livios logo

Bespaar dankzij nieuwe ramen

Verbouwen is vaak een dure aangelegenheid. Ook nieuw buitenschrijnwerk neemt vaak een flinke hap uit het verbouwbudget, maar dit mag geen reden zijn om het buitenschrijnwerk niet aan te pakken. Naast een hoger comfort en betere isolatie, zorgt het ook voor een kostenbesparing. Die toont zich in een lagere energiefactuur en in premies die je kan aanvragen.

10988-N

Ook voor je buitenschrijnwerk kan je een premie ontvangen.

Foto Sapa

10988-N

Bij het vervangen van het buitenschrijnwerk moet het glas een Ug van maximum 1.1 W/m²K hebben.

Foto Sapa

Premies voor ramen

Wie vandaag verbouwt, kan op steun rekenen van de overheid dankzij een hele reeks premies. Alle subsidies die beschikbaar zijn voor jouw project kan je terugvinden op energiesparen.be. Vaak kan je subsidies krijgen bij de netwerkbeheerder, de gemeente of de overheid.

Premies van netwerkbeheerder

Ook voor het vervangen van jouw ramen heb je recht op premies. Bij de netwerkbeheerder kan je een premie krijgen van 10 € per m² voor het laten plaatsen van hoogrendementsglas door een aannemer. Indien je het volledige buitenschrijnwerk laat vervangen, in combinatie met muurisolatie, kan je een hogere premie krijgen voor jouw ramen, namelijk 48 of 60 € per m².

Renovatiepremie

Wanneer je zowel het glas als het schrijnwerk vervangt in een woning die minstens 30 jaar oud is, maak je kans op de renovatiepremie. Of je al dan niet in aanmerking komt voor de renovatiepremie hangt af van zowel je inkomen, de woning, eventuele andere eigendommen en de ingediende facturen. Meer details over de renovatiepremie kan je hier vinden.

Renovatiepremie buitenschrijnwerk

De belangrijkste regel voor het ontvangen van een renovatiepremie voor buitenschrijnwerk is dat je zowel je glas áls je buitenschrijnwerk vervangt én het gaat om hoogrendementsbeglazing met een Ug-waarde van maximaal 1,1 W/m²K.

Hou er bovendien rekening mee dat voor alle schrijnwerk geplaatst vanaf 1 juli 2016 ook de ventilatievoorwaarden gelden. Concreet wil dit zeggen dat alle ramen moeten voorzien zijn van ventilatieroosters of dat de woning moet uitgerust zijn met een ventilatiesysteem B of D om de toevoer van verse lucht in droge lokalen te voorzien.

Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20 tot 30% van de goedgekeurde facturen, met een maximum van 3333 € voor wie een gezamenlijk inkomen lager dan 30.640 € heeft, en een maximum van 2500 € in alle andere gevallen.

Bespaar op je energiefactuur

Wanneer je beglazing in buitenschrijnwerk vervangt door sterk isolerende profielen en hoogrendementsglas zal je sowieso minder energie verbruiken en ook minder warmte verliezen. Dit komt jouw energiefactuur sowieso ten goede. De terugverdientijd van hoogrendementsglas kan je berekenen op de energiewinstcalculator.

Voor meer informatie over premies voor buitenschrijnwerk of de impact van SAPA-ramen op jouw energiefactuur, kan je altijd terecht bij één van onze SAPA AluminiumVakmannen. Vind hier een SAPA AluminiumVakman in je buurt .

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/556-10988/sapa/partnerberichten/bespaar-dankzij-nieuwe-ramen/