livios logo

Goed geïsoleerde bouwschil? Begint bij goed isolerende ramen

Wie vandaag wil bouwen of verbouwen krijgt sowieso te maken met de EPB-regelgeving en het belang van de bouwschil. Wanneer u veel aandacht besteedt aan de bouwschil, creëert u een sterk isolatieschild voor uw woning. Dit zorgt voor de grootste enegeriebesparing.
Naast het isoleren van dak en muren is het minstens zo belangrijk om ook voor goed geïsoleerde ramen te kiezen. Deze investering rendeert de rest van uw leven.

10756-N

Aluminium raam Avantis 95 Basic

Foto Sapa

10756-N

Aluminium schuifraam Confort Smartline

Foto Sapa

Aluminium raamprofielen

Wist u trouwens dat aluminium raamprofielen tegenwoordig zeer goed scoren op isolatie? Dankzij de isolerende strips en thermische onderbrekingen worden koude en hitte buiten gehouden. De profielen zijn zo gemaakt dat alles perfect op elkaar aansluit: water- en winddichtheid zijn dus gegarandeerd. Net als vochtbestendigheid. Bovendien heeft u met aluminiumprofielen een grote keuze aan stijlen en kleuren. Aluminium kan gemakkelijk grote glasoppervlaktes aan, waardoor u van een maximale lichtinval geniet.

Optimaal rendement

Om optimaal rendement te halen uit uw investering kiest u voor het future proof hoogwaardige aluminium raamsysteem van Sapa, Avantis 95 Basic. In combinatie met dubbel glas (Ug = 1.0) voldoet het Avantis  95 Basic-raam aan de huidige eisen. Bovendien kan het raam naderhand probleemloos geüpgraded worden door op termijn het dubbel glas te vervangen door triple glas. Zo wordt opnieuw de Uw-waarde verlaagd, en dit zonder de raamprofielen te vervangen.

Confort Smartline

Voor schuiframen heeft Sapa het slimme thermische schuifraam Confort Smartline dat voldoet aan de strenge EPB-regelgeving waarbij de isolatiewaarde van het raam lager dient te zijn dan 1.5 W/m²K. De Confort Smartline heeft slechts een aanzichtbreedte van 92 mm. Bovendien ontwikkelt Sapa een variant met een aanzichtbreedte van slechts 36 mm (!): de Confort Smartline XS.

Advies van een expert

Bij het kiezen van uw ramen is het belangrijk om steeds het advies van een expert te raadplegen. Bij de SAPA AluminiumVakman kunt u steeds terecht voor advies omtrent aluminium ramen en deuren op maat van uw project. Surf naar www.sapa-ramen.be voor een SAPA AluminiumVakman in uw regio of bekijk het complete gamma aan aluminum ramen en deuren van Sapa.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/556-10756/sapa/partnerberichten/goed-geisoleerde-bouwschil-begint-bij-goed-isolerende-ramen/