste troeven zijn de draagkracht, de thermische inertie van de blokken en de akoestische isolatie. Met Silka maak je komaf met geluidsoverlast en woon je in alle rust.

Geniet van blijvende isolatie

Bouw je met Ytong? Dan hoef je geen extra isolatiemateriaal te voorzien. De isolatie zit in de muur zelf. Hierdoor heb je geen risico op slecht geplaatst isolatiemateriaal én de isolatiewaarde van je woning vermindert niet doorheen de jaren, wat wel het geval is bij traditionele isolatiematerialen. Je woning gaat dus langer mee.

Je woning groeit met je mee

Bovendien kan je je woning makkelijk aanpassen als je levenskwaliteit verandert. Kleine verbouwingswerken zijn makkelijk uit te voeren omdat je geen breekwerken hoeft te doen. Je kan het materiaal eenvoudig verzagen. Een deuropening vergroten zodat je er met een rolstoel door kan, een muur weghalen of een deur- of raamopening opvullen? Je woning groeit met je mee en is makkelijk aanpasbaar.

Zelf aan de slag

Ytong is ook het ideale materiaal als je zelf je handen uit de mouwen wil steken. De blokken worden op elkaar verlijmd. Ze zijn licht van gewicht waardoor je de ruwbouwwerken zelf kan uitvoeren. Tijdens de gratis opleidingsdagen in Burcht, Heusden-Zolder en Roeselare demonstreert Xella hoe je met Ytong kan bouwen. Schrijf je nu in voor een van de volgende opleidingsdagen. Breng je plannen mee en bekijk samen de mogelijkheden voor jouw project.

Meer weten? Neem contact op met Xella of surf naar www.xella.be.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-14061/ytong-silka/partnerberichten/bouw-slim-en-geniet-levenslang-van-je-woning/