livios logo

4 redenen om voor een warmtepomp te kiezen

Vanaf 2021 worden stookolieketels niet meer toegelaten bij nieuwbouw en bij ingrijpende energetische renovaties in Vlaanderen. Brussel verbiedt de installatie van nieuwe stookolieketels vanaf 2025. In Wallonië gaat het verbod op de verkoop van zulke ketels in vanaf 2035. Kies dus meteen voor een energiezuinige warmtepomp. De warmtepomp is momenteel één van de meest milieuvriendelijke en duurzame manieren om een woning te verwarmen. Goed voor jou en je portefeuille, het milieu en de waarde van je woning. Bovendien helpt het bij het behalen van de EPB-eisen van je woning. 

14451-NL

Daikin Altherma warmtepomp

Foto Daikin Airconditioning Belgium

14451-NL

Daikin warmtepompen

Foto Daikin Airconditioning Belgium

Klaar voor EPB-eisen 2021 

Tegen 2021 is het de bedoeling dat alle nieuwe gebouwen bijna-energieneutraal gebouwd worden. Deze gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. En de energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Warmtepompen zijn hiervan een uitstekend voorbeeld. 

De positieve impact op je woning 

Dankzij het gebruik van een warmtepomp kan het E-peil tot 20 punten dalen ten opzichte van condenserende mazout- en gasketels. Warmtepompen zijn dus een energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief voor een traditionele ketel. 

Aanzienlijk belastingvoordeel

Daarbovenop profiteer je van aanzienlijke belastingvoordelen. Voor meer informatie over belastingsvoordelen en premies, surf je het best naar de website van het gewest waar je woont.

Waardestijging van jouw woning

Ten slotte stijgt de waarde van je woning door de installatie van een warmtepomp.

Niets dan voordelen dus… 

Benieuwd welke warmtepomp het best bij jouw woning past? Neem snel een kijkje op https://www.daikin.be/nl_be/oplossingen/voor-bij-u-thuis.html en gun jouw woning een Daikin-warmptepomp

 

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-14451/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/4-redenen-om-voor-een-warmtepomp-te-kiezen/