livios logo

Drie keer budget vrijmaken zonder toegevingen!

Door te werken met Ytong-bouwblokken spreid je heel gemakkelijk je kosten. Het beste deel van het verhaal is dat dit systeem niet duurder is én je zelfs aan kwaliteit wint in vergelijking met de traditionele bouwmaterialen. Hoe je op zo’n korte tijd budget vrijmaakt? Wij leggen het je graag uit.

9984-N

Foto Ytong

9984-N

Foto Ytong

9984-N

Foto Ytong

1. Niets anders nodig

Het ingenieuze aan dit concept is dat je een hele woning kan optrekken met alleen maar Ytong-cellenbeton. Dat bespaart op ingewikkelde materiaalcombinaties voor het oplossen van moeilijke bouwknopen. Doordat de blokken dragend zijn en verlijmd worden, schiet je aannemer ook sneller op. Bovendien hoef je geen aparte isolatie te voorzien, want cellenbeton heeft een uitstekende isolerende waarde. Opnieuw werkuren uitgespaard!

Ook loop je minder risico op luchtlekken en koudebruggen, want cellenbeton zorgt voor een perfect geïsoleerd en luchtdicht gebouw. Je woning bestaat namelijk maar uit één bouwmateriaal. De probleempunten duiken net daar op waar verschillende materialen elkaar ontmoeten. Hierdoor sluit je ook vervelende kosten achteraf uit veroorzaakt door vocht, schimmel, enzovoort.

2. Buitenafwerking kan wachten

Veel mensen associëren Ytong vaak met een afwerking in gevelpleister. Maar ook houten gevelbekleding en de traditionele baksteen zijn perfect te combineren. Door het ademende en isolerende karakter van het cellenbeton is het echter niet nodig om je buitengevel meteen af te werken. Ideaal voor als je je budget wil spreiden over een langere periode, want deze bouwblokken mogen zeker gezien worden.

3. Besparen op pleisterwerken

Ten slotte kan je ook budget aan de kant zetten door je binnenmuren af te werken met dunpleister. Een laag van 2 à 5 millimeter dik volstaat al op een Ytong-muur. Deze pleister is sneller geplaatst en is natuurlijk goedkoper, aangezien traditionele pleisters al snel drie tot vijf keer zo dik moeten worden aangebracht. En doordat je met één materiaal werkt, is de kans op scheurtjes zo goed als onbestaande.

Hebben we je kunnen overtuigen? Neem contact met ons op en bespaar heel wat geld en tijd. Zelf aan de slag met onze Ytong-bouwblokken? Wij organiseren speciale opleidingsdagen, zodat je nadien zelf aan je project kan beginnen.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/310-9984/ytong/partnerberichten/drie-keer-budget-vrijmaken-zonder-toegevingen/