livios logo

Hooikoorts? Stem je ventilatie af op de voorspellingen!

Het lenteweer staan al aan de deur. Fijn! Helaas komt daarmee ook het pollenseizoen weer op gang. Ben jij een van de drie miljoen Belgen die last heeft van hooikoorts? Dan staat een zonnige dag voor jou waarschijnlijk gelijk aan snotteren en hoofdpijn, zelfs met alle tips en middeltjes die er voorhanden zijn. Maar wist je dat je van je eigen woning een hooikoorts vrije zone kunt maken door te ventileren? We vertellen je er alles over!

Eerste hulp bij hooikoorts

In eerste instantie volg je natuurlijk het best de aanbevelingen van je huisarts, maar als je weet welke pollen jouw klachten veroorzaken, doe je er goed aan om ze te vermijden. Zo kun je het gras natuurlijk beter niet maaien als jouw hooikoorts door graspollen veroorzaakt wordt. Allergisch aan het stuifmeel van berken? Dan is een wandeling in het park niet zo’n goed plan. Er zijn heel wat handige websites waarop je de verschillende pollenconcentraties kunt terugvinden. Hou rekening met de voorspellingen en vermijd inspanningen in de open lucht.

Houd je huis pollenvrij

Om je klachten tot een minimum te beperken, blijf je het best thuis, op voorwaarde dat je daar geen pollen naar binnen brengt. Hou je ramen gesloten en kies voor een slim ventilatiesysteem dat pollen uit de lucht filtert, zodat je toch van de verse lucht kunt genieten. Stuifmeelkorrels zijn niet bestand tegen vocht, dus je huis grondig schoonmaken, je haren wassen voor het slapengaan en je was binnen laten drogen zijn stuk voor stuk prima ideeën.

Vermijd bijkomende irritatie

Behalve pollen vermijd je het best alle andere stoffen die irritatie kunnen opwekken, zoals rook en sterke geuren. Wie last heeft van zijn ogen draagt beter geen contactlenzen en spoelt ze beter regelmatig met lauw water. Begin in geen geval te wrijven!

Ontdek de luchtreinigers van Daikin: ze verminderen de symptomen van astma en allergieën door stof en pollen uit de lucht te verwijderen. Ze verwijderen verder ook bacteriën en virussen uit de lucht door ze weg te filteren. Zo optimaliseren ze jouw gezondheidskapitaal.

Meer info op www.daikin.be.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-12693/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/hooikoorts-stem-je-ventilatie-af-op-de-voorspellingen/