livios logo

Het rendement van warmtepompen vergelijken: zo doe je dat!

Plannen om een warmtepomp aan te schaffen? Dan investeer je maar beter in een warmtepomp met het hoogste rendement. Een concrete vergelijking van warmtepompen gebeurt aan de hand van objectieve en meetbare criteria zodat je zeker het beste toestel in huis haalt. Ontdek hier hoe warmtepompen vergelijken in zijn werk gaat!

Energielabel

Om het rendement van warmtepompen te vergelijken, kan je je baseren op het energielabel. Dit label omvat belangrijke informatie over het seizoenrendement, het jaarlijks energieverbruik en het geluidsniveau van warmtepompen.

Seizoensrendement (SCOP en SEER)

Het seizoensrendement weerspiegelt het werkelijk energieverbruik van een warmtepomp door middel van een jaarlijks energieverbruik en een rendement bij typisch dagelijks gebruik op langere termijn. Het houdt rekening met temperatuurschommelingen en stand-by-periodes om zo een duidelijke en betrouwbare indicatie te geven van het energierendement en dit voor een volledig verwarmingsseizoen (SCOP) of koelingsseizoen (SEER). Het seizoensrendement geeft m.a.w. een meer realistische en concrete aanduiding van het energieverbruik.

Seizoensprestatiecoefficiënt (SPF)

Om het E-peil van een woning te bepalen wordt de seizoensprestatiecoefficiënt (SPF) als parameter ge­bruikt. De SPF is de gemiddelde prestatiecoëfficiënt van een warmtepomp, berekend over het volledige stookseizoen en in een specifiek gebouw, rekening houdend met het verbruik van eventuele randappa­ratuur, zoals o.a. pompen in een captatienet.

Op zoek naar een warmtepomp met het hoogste rendement? Laat Daikin u bijstaan. Surf naar onze website voor meer informatie.

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-11360/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/het-rendement-van-warmtepompen-vergelijken-zo-doe-je-dat/