livios logo

Luchtdicht bouwen met één systeem: zo pak je het aan

Eén bouwsysteem van kelder tot dak? Dat is Ytong. Met dit bouwsysteem trek je je volledige ruwbouw op. Ytong-blokken zijn tegelijkertijd dragend en isolerend. Je hoeft dus geen bijkomend isolatiemateriaal te plaatsen. Zo kan je gemakkelijker de kostprijs van je nieuwbouw beperken, zonder in te boeten op kwaliteit of luchtdichtheid.

Ytong is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, cement en zand. Dit bouwblok presteert uitstekend op vlak van thermische isolatie, warmte-accumulatie, vochtongevoeligheid en brandwerendheid. Ytong-blokken worden verlijmd. Dankzij de grootte en ergonomie van de blokken, kan je snel bouwen. Zo spaar je op manuren en kan je sneller in je woning trekken. Je hebt ook veel ontwerpvrijheid, want je kan de blokken makkelijk verzagen.

Geen extra isolatie nodig

Het grote voordeel van Ytong? Je hoeft geen extra isolatie in je buitenmuren te voorzien, omdat Ytong zelf heel goed isoleert. Hierdoor bespaar je niet alleen op de kostprijs van het nodige bouw- en isolatiemateriaal, je hebt ook geen risico op een slechte plaatsing van de isolatie. Hierdoor geniet je van een warme buitenschil zonder koudebruggen.

Volledig luchtdicht

In tegenstelling tot snelbouwstenen, worden Ytong-blokken volvlakkig verlijmd. Snelbouwstenen zijn vaak holle stenen die maar gedeeltelijk verlijmd worden, terwijl Ytong uit een vol blok bestaat. Het voordeel hiervan? Er is nooit gevaar voor luchtcirculatie. Ook niet als je in het bouwblok boort om iets op te hangen of om een stopcontact te plaatsen. Je zal nooit in een holle ruimte terecht komen, waardoor je ook geen verlies aan isolatie hebt. Met Ytong bouw je dus volledig luchtdicht.

Klaar voor de toekomst

Ytong is niet alleen geschikt voor de ruwbouwwerken, maar ook voor later als je je woning wil aanpassen aan jouw veranderende noden. Met dit materiaal kan je zonder problemen je woning uitbreiden of herindelen. Dankzij het lichte gewicht kan je makkelijk een extra verdieping plaatsen of een deur- of raamopening opvullen. Ook als je kamers wil herindelen en een nieuwe tussenmuur wil plaatsen, kan dit perfect met Ytong.

Schrijf je in voor een gratis opleiding

Wil je zelf bouwen met Ytong? Cellenbeton is het perfecte bouwblok voor doe-het-zelvers. Tijdens een gratis opleiding van Xella in Burcht, Heusden-Zolder of Roeselare leer je hoe je de blokken zelf verlijmt. Je leert meer over de eenvoud van het Ytong-bouwsysteem, je krijgt demonstraties en hebt de mogelijkheid om specifieke vragen te stellen over jouw project. De opleiding duurt een halve dag en is volledig gratis. Schrijf je nu in voor een van de volgende opleidingen in je buurt. Meer weten? Neem contact op met Xella of surf naar www.xella.be.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-15007/ytong-silka/partnerberichten/luchtdicht-bouwen-met-een-systeem-zo-pak-je-het-aan/