livios logo

Het moderne en duurzame alternatief voor een leien dak? Elfino van Koramic

Leien worden vaak gekozen als dakbedekking omwille van hun strakke, egale uitstraling en hun duurzame karakter. Als modern alternatief voor de traditionele leien ontwikkelde Koramic de nieuwe keramische tegelpan Elfino. Dankzij zijn vlakke look en doorlopende ophangneus oogt een dak met Elfino niet alleen heel strak, maar is de tegelpan ook snel en makkelijk te installeren.

14979-NL

Foto Koramic

14979-NL

Foto Koramic

14979-NL

Foto Koramic

14979-NL

Foto Koramic

14979-NL

Foto Koramic

Fijne, hedendaagse vormgeving

Of je nu op zoek bent naar een dakbedekking voor je hedendaagse nieuwbouw of een renovatieproject, met de Elfino keramische tegelpannen van Koramic zit je altijd goed. Ze zijn verkrijgbaar in antraciet mat en agaatgrijs en passen dankzij hun fijne vormgeving op elk type gebouw. Bovendien zijn ze de ideale vervanger van oude leien. Oude daken hebben meestal een stevige structuur, dus een versterking is dan vaak niet nodig. Al dient, zoals bij alle vlakke dakbedekkingsmaterialen, wel de nodige aandacht geschonken te worden aan de vlakheid van de dakstructuur.

Duurzame afwerking

De Elfino keramische tegelpan is uv-bestendig en dus kleurvast dankzij het engobeproces waarbij een fijne, matte deklaag in de klei wordt vastgebakken. In tegenstelling tot een gewone gecoate afwerking levert dat een esthetisch duurzamer resultaat op. Combineer dat met de strakke afwerking en detaillering die de keramische hulpstukken garanderen en je hebt een tegelpan die blijvend mooi is en de architectuur van je woning versterkt.

Milieuvriendelijk product

De Elfino keramische tegelpan wordt lokaal geproduceerd met behulp van plaatselijke, recycleerbare en natuurlijke grondstoffen. Dat wil zeggen dat het transport en de bijhorende milieubelasting tot een minimum worden beperkt. Daarnaast zijn de pannen gemakkelijk demonteerbaar en herbruikbaar.

Asbestveilig Vlaanderen

Naast zijn duurzame producteigenschappen draagt Elfino, als perfect alternatief voor een leien asbestdak, ook bij aan een asbestveilig Vlaanderen. Dat wil de Vlaamse overheid tegen 2040 realiseren met het actieplan Asbestafbouw. Om Vlaanderen versneld asbestvrij te maken is er een nieuwe maatregel vanaf 2021 die je bij het isoleren van je dak of van je buitenmuur aan de buitenzijde recht geeft op een forfaitaire premie van 8 euro per m2 bovenop de isolatiepremie op voorwaarde dat gelijktijdig asbestleien, een asbesthoudend onderdak of asbesthoudende gevelbekleding worden verwijderd. Het asbest moet worden verwijderd door een aannemer en worden afgevoerd volgens strikte regels bepaald door OVAM en de Codex Welzijn op het werk.

30 jaar garantie

Ben je ondertussen overtuigd van de vele voordelen van deze ecologische tegelpan? Dan zal de 30 jaar garantie op vorstbestendigheid die Wienerberger biedt het nog eenvoudiger maken om te kiezen voor een duurzaam en uv-bestendig Elfino-dak. Wil je de keramische tegelpan Elfino graag eens met eigen ogen zien of wil je professioneel advies op maat van jouw (ver)bouwproject? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan één van de Wienerberger-showrooms


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/526-14979/koramic/partnerberichten/het-moderne-en-duurzame-alternatief-voor-een-leien-dak-elfino-van-koramic/