livios logo

NEW: Daikin Altherma Integrated Bi-Zone

Nieuw sinds vorig jaar binnen het Daikin Altherma gamma is de Daikin Altherma Integrated Bi-Zone. Deze lage temperatuur-warmtepomp met dubbele watertemperatuur maakt het voor het eerst mogelijk aparte waterbronnen te beheren en water op twee verschillende temperaturen te leveren. Ideaal voor woningen waar zowel vloerverwarming als radiatoren aanwezig zijn.

De meeste vloerverwarmingssystemen werken met water op een temperatuur van 35°C, hetgeen veel lager ligt dan de watertemperatuur die radiatoren vergen, met name tussen 45 en 55°C. De Daikin Altherma Integrated Bi-Zone levert water op beide temperaturen tegelijkertijd, met behulp van twee uiterst zuinige circulatiepompen en een mengklep.

Optimaliseer je energierendement

Deze warmtepomp hoort thuis in een reeks verbeteringen om het energierendement van het Daikin Altherma-gamma te optimaliseren overeenkomstig de Europese richtlijn Ecodesign en de nieuwe normen voor het energierendement van centrale verwarmingen en sanitair warm water.
Door slechts twee circulatiepompen te gebruiken en de temperatuur van zowel de vloerverwarming als de radiators te regelen, helpt deze Daikin Altherma-warmtepomp het energieverbruik van de woningen te reduceren, in vergelijking met de traditionele hydraulische opstelling met drie pompen en een drukloos vat voor hydraulische compensatie.

Ten slotte wordt het ruimtebesparend vloermodel kant-en-klaar geleverd, hydraulica inbegrepen, en is deze daardoor snel en eenvoudig te installeren.

Meer info op www.daikin.be

11 dingen die je moet weten over centrale verwarming


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-9952/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/new-daikin-altherma-integrated-bi-zone/