livios logo

Je woning uitbreiden in de diepte of hoogte? Ontdek deze oplossingen om duurzaam te renoveren

Droom je van een nieuwe aanbouw om meer ruimte te creëren of extra daglicht binnen te halen? Of wil je misschien een extra volume op je woning plaatsen? Xella heeft alle bouwmaterialen in huis om jouw renovatieplannen te laten slagen en geeft je een overzicht van de mogelijkheden.

Aan- of uitbouw…

Is je woning te klein geworden en wil je wat extra woonruimte? Dan kan je je woning uitbreiden aan de achter- of zijkant met een nieuwe aan- of uitbouw met grote glaspartijen voor meer daglicht. Bij een aanbouw bouw je een nieuwe ‘kamer’ tegen je woning, terwijl je bij een uitbouw eerst de buitengevel sloopt en de kamer daarna uitbreidt. In beide gevallen heb je nadien meer vierkante meters ter beschikking die je volgens jouw wensen kan invullen. Denk maar aan een gezellige zithoek of een nieuwe leefkeuken.

…met Ytong of Silka!

Zo’n aan- of uitbouw kan je makkelijk optrekken met Ytong-blokken. Ytong is buiten- en binnenmuur in één bouwblok. Het grote voordeel is dat je geen bijkomende isolatie moet plaatsen. Zo bespaar je op dure isolatiematerialen en loop je ook geen risico op een slechte plaatsing met alle gevolgen van dien zoals opstijgend vocht. Ook Silka-blokken zijn hiervoor geschikt. Dankzij de hoge massa, het groot ademend vermogen en de goede warmte-opslag van deze kalkzandsteenblokken creëer je een aangename woonruimte waar je in alle stilte kan genieten. Lees meer over de mogelijkheden.

Een extra verdieping met Ytong… voor als elke kilo telt

Wil je jouw woning liever uitbreiden in de hoogte, maar weet je niet of je bestaand dak draagkrachtig genoeg is? Ytong is tot drie keer lichter dan beton, waardoor je op een plat dak perfect een nieuwe verdieping kan optrekken. Naast het lichte gewicht heeft Ytong ook goede geluidsisolerende en warmte-accumulerende eigenschappen: in de winter houden Ytong-muren de warmte binnen en in de zomer buiten. Met Ytong zorg je dus voor een perfecte isolatie, wat erg belangrijk is als je je woning uitbreidt.

Zelf aan de slag

Een groot voordeel is dat je met Ytong zelf aan de slag kan. De blokken worden eenvoudig verlijmd. Je hoeft dus geen mortel aan te maken en je kan proper werken. Wil je graag meer weten over bouwen met Ytong-blokken? Schrijf je dan in voor een gratis opleiding in Burcht, Heusden-Zolder of Rumbeke.

Meer weten over de mogelijkheden van Ytong en Silka? Surf naar www.xella.be.

12 dingen die je moet weten over verbouwtechnieken


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-16666/ytong--silka/partnerberichten/je-woning-uitbreiden-in-de-diepte-of-hoogte-ontdek-deze-oplossingen-om-duurzaam-te-renoveren/