livios logo

10 tips voor de perfecte veranda

Het is lente en dan dromen we er allemaal van om te genieten van de tuin. Met een Reynaers veranda creëer je een verlenging van je woonruimte én geniet je meer van het buitenleven. Reynaers Aluminium geeft je 10 tips om tot de perfecte veranda te komen!

11350-N

Met een Reynaers veranda vergroot je de woonruimte én geniet je meer van het buitenleven.

Foto Reynaers Aluminium

11350-N

Meestal kiest men voor een veranda achteraan het huis om optimaal van de tuin te genieten.

Foto Reynaers Aluminium

11350-N

Een verandaspecialist begeleidt je project van ontwerp tot en met de inrichting.

Foto Reynaers Aluminium

11350-N

De grootte van je veranda zal afhangen van je budget en van je plannen.

Foto Reynaers Aluminium

11350-N

Een goed geïsoleerde veranda vereist ook een perfecte ventilatie.

Foto Reynaers Aluminium

1. Integreer het ontwerp van de veranda in je bouwplan

Zelfs indien je niet meteen een veranda bouwt, is het toch belangrijk dat je hier al bij het ontwerp van je woning voldoende rekening mee houdt. Zo kan je de leefruimtes afstemmen op je toekomstige veranda en kan je ook nadenken over waar je de toegang naar de veranda zal voorzien.

2. Kies de beste plaats voor de veranda

Meestal kiest men voor een veranda achteraan het huis om optimaal van de tuin te genieten. Je kan voor de plaatsing ook rekening houden met de ligging ten opzichte van de zon. Zo is een oostgerichte veranda ideaal om te genieten van de zonsopgang. Voor een zuidgerichte veranda is steeds zonwering nodig om te vermijden dat de ruimte teveel opwarmt.

3. Kies een stijl die aansluit bij de stijl en sfeer van je woning

Om de veranda als leefruimte te integreren in je woning, kies je best voor een stijl en sfeer die aansluit bij die van je woning. Zo stem je de kleur- en materiaalkeuze best af op die van het buitenschrijnwerk van ramen en deuren, zodat alles een mooi samenhorend geheel vormt.

4. Kies de grootte van de veranda in functie van je budget en plannen

De grootte van je veranda zal afhangen van je budget en van je plannen om er bijvoorbeeld een home office of een knusse zithoek van te maken of een leefkeuken in onder te brengen.

5. Kies voor een inrichting in lijn met het interieur van je woning

Voor een lichte, transparante veranda kies je best voor lichte kleuren. Om ervoor te zorgen dat de veranda één geheel vormt met de rest van je woning, trek je best de stijl van het interieur van je woning door.

6. Vraag professioneel advies voor een haalbaar budget

De prijs van een veranda is afhankelijk van heel wat verschillende factoren. De materialen die je kiest, de grootte, de stijl, ... Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan, informeer dan eerst goed bij een architect of bij een verandaspecialist.

7. Kiezen voor totaaloplossing

Een verandaspecialist begeleidt je project van ontwerp tot en met de inrichting. Hij levert een totaaloplossing en zorgt ervoor dat de communicatie tussen de verschillende vakspecialisten efficiënt verloopt. Hij begeleidt je ook bij het aanvragen van de bouwvergunning en het optimaliseren van je budget.

8. Juiste isolatie en beglazing

Voor een comfortabele binnenklimaat kies je best voor sterk isolerende profielen en dubbel of driedubbel isolerende beglazing. Zo is zowel in de zomer en winter de perfecte temperatuur verzekerd.

9. Ventilatie en afkoeling

Een goed geïsoleerde veranda vereist ook een perfecte ventilatie. Vandaag is het mogelijk om aan de strenge ventilatie eisen te voldoen met een esthetische ventilatie oplossing die ingewerkt is in de ramen en deuren.

10. Goede basis, fundering profielen

De grondwerken, funderingen en vloer moeten een stevige en stabiele ondergrond vormen waarop de veranda probleemloos en voor het leven geïnstalleerd kan worden. Ook hiervoor kan je bij de verandaspecialist terecht voor advies.

Meer info: www.reynaers.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/424-11350/reynaers-aluminium/partnerberichten/10-tips-voor-de-perfecte-veranda/