livios logo

Productief en comfortabel thuiswerken: 5 tips

Thuiswerk is ondertussen helemaal ingeburgerd en het ziet er niet naar uit dat dit snel terug zal verdwijnen. Het belang van een goede werkomgeving bij jouw thuis, is belangrijker dan ooit. Hierbij alvast vijf tips om het thuiswerken aangenaam en efficiënt te houden.

1. Richt een rustige werkplek in

Een aparte ruimte voor je home-office is ideaal. Zo kan je ongestoord werken en ook ’s avonds de deur van je ‘bureau’ achter je toetrekken. Heb je geen bureauruimte in je woning? Dan lukt het mits wat kleine aanpassingen wel in een bestaande hobbykamer, zolderkamer of logeerkamer?

2. Zorg voor een aangenaam werkklimaat

Ook een comfortabel binnenklimaat is cruciaal om efficiënt te kunnen werken. Zorg voor voldoende verluchting en een aangename temperatuur. Gemiddeld gesproken werken mensen het best bij een temperatuur van 22 à 23°C, al is er een verschil tussen mannen (die de voorkeur geven aan 21 à 22°C) en vrouwen (die 23 à 24°C verkiezen). Een warmtepomp helpt je je ruimte op de perfecte temperatuur te houden, zowel in de winter als de zomer. Ga voor een efficiënte lucht-luchtwarmtepomp – airco in de volksmond- of een lucht-waterwarmtepomp die ook kan functioneren als airconditioningsysteem.

3. Hou het gezond

Ook als je thuiswerkt, kun je (fysiek én mentaal) fit blijven. Blijf dus niet de hele tijd aan je computer gekluisterd, maar doe regelmatig een aantal lichaamsoefeningen en strek zeker elk uur even de benen en ga een tas koffie of thee of een glaasje water halen. Tijdens de middagpauze neem je rustig de tijd om te eten en om even te ontspannen.

4. Computer uit… en ontspan

Zit de werkdag erop? Zet dan je computer uit en ontspan. Doe aan sport, ga lekker koken of lees een ontspannend boek. Vergeet ook het sociaal contact (weliswaar vanop afstand) niet: bel eens met je vrienden of familie of maak een praatje met je buren.

5. Maak afspraken met en rond de kinderen

Thuiswerk combineren met kinderen blijkt een heuse opgave. Misschien kun je je dag zodanig indelen dat jij werkt terwijl je kind slaapt of terwijl je partner zich met hem of haar bezighoudt? Met iets oudere kinderen kun je makkelijker afspraken maken en hun duidelijk maken dat je niet zomaar thuis bent, maar echt moet werken. Op de site van de Vlaamse overheid vind je nog enkele handige tips over thuiswerken met kinderen.

Heb je meer tijd nodig? Dan kun je extra ouderschapsverlof aanvragen bij je werkgever. Iedereen met een kind jonger dan twaalf jaar of een kind met een handicap komt in aanmerking voor dit ‘coronaverlof’. Deze maatregel geldt voorlopig tot 30 september.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-15040/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/productief-en-comfortabel-thuiswerken-5-tips/