livios logo

Kijk binnen in een splinternieuwe E0-woning

Met een houtskeletbouw kan je perfect een zogenaamde E0-woning bouwen zonder zware bouwkundige ingrepen. Het resultaat kan je elk weekend bewonderen in De Pinte. 

10695-N

Deze woning heeft een E-peil van 0 en is daardoor energieneutraal.

Foto Dewaele Woningbouw

10695-N

De tuin heeft een strak en summier ontwerp met veel groen en strategisch geplaatste bomen.

Foto Dewaele Woningbouw

10695-N

De voegen van de betondallen kregen geen cementvoeg, maar een kiezelvoeg.

Foto Dewaele Woningbouw

10695-N

Bezoek deze nieuwe kijkwoning in De Pinte!

Foto Dewaele Woningbouw

Nieuwe kijkwoning

Dewaele Woningbouw uit Deerlijk bouwde in De Pinte een nieuwe kijkwoning. Speciaal aan de woning is dat ze een E-peil heeft van 0, wat zoveel betekent als energieneutraal. Dewaele bewijst daarmee dat houtskeletbouw vandaag al een stuk verder kijkt dan de Vlaamse norm van 2021 die een E-peil van 30 oplegt. De kijkwoning in De Pinte is vanaf heden te bezichtigen.

Ontdek hier de openingsuren ›

Energieneutraal

In deze kijkwoning trok Dewaele Woningbouw alle duurzame registers open. De woning moest energieneutraal zijn. “We wilden laten zien dat je met houtskeletbouw perfect een zogenaamde E0-woning kan bouwen zonder dat je daarvoor zware bouwkundige ingrepen moet doen”, zegt commercieel directeur Pieter Devos. “Isolatie, luchtdichtheid, klimaatcontrole en energiezuinige technieken: daar leggen we de focus op.”

Afgewerkt en ingericht

Samen met een interieur- en tuinarchitect werkte Dewaele elk detail in en rond de woning uit. “We vinden het belangrijk dat bezoekers niet alleen een afgewerkte, maar ook een ingerichte woning kunnen bekijken. Een mooie tuin, een likje verf, heden- daagse meubels. Ze laten zien dat een woning leeft en ze tonen direct wat de mogelijkheden zijn”, vertelt Devos. “Bij deze kijkwoning kozen we voor een strakke architectuur in baksteen en hout, binnen gingen we voor open ruimtes met warme accenten.” 

“Hoe lager je E-peil, hoe financieel interessanter”

Dewaele garandeert bovendien dat een energieneutrale houtskeletbouwwoning niet duurder is dan een traditionele energieneutrale woning. Meer nog: met dit type E0-woning bespaar je op je energiefactuur, heb je geen last van tocht of koude stralingen en krijg je meer geld voor je woning mocht je ze ooit willen verkopen. “Hoe lager je E-peil, hoe financieel interessanter”, meent Devos. 

Maximale isolatie, minmale dikte

Het geheim van Dewaele Woningbouw ligt in het eigen wandconcept, dat een maximale isolatiewaarde met een minimale wanddikte combineert. Reken daarbij driedubbele beglazing en zonnewering die ervoor zorgt dat de woning niet oververhit. Een ventilatie met warmterecuperatie en een warmtepomp maken het energiezuinige plaatje compleet. “De weinige energie die je nog extra nodig hebt, halen we dan uit zonnepanelen”, verduidelijkt Devos.

“Alleen in een kijkwoning ervaar je echt hoe een houtskeletbouwwoning voelt."

Met de opening van de kijkwoning in De Pinte heeft Dewaele nu ook in Oost-Vlaanderen een demohuis. “Dat vonden we een absolute must”, zegt commercieel directeur Pieter Devos. “Alleen in een kijkwoning ervaar je echt hoe een houtskeletbouwwoning voelt. Je mag nog honderd keer zeggen dat het binnenklimaat beter is of dat de akoestiek fantastisch is, je overtuigt mensen pas als je ze zo’n woning laat binnenstappen.” 

Ontdek in De Pinte de nieuwste energiezuinige technieken in een hedendaagse architectuur. Vind hier de openingsuren en het adres van deze kijkwoning.

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/732-10695/dewaele-woningbouw/partnerberichten/kijk-binnen-in-een-splinternieuwe-e0-woning/