livios logo

Checklist voor de verbouwer

Aan een verbouwing begin je niet zonder een goede voorbereiding. Alvorens de grote breekhamer boven te halen, is het belangrijk eerst over een aantal zaken goed na te denken. Eén van deze zaken is het verwarmingssysteem. Hoe wil je je woning verwarmen? Voldoet het huidige systeem nog aan de regelgeving en je eigen noden en behoeften of dient dit, al dan niet volledig, vervangen te worden? Wil je ook kunnen koelen en sanitair warm water voorzien met eenzelfde installatie? En welk afgiftesysteem zal je gebruiken? Zoveel vragen, zoveel belangrijke beslissingen. Daikin helpt je op weg de juiste antwoorden te vinden.

14796-NL

Daikin lucht/luchtwarmtepomp Stylish

Foto Daikin Airconditioning Belgium

14796-NL

Daikin warmtepomp in renovatie

Foto Daikin Airconditioning Belgium

14796-NL

Daikin warmtepompconvector

Foto Daikin Airconditioning Belgium

Duurzaam renoveren

Vanaf dit jaar moeten ingrijpende energetische renovaties voldoen aan het E-peil, de energieprestatie van de woning, E70 in plaats van E90 en moet er een bepaalde minimumhoeveelheid energie uit hernieuwbare energiebronnen worden gehaald.  Exit oude stookolieketels, welkom energiezuinige warmtepomp.

Een warmtepomp zorgt ervoor dat je verwarmingsinstallatie voldoet aan de hedendaagse noden en dat op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier. Daarenboven stijgt de waarde van je woning ook.

Welke warmtepomp en welk afgiftesysteem?

Een eerste stap is te bekijken welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw renovatieproject. Daarvoor moet je weten hoe je gaat verwarmen, of je actief wilt koelen en welk afgiftesysteem je wilt gebruiken. De meest toepasselijke en populairste warmtepompen voor renovaties zijn de lucht/lucht- en de lucht/waterwarmtepompen. 

Lucht-luchtwarmtepompen onttrekken warmte aan de buitenlucht. Die warme lucht wordt via een binnenunit in de woning geblazen. In de zomer wordt dit proces omgedraaid en wordt de woning gekoeld. De meest populaire afgiftesystemen om hieraan te koppelen zijn de gekende aircowandtoestellen. Deze vind je in verschillende maten en kleuren, en zijn dé oplossing om de woning heel het jaar door snel en efficiënt op tempratuur te houden. Liever een vloermodel? Dan kan ook. Bijvoorbeeld het nieuwste Daikin Perfera-vloermodel.

Lucht-waterwarmtepompen onttrekken eveneens warmte aan de lucht maar voeren deze via een watercircuit naar je warmteafgiftesysteem. Hier wordt nog een onderscheid gemaakt tussen lage- en hogetemperatuurwarmtepompen.

Beide types lucht-waterwarmtepompen kun je gebruiken om sanitair water te verwarmen.

Nog niet helemaal zeker welk systeem te kiezen? Vraag gerust raad aan de Daikin-experts. Ze helpen je graag verder!

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-14796/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/checklist-voor-de-verbouwer/