livios logo

De perfecte temperatuur in elke kamer van je woning!

Iedereen die (ver)bouwt stelt zich de vraag: “Hoe ga ik mijn woning verwarmen?”. Kies ik voor een traditionele verwarmingsketel op gas, stook ik met stookolie of ga ik voor groene verwarming met een warmtepomp? Wel, heel simpel: voor zowel nieuwbouw als bij grondige renovaties is een warmtepomp de meest logische keuze. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je woning energiezuinig, milieuvriendelijk én future proof is. Zeker in combinatie met vloerverwarming. Maar is vloerverwarming wel ideaal voor een slaapkamer? En wat als het ineens te warm wordt, kan je dan ook koelen?  

13852-NL

Daikin Altherma warmtepomp convector

Foto Daikin Airconditioning Belgium

13852-NL

Daikin Altherma warmtepomp convector

Foto Daikin Airconditioning Belgium

13852-NL

Daikin Altherma warmtepomp convector

Foto Daikin Airconditioning Belgium

De warmtepomp convector: verwarming en koeling in één unit  

Een lage temperatuur warmtepomp is perfect voor zowel nieuwbouw als grotere renovaties. Neem nu de Daikin lucht/water warmtepompen lage temperatuur. In combinatie met vloerverwarming is er beduidend minder energie nodig om de woning te verwarmen dan met fossiele brandstoffen. 

Niet elke ruimte is echter even geschikt om van vloerverwarming te voorzien. Slaapkamers bijvoorbeeld. Maar ook daar komen er vanuit de markt oplossingen! Zo brengt Daikin, dé specialist in warmtepompen, de Daikin Altherma warmtepomp convector op de markt. Deze warmtepomp convector kan perfect gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming én kan daarenboven zowel koelen als verwarmen! Op die manier ben je niet alleen energiezuinig bezig, je bent ook zeker van steeds de perfecte temperatuur in de kamer! En je kan op beide oren slapen: dankzij zijn stille werking heb je er de minste last van. Het elegante design is ook mooi meegenomen! 

Wat is een warmtepomp convector? 

Een warmtepomp convector werkt, in vergelijking met een radiator, enkel op basis van dynamische convectie. Dit betekent convectie met een extra ventilator. Door dit extra vermogen zijn compactere units mogelijk. En niet enkel is hij compacter, maar ook zo’n 25% efficiënter dankzij de werking met lagere watertemperaturen. Als kers op de taart kan hij zowel verwarmen als koelen. 

De Daikin Altherma warmtepomp convector een nieuwe aanpak voor huiselijk comfort 

 • Slank en prachtig design: Met een diepte van 135 mm past deze warmtepomp convector in ieder huis of appartement 
 • Snel en hoog vermogen: De Daikin Altherma warmtepomp convector combineert de lage watertemperatuur toepassing – vloerverwarming – met een snel reagerend afgiftesysteem –radiator. Het levert in verhouding een hoog verwarmingsvermogen aan lage watertemperaturen (regime 35/30°C) en hoge koelvermogens met traditionele koelwaterregimes van 7/12°C.   
 • Discreet: Het geluidsdrukniveau van de unit bedraagt 25 dB(A) op een afstand van 1 m, als de ventilator is ingesteld op lage snelheid 
 • Laag energieverbruik: De Daikin Altherma warmtepomp convector gebruikt de laatste technologieën om minder energie te verbruiken, tot 3 W van het vermogen in stand-by terwijl de betrouwbare rendementen behouden blijven 
 • Gebruiksvriendelijke bediening met uitgebreid assortiment aan functionele controllers 
 • Gemoduleerde luchtstroom (optioneel): Als er minder vraag voor warmte is, moduleert de unit de luchtstroom en wordt de snelheid van de ventilator verlaagt en als gevolg daarvan zal ook het bedrijfsgeluid verminderen 
 • Compatibel met het Daikin Altherma 3-gamma: Kan worden gekozen bij lage watertemperatuur (35°C) waardoor het ideaal is voor warmtepomptoepassingen. 

  Lees meer op www.daikin.be 

  14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


  Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

  track

  http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-13852/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/de-perfecte-temperatuur-in-elke-kamer-van-je-woning/