livios logo

Op 10 min van Gent: opendeur van deze prachtige nieuwbouw

Plannen om naar Gent te gaan? Zak dan meteen af naar de jongste kijkwoning van Dewaele Woningbouw in De Pinte voor een persoonlijke rondleiding. Op amper tien minuten rijden van Gent ontdek je alle mogelijkheden en de nieuwste technieken in houtskeletbouw om duurzaam én esthetisch te bouwen.

12001-N

Ontdek in de kijkwoning in De Pinte alle mogelijkheden om je thuis tot in de puntjes af te werken.

Foto Dewaele Woningbouw

12001-N

De kijkwoning is open op 6 & 7 oktober en 13 & 14 oktober, telkens van 14 tot 18 u.

Foto Dewaele Woningbouw

12001-N

Op amper tien minuten rijden van Gent

Foto Dewaele Woningbouw

Mooi en energiezuinig wonen

Deze nieuwste woning in het rijtje kijkwoningen toont perfect waar Dewaele Woningbouw naar streeft: duurzaam en energieneutraal bouwen met alle laatste technieken. Je hoeft zelfs niet te kiezen tussen een strakke architectuur of een energiezuinig ontwerp, je krijgt gewoon beide! De blikvanger van deze woning is dan ook de ultralage energiefactuur.

De woning in De Pinte behaalt een EPB-resultaat dat dertig punten beter scoort dan de strengste EPB-norm die in 2021 vereist is. Een isolatieschil via het zogenaamde wandconcept type 12 resulteert in een maximale isolatiewaarde met een minimale wanddikte. Dewaele Woningbouw koos verder voor driedubbele beglazing, vloerverwarming, een warmtepomp, zonnepanelen en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Een investering die niets dan voordelen biedt voor je budget. 

Esthetische flexibiliteit, binnen en buiten

De trend vandaag? Een strakke architectuur combineren met natuurlijke materialen.

De ruime woning van 10 x 17 meter bestaat op de benedenverdieping uit een grote leefruimte met keuken, eethoek, zithoek en bureau. Een ruime inkomhal met houten trap scheiden de badkamer en slaapkamers van de rest van de woning. Bekijk de mooie combinatie van twee materialen in het interieur: een strakke tegel en halfmassief parket, een vloerafwerking met een massieve houten toplaag en een meerlagige basis die zorgt voor een stabieler parket.

Het buitenschrijnwerk kreeg een strakke zwarte uitvoering in aluminium. De open gevel bestaat uit een mix van twee natuurlijke materialen: een lage gelijmde steen en een verticaal lattenwerk met thermisch behandeld hout. Het accent ligt op een open gevelbekleding, maar de spouw is toch afgeschermd. Dankzij een volledige afwerking in lattenwerk op het gelijkvloers krijg je voldoende licht binnen en ‘breekt’ de uitstraling van de gevel niet met een zichtbaar raam. 

Geen thuis zonder tuin (en groendak)

Vanuit de slaapkamer achteraan heb je zicht op een groendak, dat ligt naast een klassieke afwerking in EPDM op het platte dak. Het groendak met substraatlaag vol mossen en sedumplantjes oogt niet alleen mooi, het helpt ook het aantal liter regenwater dat tijdens een hevige regenbui naar de riolering stroomt af te vlakken. Ook de tuin geeft extra uitstraling aan je woning. Je kan zelfs al bij de start van de bouwwerken een plan laten maken door een tuinarchitect, zo weet je welke bomen en struiken je kan planten in afwachting van een volledig aangelegde tuin.

Ook bouwplannen? Dewaele bouwt je houtskeletwoning altijd op maat. De afwerking kies je volledig zelf. Laat je alvast inspireren door de realisaties in houtskelet. 

Of ontdek in onze kijkwoning in De Pinte alle mogelijkheden om je thuis tot in de puntjes af te werken. De kijkwoning is open op 6 & 7 oktober en 13 & 14 oktober, telkens van 14 tot 18 u.

Bekijk het adres van de kijkwoning in De Pinte 

Kan je niet langskomen tijdens de openingsweekends? Geen probleem, contacteer ons voor een afspraak of kom vrijblijvend langs iedere zaterdag van 14 tot 18 u.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/732-12001/dewaele-woningbouw/partnerberichten/op-10-min-van-gent-opendeur-van-deze-prachtige-nieuwbouw/