livios logo

Bouwen: waarop letten bij het kiezen van uw ramen?

Bij de keuze van de ramen ga je als bouwer niet over één nacht ijs. Er zijn heel wat verschillende elementen die meespelen. Wie aan een drukke straat woont bijvoorbeeld zal willen dat zijn/haar ramen heel goed isoleren, terwijl anderen de voorkeur zullen geven aan een maximale lichtinval. Nog anderen zullen investeren in veiligheid of kiezen voor design in functie van de stijl van hun woning. Vandaag de dag zijn grote glaspartijen erg in trek. Schuiframen zijn bijgevolg sterk in opmars.

9754-N

Aluminium schuifraam - Confort Smartline

Foto Sapa

9754-N

Schematische voorstelling aanzichtbreedte middenstijl

Foto Sapa

Het globale uitzicht van een schuifraam wordt bepaald door de aanzichtbreedte van de middenstijl. Hoe breder de middenstijl is, hoe zwaarder het schuifraam eruit ziet. De breedte van deze middenstijl wordt door menig (ver)bouwer over het hoofd gezien. Na plaatsing is men dan ook veelal ontgoocheld bij de aanblik van het schuifraam.

Bij Sapa Building System, alleen maar verwondering dankzij het nieuw hoogwaardig aluminium schuifraam Confort Smartline, dat met een versmalde aanzichtbreedte van minder dan 50 mm het smalste schuifraam is in zijn soort! Ter vergelijking: evenwaardige reeksen hebben een aanzichtbreedte tussen 100 en 125 mm.

Modern, maar ook landelijk

Confort Smartline voldoet bovendien aan de strenge EPB-regelgeving waarbij de isolatiewaarde van het raam (Uw) lager dient te zijn dan 1.5 W/m²K . Confort Smartline heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in 1-, 2- of 3-rail, vast-schuif-vast, en 4-slag. Het maximale vleugelgewicht bedraagt 300 kg voor hefschuif- en 250 kg voor schuiframen. Confort Smartline is voortaan ook beschikbaar in een rustieke uitvoering zodat het perfect aansluit bij een landelijke stijl.

Kortom, Confort Smartline combineert alle voordelen van aluminium in één intelligente en unieke oplossing zodat er geen compromis moet gemaakt worden tussen isolatie of design!

Meer weten ? Contacteer vrijblijvend een SAPA AluminiumVakman in uw buurt en laat u adviseren bij de keuze van uw ramen.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/556-9754/sapa/partnerberichten/bouwen-waarop-letten-bij-het-kiezen-van-uw-ramen/