livios logo

Nieuwe slooppremie van 7.500 euro in Vlaanderen

De nieuwe sloop- en heropbouwpremie kan worden aangevraagd via de webapplicatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA). Het gaat om een eenmalige premie van 7.500 euro, voor wie geen aanspraak kan maken op het gunstige btw-tarief van 6 procent zoals in 13 Vlaamse steden het geval is.

12672-N

Een gebouw slopen en vervangen door energiezuinige nieuwbouw - premie 7.500 euro.

Foto Vlaams Energieagentschap (VEA)

Begin februari keurde de Vlaamse regering de sloop- en heropbouwpremie definitief goed. De premie bedraagt 7.500 euro voor particulieren die een gebouw slopen en vervangen door een energiezuinige nieuwbouwwoning of -appartement. De premie kan online worden aangevraagd voor sloop- en heropbouwvergunningen die tussen 1 oktober 2018 en 31 oktober 2019 zijn aangevraagd.

Om in aanmerking te komen voor de slooppremie, moet je de premie verplicht aanvragen onmiddellijk na het indienen van de omgevingsvergunning voor sloop- en herbouw. Algemene regel: binnen de maand na de aanvraag van de omgevingsvergunning voor sloop- en herbouw.

De volledige voorwaarden en de termijnen om de premie aan te vragen, zijn terug te vinden op de site van het Vlaams Energieagentschap. De premie wordt uitbetaald drie maanden nadat de sloop is vastgesteld.

Meer info en aanvraag slooppremie: https://www.vlaanderen.be/nl/publicaties/energie

10 dingen die je moet weten over bouwbudget en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/630-12672/vlaams-energieagentschap-vea/partnerberichten/nieuwe-slooppremie-van-7500-euro-in-vlaanderen/