livios logo

Bereken hoeveel leidingwater je bespaart dankzij de regenwatercalculator van Wienerberger

Regenwater opvangen en in huis gebruiken heeft tal van voordelen. Naast het ecologische, is er ook een financieel voordeel. Onze ‘regenwatertool’ is de ideale manier om online jouw mogelijke besparing te berekenen.

14439-NL

Foto Koramic

Geef de oppervlakte, de helling en de oriëntatie van je dak in, alsook het type dakbedekking, en de tool berekent de hoeveelheid leidingwater die je kan besparen. De besparing wordt zowel uitgerekend in liter per jaar als in euro per jaar (uitgaande van een gemiddelde basisprijs voor drinkwater). Naast het resultaat van de berekening helpt de regenwatertool ook bij het beslissen welke toestellen je zult kunnen aansluiten op het regenwatercircuit en welke dimensies jouw regenput nodig heeft.

Hoeveel regenwater wordt opgevangen, hangt uiteraard in eerste instantie af van de oppervlakte van het dak. Maar ook de dakvorm en de aard van de dakbedekking spelen een rol. Met een hellend dak, bekleed met kleidakpannen, recupereer je maar liefst tot 95% van het hemelwater dat erop valt. Voor platte daken, bedekt met grind, bedraagt dat slechts 60%. Met een hellend dak kan je dus ruim de helft meer regenwater hergebruiken.

De voordelen van regenwater gebruiken:

  • Gratis water
  • Minder kalk, waardoor leidingen en toestellen langer meegaan
  • Helpt grondwaterreserves in stand houden
  • Moet niet meer gezuiverd worden

Benieuwd hoeveel geld je jaarlijks kunt besparen? Ga hier aan de slag.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/526-14439/koramic/partnerberichten/bereken-hoeveel-leidingwater-je-bespaart-dankzij-de-regenwatercalculator-van-wienerberger/