livios logo

Een warmtepomp in een renovatie? Uitstekende keuze!

Iedereen die verbouwt stelt zich de vraag: “Hoe ga ik mijn woning verwarmen?”. “Behoud ik mijn bestaande verwarmingsketel op gas, stook ik verder met stookolie of ga ik voor groene verwarming met een warmtepomp?”. Wel, heel simpel: oude verwarmingssystemen vervangen door een energiezuinige warmtepomp is altijd een goed idee!  

13682-NL

Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur lucht/water warmtepomp

Foto Daikin Airconditioning Belgium

13682-NL

Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur lucht/water warmtepomp

Foto Daikin Airconditioning Belgium

13682-NL

Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur lucht/water warmtepomp

Foto Daikin Airconditioning Belgium

13682-NL

Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur lucht/water warmtepomp

Foto Daikin Airconditioning Belgium

Een warmtepomp is een bijzonder duurzame én efficiënte oplossing om je woning te verwarmen en te voorzien van sanitair warm water. Toch leeft bij heel wat mensen nog altijd het misverstand dat een warmtepomp enkel haalbaar is bij nieuwbouw. Dat klopt allang niet meer. Ook in een bestaande woning is het perfect mogelijk om een warmtepomp te installeren én ze aan te sluiten op de bestaande leidingen en radiatoren. Zorg er wel voor dat je eerst goed isoleert. Zo werkt de warmtepomp optimaal en zorgt deze ervoor dat je woning energiezuinig, milieuvriendelijk én future proof is. 

Een groene investering 

Door over te schakelen van een ketel naar een warmtepomp maak je een volledig groene keuze. Er wordt geen brandstof of gas meer verbrand, en elektriciteit kan geproduceerd worden op een duurzame manier. Over het algemeen reduceren warmtepompen de CO2-uitstoot met 70% en daarenboven daalt de energiefactuur.  

Aansluiting op bestaande radiatoren 

Worden je oude radiatoren verwarmd door een gas- of mazoutketel, dan zijn dit waarschijnlijk hogetemperatuurradiatoren. Dit is het geval in de meeste bestaande en zeker in oudere woningen. De maximale wateraanvoertemperaturen voor deze radiatoren ligt tussen 65°C en 90°C. Wens je die te behouden? Dan moet je verwarmingsinstallatie ook hoge temperaturen kunnen leveren.  

De nieuwe state of the art Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur lucht-waterwarmtepomp voor verwarming, koeling en sanitair warm water is in dit geval het geschikte toestel! Met temperaturen tot 70°C kan de installatie de bestaande radiatoren gebruiken om de woning te verwarmen. Zo bespaar je de kost van nieuwe radiatoren of de installatie van vloerverwarming, maar geniet je toch van de voordelen van een warmtepomp. En dankzij het compacte design, het vloermodel heeft een grondoppervlakte van minder dan 0,36 m², is slecht een minimale installatieruimte nodig. 

Een unieke buitenunit: efficiënt, fluisterstil en awardwinnend 

De Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur is speciaal ontworpen om het geluidsniveau te verminderen en om te voldoen aan de hedendaagse verwachtingen. In de standaard modus produceert de unit een geluidsdruk van 35 dB(A) op drie meter, dus ergens tussen het fluiten van vogels en het geluid in een bibliotheek. In fluisterstille modus wordt het aantal geproduceerde decibels op drie meter met drie decibel verminderd, wat in de realiteit een halvering van het geluidsniveau betekent!  

En aangezien het oog ook wat wilt, komt de buitenunit met een opvallend ontwerp. Dankzij het zwarte rooster, dat de hele voorzijde beslaat, past de unit in elke omgeving. De zilvergrijze behuizing reflecteert de kleur van de achterliggende wand voor een optimale discretie. Deze unit kreeg hiervoor zelfs al de IF en Reddot Design Award 2019. 

Meer informatie over de Daikin Altherma 3 H HT vind je hier.  

 

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-13682/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/een-warmtepomp-in-een-renovatie-uitstekende-keuze/