livios logo

Bouwen met Dewaele: via een grondige voorbereiding naar de juiste prijs

Houtskeletbouw duurder dan traditioneel bouwen? Klopt niet. Voor dezelfde prijs is je houtskeletwoning zelfs beter geïsoleerd. Een belangrijke voorwaarde is evenwel dat je ons in een zo vroeg mogelijk stadium betrekt in het bouwproces. Want hoe sneller je bij Dewaele Woningbouw terechtkomt, hoe meer huis je zal hebben voor dezelfde prijs. Op de bisbeurs in Gent leggen we je graag uit hoe we via een grondige voorbereiding bij een prijs komen die ook deze op de slotfactuur zal zijn.

13312-N

Bezoek ons op de BIS-beurs

Foto Dewaele Woningbouw

13312-N

Dewaele: BIS-Beurs

Foto Dewaele Woningbouw

Stap 1: bouwplannen op maat van je budget

In het ideale geval zitten we een eerste keer samen nog voor de architect begint te tekenen (en zeker vóór de bouwaanvraag). Zo vermijden we dat de plannen niet matchen met je budget. Op basis van onze ervaring in houtskeletbouw, je persoonlijke voorkeuren en je beschikbare middelen berekenen we welke woning financieel haalbaar is. Daarna kan je architect naar de tekentafel. Heb je nog geen architect? Dan brengen wij je in contact met een of meerdere onafhankelijke architecten die volledig vertrouwd zijn met houtskeletbouw.

Stap 2: begeleiding bij het keuzeproces

Het ene materiaal is al duurder dan het andere en de indeling of het afwerkingsniveau van je toekomstige woning hebben allemaal een impact op de finale prijs. Hoe groot die impact precies is, bekijken we samen met de bouwheer. Dat doen we in onze toonzaal of in een van onze kijkwoningen. Het doel? Je helpen bij het knopen doorhakken. Want hoe meer keuzes vastliggen, hoe preciezer de eindprijs.

Stap 3: prijs zonder verrassingen

Bij Dewaele Woningbouw besteden we ontzettend veel tijd aan de voorbereidende fase. Door alle details vooraf te bespreken en alle keuzes op voorhand te maken, kunnen we in de bouwfase vasthouden aan de opgegeven prijs en de timing. Zo kom je bij de eindafrekening niet voor verrassingen te staan. De prijs uit het contract wordt dus ook de prijs die je effectief betaalt.

Stap 4: naar de tekenstudio

Zijn de bouwplannen goedgekeurd en het contract ondertekend? Dan zetten we de plannen om in een 3D-tekening die je een perfect beeld geeft van hoe je woning er zal uitzien. Vanaf dat moment kan je achteroverleunen en wegdromen. Het voorbereidende traject mag dan wel best intensief geweest zijn, het bespaart je wel kopzorgen tijdens het bouwproces.

Heb je bouwplannen en wil je kennismaken met de troeven van houtskeletbouw? Van 5 tot 13 oktober staat Dewaele Woningbouw op stand 1566 van de bisbeurs.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/732-13312/dewaele-woningbouw/partnerberichten/bouwen-met-dewaele-via-een-grondige-voorbereiding-naar-de-juiste-prijs/