livios logo

Je huis lekker fris houden tijdens een hittegolf? Bestel op tijd je airco!

Droom je al langer van een airco om je huis te verfrissen tijdens de warme zomermaanden of een hittegolf? Hou er dan rekening mee dat het installeren van een airco een langetermijnproject is. Tijdig bestellen is de boodschap!

Een optimaal binnenklimaat

De veranderende klimaatomstandigheden zorgen ervoor dat we de laatste zomers vaker kampen met hittegolven. En terwijl we buiten maar al te graag genieten van die warme zonnestralen, hebben we het binnen liever fris. Je kan je huis verkoelen door je rolluiken en gordijnen overdag te sluiten maar de beste verkoeling krijg je natuurlijk dankzij een airco-installatie. Bereid je dan ook goed voor op de zomer door tijdig je installatie te plannen.

Expertise van Daikin

Heb je niet bijzonder veel kennis van airco-installaties? Twijfel niet en laat je bijstaan door een expert. Samen kunnen jullie het voor jou geschikte model en de plaatsbepaling kiezen. Daikin heeft meer dan 50 jaar ervaring en is dé specialist op het vlak van klimaatregeling. Zoek je dus een betrouwbare partner die je bijstaat bij de start, de installatie, de controle én het onderhoud van je airco? Dan ben je bij Daikin aan het juiste adres.

Waarom je zeker niet moet twijfelen over een airco-installatie

De voordelen van een airco-installatie in huis zijn eindeloos! Comfort prijkt met stip op nummer 1. Wil je je huis verkoelen? Dan geniet je slechts in enkele ogenblikken van de ideale temperatuur. Sommige types van airco-installatie hebben bovendien een luchtzuiverend en -ontvochtigend effect. Dit is enorm gunstig wanneer je bijvoorbeeld aan astma of allergieën lijdt. Een ander voordeel van een goede airco-installatie is de energiezuinigheid. Daikin biedt airco-oplossingen aan met de meest gunstige energielabels op de markt. Daarnaast beschikken de airco’s over de innovatieve Inverter-technologie. Deze technologie gaat energieverspilling tegen door de snelheid van de motor van je installatie op een slimme manier te regelen. Het verbruik wordt hierdoor met 30% verlaagd. Dit levert je dus een grote besparing op je energiefactuur op.

Extra troeven

Naast de vele voordelen die we hierboven reeds aanhaalden, hebben de airco-installaties van Daikin nog extra troeven in petto. Ze zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, hebben een mooi design, een goede prijs-kwaliteitverhouding én ze zijn milieuvriendelijk. Het grootste voordeel is ongetwijfeld dat een airco je woning ook kan verwarmen in de winter aangezien een airco werkt volgens het warmtepompprincipe. Daardoor is een airco ook een goed alternatief voor energieverslindende elektrische verwarming zoals een elektrische kachel. Je kan bovendien kiezen wat voor type installatie je wil: een wand- of vloermodel of zelfs een onzichtbare binnenunit die je in een kast integreert. Zo bepaal je zelf welk model perfect in jouw interieur past.

Wanneer starten met het plannen van een installatie?

Wil je tijdens de warme zomermaanden genieten van een heerlijk gekoeld huis? Start dan tijdig je zoektocht. Idealiter doe je dit – ironisch genoeg – tijdens de koude wintermaanden! Zoek uit aan wat voor installatie jouw huis nood heeft en vergelijk de prijzen van verschillende leveranciers. Tip: houd niet enkel rekening met de prijs van de airco zelf maar ook met het installatietarief. Vergelijk bovendien aspecten als technologie, energiezuinigheid, design … Begin met het aanvragen van offertes in januari en februari. Zo ben je er zeker van dat je installatie tijdig geplaatst kan worden en je niet hoeft te puffen in de zomer.

Heb je je project toch op de lange baan geschoven? Geen nood! Ook met een lucht-luchtwarmtepomp ben je gebaat. Hiermee kan je zowel kamers efficiënt verwarmen als koelen. Kom langs in een van onze Experience Centers in Waver of Gent en bespreek de geschikte oplossing samen met een Daikin-expert. Zo geniet jij deze zomer van een heerlijk frisse woning!


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-16355/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/je-huis-lekker-fris-houden-tijdens-een-hittegolf-bestel-op-tijd-je-airco/