livios logo

Zelf je garage of woning bouwen? Dat kan met Ytong en Silka

Heb je bouwplannen? Als je een beetje handig bent, kan je (een deel van) de ruwbouwwerken van je nieuwe woning zelf voor je rekening nemen. Ytong- en Silka-blokken zijn de perfecte materialen voor zelfbouwers. Dankzij de opleidingsdagen van Xella leer je hoe je deze blokken best verwerkt.

Buitenmuren

Buitenmuren moeten aan strenge eisen voldoen. Met Ytong-blokken zijn de huidige eisen makkelijk haalbaar, want deze blokken zijn voldoende dragend en brandveilig, beschermen tegen koude en hitte en houden de luchtvochtigheid onder controle. Daarom is het ook de ideale bouwsteen voor de buitenmuren van je woning.

Binnenmuren

Met welke bouwblokken kan je binnenmuren metselen om ruimtes in je woning te verdelen? Ook hiervoor kan je Ytong-blokken gebruiken. Zowel voor dragende als niet-dragende binnenmuren. Ook het kalkzandsteenblok Silka is zeer geschikt voor het optrekken van dragende binnenmuren. Silka zorgt bovendien voor extra akoestisch comfort en uitstekende thermische inertie.

Woningscheidende wanden

Bouw je een halfopen of gesloten woning? Dan kan je voor de wand tussen de twee woningen Silka-blokken gebruiken. Ze zijn niet alleen dragend en brandveilig, maar hebben ook een uitstekende thermische inertie en akoestische isolatie. Daarom zijn ze ideaal voor woningscheidende wanden. Zo heb je geen last van eventueel lawaai van bij je buren.

Garage

Wil je zelf een garage metselen? Dat kan met de holle Silka vellingkantblokken. Deze bouwstenen zijn dragend en isolerend tegelijk. Er zijn speciale uitsparingen voorzien waarin je leidingen en bedradingen kan laten lopen. Dankzij dit gatenpatroon hoef je zelf geen leidingsleuven te frezen. Hierdoor kan je niet alleen sneller, maar ook properder te werk gaan. Nog een voordeel: je hoeft de muur niet per se af te werken. Een laagje verf kan, maar de blokken op zich zien er al fraai uit.

Schrijf je in voor een gratis opleiding

Bouwen met Ytong en Silka is niet alleen snel, maar ook eenvoudig. De blokken worden allebei verlijmd. Tijdens een van onze opleidingsdagen krijg je de gelegenheid om beide materialen beter te leren kennen. Je krijgt niet alleen een demonstratie maar ook een antwoord op jouw specifieke vragen. Vergeet zeker niet om je plannen mee te brengen. Schrijf je nu in voor een opleiding in je buurt!

Meer weten? Surf naar www.xella.be

 


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-15305/ytong-silka/partnerberichten/zelf-je-garage-of-woning-bouwen-dat-kan-met-ytong-en-silka/