livios logo

Toekomstgericht renoveren doe je met een warmtepomp

Nieuwbouwwoningen worden steeds duurder en ook de bouwgronden worden schaarser en schaarser. Een bestaande woning aanschaffen en deze opknappen is vandaag dan ook populairder dan ooit. Maar hoe pak je dit aan en hoe maak je jouw woning toekomstproof? En welke oplossingen moet je kiezen om te voldoen aan de huidige regelgeving? Het gebruik van nieuwe mazoutketels werd al aan banden gelegd en vanaf 2023 geldt nu ook de verplichting tot renovatie voor energieverslindende woningen. Evolueren naar het verplichte energie D-label kan je door een paar concrete aanpassingen. Zo is een goede isolatie de basis en ook het gebruik van hernieuwbare energie in je woning is een must. Bij Daikin ben je alvast aan het juiste adres om jouw woning op vlak van verwarming en koeling energiezuinig te maken.

15863-NL

Daikin Altherma 3 R Hybride warmtepomp

Foto Daikin Airconditioning Belgium

15863-NL

Daikin hoge temperatuur warmtepomp - renovatie

Foto Daikin Airconditioning Belgium

15863-NL

Daikin Stylish lucht/lucht warmtepomp

Foto Daikin Airconditioning Belgium

15863-NL

Daikin lucht/water warmtepomp

Foto Daikin Airconditioning Belgium

Bye bye oude verwarmingsketel…

Wie zijn woning renoveert, vervangt best zijn oude verwarmingsketel. Als grote energieverslinders hebben ze een nefaste invloed op jouw energiefactuur. Gelukkig zijn er heel wat alternatieven op de markt die je stookkosten drastisch kunnen verlagen. Zo is de warmtepomp een zuinige en duurzame oplossing om je woning te verwarmen en te koelen. Je haalt namelijk gratis hernieuwbare energie uit de natuur wat niet alleen milieuvriendelijk is maar ook een positief effect heeft op je energiefactuur. Maar welke warmtepomp kies je nu het best?

…welcome warmtepomp

Wil je jouw oude gasketel vervangen dan kies je het best voor een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp is een combinatie van een gascondensatieketel en een lucht-water warmtepomp. Zo koppel je het hoge rendement van een condenserende cv-ketel aan de groene, duurzame energie van een warmtepomp. Jouw woning is hiermee niet alleen voorzien van verwarming en sanitair warm water. De Daikin Altherma Hybride warmtepomp biedt ook de mogelijkheid om te koelen. En zo krijg je meteen een totaaloplossing voor je woning.  

Vervang je een oude mazoutketel dan raden we je eerder een lucht/water warmtepomp met hoge temperatuur aan. Deze kan je makkelijk aansluiten op je bestaande leidingen en radiatoren. Heeft jouw woning oude elektrische systemen? Vervang deze dan met een lucht/lucht warmtepomp, of in de volksmond betergekend als een airco. Deze verwarmt en koelt de woning met het hoogst mogelijke energierendement op de markt.

Belangrijk aspect: isoleer eerst je woning goed zodat je optimaal geniet van het rendement van jouw warmtepomp.

Zonnepanelen voor energieonafhankelijkheid

Wil je onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen? Combineer je warmtepomp met zonnepanelen voor een energie autonomere installatie. De groene energie die je opwekt met de zonnepanelen, kan je gebruiken om de warmtepomp aan te drijven. Op die manier verbruikt je warmtepomp veel minder elektriciteit van het net. Zo draag je niet alleen zorg voor het milieu maar ook voor je energiefactuur.

Ga nog een stapje verder en sluit een buffervat aan op je installatie. Deze slaat de warmte die je warmtepomp produceert op en herverdeelt nadien volgens jouw eigen wensen.

Renoveren, goed voor je portemonnee

Een voordeel van renoveren is dat je de werken kan spreiden en je dus niet verplicht bent om al je geld in één keer uit te geven. Bijkomend voordeel is dat er heel wat energiepremies bestaan voor wie anno 2021 zijn woning wil aanpakken. Afhankelijk van het type warmtepomp dat je kiest, heb je recht op een premie tussen de € 300 en € 4.000. Raadpleeg de website van de overheid om het volledige overzicht te krijgen.

Meer info?

Ga langs in het Daikin Experience Center in Gent of in Wavre. Onze medewerkers informeren je met plezier over de verschillende productoplossingen.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-15863/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/toekomstgericht-renoveren-doe-je-met-een-warmtepomp/