livios logo

Daikin Altherma Lage Temperatuur Monobloc: ideaal voor beperkte binnenruimte

Nieuw in het Daikin gamma is de compacte alles-in-één-oplossing: de Daikin Altherma Lage Temperatuur Monobloc. Deze heeft een uitzonderlijk energierendement en betrouwbaarheid gecombineerd met een lage werkingskost.

Zo zorgt de unit voor watertemperaturen tot 55˚C met een onklopbaar COP van bijna 5 (bij A7/W35), het hoogste energierendement voor dergelijke systemen. Dankzij het grote modulatiebereik voldoet het systeem efficiënt aan een brede reeks warmtevragen en werkt daardoor bijna het hele jaar door op deellast.

Monobloc

De Monobloc wordt kant-en-klaar geleverd. Hij bevat een volledig afgesloten koelmiddelcircuit en moet enkel op de waterleidingen worden aangesloten. Deze unit bevat alle belangrijkste hydraulische elementen en de elektrische bedrading is erg simpel. Het systeem reduceert het risico op fouten, maakt een prijszetting eenvoudiger en brengt geen verborgen extra kosten met zich mee zoals aparte expansievaten of isolatiekleppen die de installatiekost kunnen opdrijven.

Het systeem biedt een hoog vermogen bij lagere omgevingstemperaturen en minder dan 10% daling in het vermogen bij een temperatuur van - 2˚C, wat helpt bij een correcte selectie van de warmtepomp. Dankzij zijn bescherming, die een betrouwbare werking en een stabiel vermogen bij temperaturen tot -25°C garandeert, zorgt deze Monobloc het hele jaar door voor constante verwarming en warm water en vermindert hij het risico op onderhoudswerken bij koud weer.

Klein toestel

Zijn geringe afmetingen (H 735 x B 1085 x D 360mm) komen tegemoet aan de vereisten van kleinere gebouwen, steeds compacter wordende woningen en plaatsen waar de ruimte beperkt is. Het toestel past bijna overal, zelfs onder vensterbanken of in kleine tuinen en is omwille van zijn beperkte grootte ook eenvoudig te vervoeren.

De moderne behuizing en witte afwerking zijn erg aantrekkelijk en de optionele noodverwarming biedt extra gemoedsrust aangezien deze op elk moment een ononderbroken werking garandeert. Het systeem is voorzien van een gebruiksvriendelijke besturing met achtergrondverlichting en eenvoudig te lezen tekst.

Speciaal voor het gebruik in sociale woningen werd ook een vereenvoudigde, erg gebruiks- en onderhoudsvriendelijk thermostaat ontworpen. Het systeem voldoet zo niet enkel aan de noden van vastgoedontwikkelaars en installateurs maar ook aan deze van aanbieders van sociale huisvesting.

8 jaar garantie op mijn toestel? Het is perfect mogelijk!

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/359-9955/daikin-airconditioning-belgium/partnerberichten/daikin-altherma-lage-temperatuur-monobloc-ideaal-voor-beperkte-binnenruimte/