livios logo

Een raamopening dichtmetselen of een extra scheidingswand bouwen? Dat doe je met Ytong!

Een woning evolueert mee met jouw behoeftes en past zich aan veranderende leefomstandigheden aan. Wil je graag één grote kamer onderverdelen in twee kamers? Of heb je grotere plannen en ga je een raam- of deuropening opvullen? Met Ytong-blokken kan je flexibel renoveren.

Cellenbeton: dragend en isolerend

Ytong of cellenbeton is gemaakt uit kalk, cement en zand. Dat bouwmateriaal is zowel dragend als isolerend. Ytong-blokken bieden niet alleen een goede thermische isolatie, ze zijn ook brandwerend en ongevoelig voor vocht. Het grote voordeel is dat je er zelf mee aan de slag kan. De blokken zijn erg compact en licht, waardoor je ze makkelijk en snel kan plaatsen. Je woning renoveren hoeft dus geen maanden te duren. Lees meer over de voordelen van Ytong.

Deur- of raamopening opvullen

Maak je een bestaande doorgang terug dicht of vul je een bestaande raamopening op met Ytong? Dan hoef je geen extra isolatie te plaatsen. Want Ytong is binnenmuur, buitenmuur en isolatie in één. Een laagje dunpleister volstaat als afwerking. Naast een goede isolatie is ook de luchtdichtheid belangrijk als je renoveert. Ytong-blokken zijn speciaal gemaakt om te verlijmen. Wist je dat een gelijmde muur luchtdichter is dan een gemetselde muur? Zo heb je met Ytong dus geen luchtlekken en ook geen warmteverlies.

Nieuwe indeling maken

Ytong is ook geschikt als je een extra binnenmuur wil plaatsen als scheidingswand. Of als je één grote ruimte wil opdelen in twee kleinere kamers. Denk maar aan je zolder die je omtovert tot meerdere kinderkamers of een bureauruimte. Met Ytong is het erg eenvoudig en heb je meteen een egaal resultaat. Een laagje dunpleister op de muur en de klus is geklaard!

Hoe zelf aan de slag?

Ytong is hét materiaal bij uitstek voor kleine renovaties én grote verbouwingen. De blokken zijn makkelijk te verzagen, zodat je ze op maat kan maken. Een extra pluspunt is dat je niet aan de slag moet gaan met mortel. Zo kan je zuiver werken met lijm. Wil je zelf renoveren met Ytong? Leer meer over dit materiaal tijdens een opleidingsdag van Xella in Burcht, Heusden-Zolder of Rumbeke. Schrijf je hier gratis in. Bekijk ook zeker onze handige tutorials op Youtube voordat je aan de klus begint.

Heb je nog vragen over cellenbeton? Neem dan contact met ons op of surf naar www.xella.be voor meer informatie.

 

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-16261/ytong--silka/partnerberichten/een-raamopening-dichtmetselen-of-een-extra-scheidingswand-bouwen-dat-doe-je-met-ytong/