livios logo

Energie besparen zonder in te boeten op design?

Wie vandaag bezig is met bouwen of verbouwen besteedt sowieso veel aandacht aan de bouwschil. Dit is een sterk isolatieschild voor jouw woning én zorgt voor de grootste energiebesparing.

12187-N

Avantis 95 Basic raam

Foto Sapa

12187-N

Confort Smartline schuifraam

Foto Sapa

Naast het isoleren van dak en muren is het minstens zo belangrijk om ook voor goed geïsoleerde ramen te kiezen. Sterker nog: dak en muren isoleren, maar de ramen overslaan, heeft geen zin. De bouwschil degelijk isoleren is een investering die rendeert voor de rest van jouw leven.

Koude en hitte buiten

Wist je trouwens dat aluminium raamprofielen vandaag zeer goed scoren op isolatie? Dankzij de isolerende strips en thermische onderbrekingen worden koude en hitte buiten gehouden. De profielen zijn zo vervaardigd dat alles perfect op elkaar aansluit: water- en winddichtheid zijn dus gegarandeerd. Net als vochtbestendigheid. Bovendien heb je met aluminium profielen een ruime keuze aan stijlen en kleuren. Aluminium kan gemakkelijk grote glasoppervlaktes aan, waardoor je van een maximale lichtinval geniet. Aluminium schrijnwerk is de perfecte combinatie van strak design en energie-effciëntie.

Optimaal rendement

Om optimaal rendement te halen uit jouw investering kies je voor het future proof hoogwaardige aluminium raamsysteem van Sapa, Avantis 95 Basic. In combinatie met dubbel glas (Ug = 1.0) voldoet het Avantis  95 Basic-raam aan de huidige eisen. Opvallend: je kan het raam later probleemloos upgraden door het dubbel glas te vervangen door triple glas. Zo krijg je een nog straffere isolatie zonder de raamprofielen te vervangen.

Voor schuiframen heeft Sapa het slimme thermische schuifraam Confort Smartline dat voldoet aan de strenge EPB-regelgeving waarbij de isolatiewaarde van het raam lager dient te zijn dan 1.5 W/m²K. De Confort Smartline heeft een aanzichtbreedte van amper 92 mm. Sapa heeft bovendien een variant met een aanzichtbreedte van slechts 36 mm (!): de Confort Smartline XS, dit zonder toe te geven op de thermische prestaties.

Bij het kiezen van jouw ramen is het belangrijk om steeds het advies van een expert te raadplegen. Bij de SAPA AluminiumVakman kan je steeds terecht voor advies over aluminium ramen en deuren op maat van jouw project. Vind hier een SAPA AluminiumVakman in jouw regio of bekijk het complete gamma aan aluminum ramen en deuren van Sapa.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/556-12187/sapa/partnerberichten/energie-besparen-zonder-in-te-boeten-op-design/