livios logo

Bouwplannen? Laat je inspireren door deze woningen in houtskeletbouw

Landelijk, modern, open of gesloten bebouwing? Bekijk een aantal van onze realisaties in houtskeletbouw en zet de eerste stap naar het huis van je dromen.

11818-N

1. Modern in Rumbeke:  hedendaagse klasse in kleur en vorm

Foto Dewaele Woningbouw

11818-N

2. Landelijk in Kruishoutem: authenticiteit met warme materialen

Foto Dewaele Woningbouw

11818-N

3. Tijdloos in Roeselare: opvallend ontwerp met aangenaam wooncomfort

Foto Dewaele Woningbouw

11818-N

4. Halfopen bebouwing in Zwijndrecht: strakke vormen benadrukken de essentie

Foto Dewaele Woningbouw

11818-N

5. Gesloten bebouwing in Ninove: geslaagde projectbouw

Foto Dewaele Woningbouw

Dewaele Woningbouw bouwt energiezuinige woningen in alle mogelijke bouwstijlen, volledig op maat van jouw wensen. Ontdek hier alvast meer over onze bouwformules.  

1. Modern

Wit, antraciet en hout vormen het kleurenpalet van deze moderne houtskeletbouwwoning. Op de bovenverdieping is de gevel afgewerkt in crepi, op het gelijkvloers met verticaal lattenwerk in de duurzame houtsoort afrormosia. Door hun laklaag in antraciet zorgen de aluminium ramen voor een mooi contrasterend accent.

Ook binnenshuis vind je enkele eyecatchers: een keukenblad in witte kwartscomposiet, de witte gietvloer in de badkamer op de wand, vloer én badmeubilair, en de smeedijzeren binnendeur tussen leefruimte en gang. Als vloerbekleding koos het gezin voor warm meerlagenparket met vloerverwarming.

Bekijk hier een greep uit onze moderne realisaties.

2. Landelijk

Deze pastorijwoning straalt klasse en authenticiteit uit dankzij charmante details zoals een trio van gevelstenen met Tongerse, Molenhandse en Maalbergse rijnvorm. Het dak is afgewerkt met een blauwe gesmoorde dakpan, de ramen in gebroken wit pvc.

De benedenverdieping bestaat uit een open leefruimte, een keuken, bureau en berging. Boven vind je maar liefst 4 slaapkamers en een badkamer. Warme materialen zoals een laminaatvloer en de massieve eiken binnendeuren en trap brengen de landelijke gezelligheid naar binnen. 

Bekijk hier een greep uit onze landelijke realisaties.

3. Tijdloos

Deze houtskeletwoning met hellend dak springt er meteen uit. De garage in klassieke gemetste steen en het afhellend woongedeelte met een leisteen op dak en gevel bepalen het opvallende ontwerp. De praktische indeling zorgt voor het tijdloze karakter van deze gezinswoning: op de benedenverdieping vind je niet alleen een open keuken en woonkamer, maar ook een slaapkamer en badkamer. Boven zijn er vier slaapkamers en een extra badkamer. Ook over de energiezuinigheid is met de aanwezigheid van een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie, zonnepanelen en een zonneboiler nagedacht. Het resultaat? Een aangenaam wooncomfort, voor nu én voor later.

Bekijk hier een greep uit onze tijdloze realisaties.


4. Halfopen bebouwing

De combinatie van een strakke voorgevel met weinig raampartijen en een moderne gevelsteen Zero Robusta tonen de pure essentie van deze woning. Het woongedeelte is achteraan opgetrokken. Een lage annex en groot schuifraam geven vanuit de zithoek een mooi zicht op de compacte tuin en het grote terras. Een ingebouwd zonnescherm in de aluminium ramen helpen samen met een warmtepomp en vloerverwarming de energiefactuur dalen. Door wit en de goudbruine houtsoort iroko te laten overheersen, accentueren de bewoners ook in hun interieur de gezelligheid van een houtskeletwoning.

Bekijk hier een greep uit onze halfopen bebouwingen.

5. Gesloten bebouwing

Wist je dat houtskeletbouw ook perfect is voor projectbouw? Deze realisatie van zes gezinswoningen in Ninove is er een mooi voorbeeld van. De strakke volumes zijn opgetrokken als lichte kubussen, met een geslaagde combinatie van witte gevelpleister en een bekleding van cederhout. De luifels en uitstekende volumes zijn perfect uit te voeren met houtskeletbouw. De energiezuinige en ecologische aspecten van deze bouwtechniek zijn een stevige plus voor de promotor, en ook de akoestische en brandwerende eigenschappen zijn helemaal conform de huidige eisen.

Bekijk hier meer realisaties van Dewaele Woningbouw.

Wil je een houtskeletwoning van dichtbij bekijken? Kom langs in een van onze kijkwoningen of neem contact op met onze medewerkers.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/732-11818/dewaele-woningbouw/partnerberichten/bouwplannen-laat-je-inspireren-door-deze-woningen-in-houtskeletbouw/