livios logo

Lawaaihinder in je woning vermijden? Deze bouwsteen biedt de oplossing!

Een stille omgeving draagt bij tot je wooncomfort. Woon jij langs een drukke weg, in de buurt van een treinspoor of in een gesloten woning? Dan heeft Xella de oplossing: de bouwsteen Silka biedt een goede geluidsisolatie. Zowel voor binnen- als buitenmuren. Zo maak je komaf met lawaaihinder van je huisgenoten, buren of omgeving.

15667-NL

De kalkzandsteen Silka is ideaal voor woningen waar geluidsisolatie erg belangrijk is.

Foto Ytong - Silka

15667-NL

Ytong-blokken bieden een uitstekende thermische isolatie.

Foto Ytong - Silka

15667-NL

Met Ytong maak je van je tochtige inkomhal een goed geïsoleerde ruimte.

Foto Ytong - Silka

Silka: akoestische isolatie…

De kalkzandsteen Silka heeft een hoge massa waardoor ze ideaal is voor woningen waar geluidsisolatie erg belangrijk is. Een stille leefomgeving wordt de laatste jaren steeds belangrijker, want bij je thuis wil je echt tot rust kunnen komen. Ga je (ver)bouwen? Denk dan voldoende na over het akoestisch comfort in je woning, want achteraf ingrijpen is moeilijker en duurder. Als je voor Silka kiest, kies je voor een duurzaam bouwblok met een goede draagkracht, thermische inertie en akoestische isolatie.

… ideaal voor woningscheidende wanden

Wil je voldoende privacy tussen verschillende kamers in huis? Silka-blokken zijn ideaal als scheidingswand. Maar ze zijn ook geschikt voor buitenmuren. Stel, je woont langs een drukke weg of in de buurt van een treinspoor, dan geniet je met Silka van voldoende akoestisch comfort. Tot slot kan je Silka-blokken ook gebruiken voor woningscheidende wanden bij een rijwoning. Zo heb je geen last van lawaaierige buren. Nog een belangrijk voordeel: een wand in Silka hoef je niet af te werken. Je kan hem meteen schilderen en je bent klaar!

Ytong: thermische isolatie…

Naast akoestische isolatie, is thermische isolatie nog belangrijker om te voldoen aan de huidige energieprestaties en isolatienormen. Zo bieden Ytong-blokken bijvoorbeeld een uitstekende thermische isolatie. Deze blokken zijn vanbinnen niet hol, maar vol. Hierdoor zijn ze luchtdicht en super isolerend. Normaal gezien plaats je isolatie tegen snelbouwstenen, maar Ytong-blokken scoren zo goed op thermisch vlak dat je geen extra isolatiemateriaal nodig hebt.

… ideaal voor garages, inkomhallen en rijwoningen

Ytong-blokken zijn bijgevolg ideaal om een garage te bouwen. Maar ze zijn ook uiterst geschikt voor de voorgevel van een rijwoning bijvoorbeeld. Doordat je bij het optrekken van de gevel geen extra isolatie hoeft te plaatsen, blijft de opbouwdikte beperkt en kan je makkelijker voldoen aan de stedenbouwkundige voorschriften. En je maakt bovendien van je tochtige inkomhal een goed geïsoleerde ruimte, want wie bouwt met Ytong geniet van een warme buitenschil zonder koudebruggen.

Zelf aan de slag? Volg een gratis opleiding

Ytong- en Silka-blokken worden verlijmd en zijn makkelijk te verwerken. Hierdoor zijn ze populair bij doe-het-zelvers. Wil jij graag zelf aan de slag? Schrijf je dan gratis in voor een van onze opleidingsdagen in Burcht (Antwerpen), Heusden-Zolder (Limburg) of Rumbeke (West-Vlaanderen). Tijdens deze opleidingen leer je hoe je de blokken moet verwerken en krijg je een antwoord op jouw specifieke vragen. Meer weten? Surf naar www.xella.be

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-15667/ytong-silka/partnerberichten/lawaaihinder-in-je-woning-vermijden-deze-bouwsteen-biedt-de-oplossing/XellaBelgium