livios logo

Dakpannen: de duurzame én esthetische totaaloplossing voor dak en gevel

Goede architectuur is per definitie creatief, vooruitstrevend en voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden. Het gebruik van kleipannen van Koramic als totaaloplossing voor dak en gevel past volledig binnen deze filosofie. De kleipannen geven dak en gevel een uniforme uitstraling. Bovendien laat deze totaaloplossing toe om de isolatiegraad vrij te kiezen en koudebruggen tot een minimum te herleiden. Doordat eenzelfde aannemer alle werken uitvoert, worden coördinatieproblemen vermeden en is men zeker van een vlekkeloze technische uitvoering. Daarnaast is de kleipan een toonbeeld van duurzaamheid. De kleipan van Koramic: zonder enige twijfel dé creatieve en betaalbare combi-oplossing voor de woning van morgen.

14373-NL

Architect François Elleboudt, Le Roux

Foto Koramic

14373-NL

aab atelier d’architecture bosquée, Marche-en-Famenne

Foto Koramic

Innovatief totaalconcept

Bij deze totaaloplossing worden dak en gevel als het ware in een enveloppe van Koramic kleipannen gewikkeld. Achter de kleipannen gaat een eenvoudig bouwsysteem schuil dat koudebruggen tot een minimum herleidt, een isolatieoplossing op maat mogelijk maakt, warmteverliezen sterk reduceert en een strak uitgelijnd architecturaal concept in een kleurenzetting naar keuze toelaat. Dak en gevel vormen een uniform geheel dat esthetisch, technisch en energetisch kan worden aangepast aan de wensen van de bouwheer.

Omdat eenzelfde aannemer alle werken uitvoert, wordt tijd gewonnen, zijn er geen coördinatieproblemen, en is een vlekkeloze technische uitvoering gegarandeerd.

De kleipannen staan garant voor een uitstekende regendichtheid, lange levensduur, onderhoudsvriendelijkheid en esthetische meerwaarde. Het feit dat de dakpannen individueel kunnen worden vervangen bij mogelijke schade vormt nog een extra argument pro. 

Toekomstgerichte oplossing voor renovatie en nieuwbouw

Naast de kleuren, formaten en mixmogelijkheden, is er ook de verfijnde detaillering die met een dergelijke totaaloplossing gepaard gaat en het bouwproject meer cachet geeft. Tevens zijn de ecologische kwaliteiten van de uit streekgebonden gebakken klei niet te verwaarlozen, zeker met het oog op de toekomstige eisen voor een ecologisch materiaalgebruik. De kleipannen worden niet alleen geproduceerd volgens strikte duurzaamheidscriteria, maar zijn ook herbruikbaar.

Ten slotte kan met het totaalconcept gemakkelijker voldaan worden aan de steeds strenger wordende eisen. Lagere E-peilen zijn eenvoudiger en op een betrouwbare manier in te vullen. 

Ontdek hier alle voordelen van gevelbekleding in dakpannen.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/526-14373/koramic/partnerberichten/dakpannen-de-duurzame-en-esthetische-totaaloplossing-voor-dak-en-gevel/