livios logo

Deceuninck maakt komaf met kromtrekkende aluminium voordeuren. Ontdek hun geheim!

Het is algemeen geweten dat aluminium voordeuren gevoelig zijn aan kromtrekken onder invloed van grote temperatuurschommelingen, waardoor je ze niet meer goed kan openen of sluiten. Deceuninck heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld. Dankzij het unieke en gepatenteerde anti-bi-metal effect blijft de werking van hun aluminium deuren optimaal. Ook bij uitzonderlijk hoge of lage temperaturen! 

Waarom trekken aluminium deuren krom?

Bij temperatuurverschillen tussen de binnen- en buitenkant van aluminium voordeuren kunnen er spanningen ontstaan en vervormingen optreden. Dit komt vooral voor bij donkere aluminium deuren die georiënteerd zijn op het zuiden. Het gevolg: de profielen zullen minder goed afsluiten waardoor je je deur of schuifraam moeilijker kan sluiten. 

Anti-bi-metal technologie voor een geminimaliseerde buiging

Het anti-bi-metal effect minimaliseert de buiging van een aluminium deur bij hitte of koude. Hierbij maakt Deceuninck gebruik van speciale thermische onderbrekingen die zich aanpassen aan de temperatuurschommelingen. Daardoor kunnen de binnen- en buitenzijde onafhankelijk van elkaar uitzetten en krimpen. Zo kan je gerust kiezen voor een donkere aluminium voordeur. Zelfs als je gevel op het zuiden gericht is en je voordeur vaak wordt blootgesteld aan de hitte van de zon! Bekijk hier hoe het anti-bi-metal effect werkt.

Decalu88: bestand tegen lage en hoge temperaturen

Kies je voor de aluminium voordeur Decalu88? Dan heeft je voordeur een maximale buigtolerantie van slechts 2,5 mm bij temperaturen tot 80°C. Dat is het dubbele van de dagtemperatuur in de meeste woestijnen. Het anti-bi-metal effect werkt ook in de omgekeerde richting. Bij temperaturen tot -30°C blijft de doorbuiging beperkt tot slechts 3,5 mm. Om even te vergelijken: de gemiddelde wintertemperatuur op de noordpool is -34°C. De kans dat wij zo’n strenge winter hebben, is vrij klein.

Ontdek het assortiment

Bij een aluminium voordeur horen natuurlijk ook aluminium ramen. Bij Deceuninck vind je een uitgebreid aanbod: van slanke profielen met een modern design tot ramen met een retrotoets of steel look. Bekijk hier het volledige Decalu-gamma. Ben je helemaal overtuigd van de aluminium ramen en deuren van Deceuninck? Vraag een gratis offerte aan of zoek een verdeler bij jou in de buurt.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/77-15681/deceuninck/partnerberichten/deceuninck-maakt-komaf-met-kromtrekkende-aluminium-voordeuren-ontdek-hun-geheim/