livios logo

Voldoen aan de strenge isolatienormen? Trek je buitenmuren op met Ytong Low Energy-blokken

Met Ytong-blokken bouw én isoleer je tegelijkertijd. Zo zorg je ervoor dat de warmte in huis niet verloren gaat en de energiekosten beperkt blijven. Kies je voor de Ytong Low Energy-blokken van Xella? Dan kan je makkelijk voldoen aan de huidige isolatienormen en het vereiste E- en S-peil behalen.

Voldoen aan isolatie-eisen

De Ytong Low Energy-blokken zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan het strenge E- en S-peil. Sinds 2021 is BEN bouwen de norm: nieuwe woningen moeten voldoen aan een minimaal E-peil van 30 en een S-peil van 31. Vanaf 2022 wordt het S-peil mogelijk nog strenger. Met de Low Energy-blokken trek  je muren op zonder koudebruggen en bouwknopen. Zo voldoet je woning gemakkelijk aan de EPB-regels, met een lage energierekening tot gevolg.

Geen extra isolatie nodig

De Low Energy-blokken zijn gemaakt uit cellenbeton, een isolerend en dragend materiaal. Hierdoor bieden deze bouwblokken een uitstekende thermische isolatie en luchtdichtheid. Met de Ytong Low Energy-blokken kan je efficiënt bouwen zonder bijkomend isolatiemateriaal te gebruiken voor je buitenmuren. Nu de prijs van isolatiemateriaal de hoogte in is gegaan, is dit een goede oplossing om budgetvriendelijk te bouwen en toch te voldoen aan de vereiste isolatienormen. De gevelbekleding kan je rechtstreeks op de blokken aanbrengen.

Verlijmen

De blokken zijn verkrijgbaar in een dikte van 20 cm tot 50 cm. Hierbij geldt: hoe dikker, hoe beter de isolatiewaarde. Doordat ze groot zijn en licht van gewicht kan je ze makkelijk en snel verwerken. Het is dus ook een ideaal bouwblok voor zelfbouwers! In tegenstelling tot snelbouwstenen worden de Low Energy-blokken verlijmd. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een hoge luchtdichtheid. Bovendien is lijm sterker dan mortel.

Ook voor renovatie

Ytong is ook geschikt als je je woning (later) wil renoveren of uitbreiden. Zo kan je zonder problemen een extra verdieping plaatsen, een aanbouw optrekken of een raam- of deuropening opvullen met Ytong-blokken. Ook een nieuwe tussenmuur plaatsen kan perfect. Daarnaast biedt Ytong nog een voordeel: je hebt minder stof in huis dan als je moet kappen.

Schrijf je in voor een gratis opleiding

Wil je meer te weten komen over (zelf) bouwen met Ytong? Schrijf je dan in voor een gratis opleiding in Burcht (Antwerpen), Heusden-Zolder (Limburg) of Rumbeke (West-Vlaanderen). Deze infonamiddagen combineren theorie met praktijk. Zo kom je alles te weten over de voordelen en mogelijkheden van Ytong en krijg je een demonstratie van hoe de blokken verwerkt worden. Bekijk hier alle data.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-15669/ytong-silka/partnerberichten/voldoen-aan-de-strenge-isolatienormen-trek-je-buitenmuren-op-met-ytong-low-energy-blokken/