Waarom kiezen voor een aluminium voordeur? Ontdek 4 voordelen

Je voordeur is het uithangbord van je woning en bestel je doorgaans samen met je ramen. Maar welk materiaal kies je voor je voordeur? Aluminium is tijdloos en past perfect bij een hedendaagse bouwstijl. Met de Decalu-reeks van Deceuninck geniet je van enkele grote voordelen.

1. Ecologisch en onderhoudsvriendelijk

Alle aluminium ramen en deuren van Deceuninck worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Aangezien aluminium bijna volledig recycleerbaar is, worden voor de ramen en deuren van Deceuninck enkel gerecycleerde materialen gebruikt. Wil jij ook jouw steentje bijdragen met een groene voetafdruk? Dan is aluminium een slimme keuze. Bovendien zijn aluminium deuren ook erg onderhoudsvriendelijk: het materiaal is roestvast en schoonmaken is echt kinderspel. Met warm water en een spons hou je jouw voordeur schoon.

2. Veilig en isolerend

Aluminium is ook sterk, waardoor een aluminium voordeur erg veilig is. Met een isolatiewaarde van 1,3 W/m²K scoort de Decalu-deur van Deceuninck ook goed op thermisch vlak. Een voorgemonteerd rubber zorgt ervoor dat er geen koude lucht naar binnen kan, waardoor de deur water- en winddicht is. Hierdoor hoef je niet onnodig te verwarmen en bespaar je heel wat energie.

3. Vormvast

De aluminium deuren van Deceuninck zijn vormvast. Hoor je soms verhalen over aluminium deuren die kromtrekken? Dankzij het gepatenteerde anti-bi-metal-effect gaan ze vervorming tegen. Zelfs bij extreme temperaturen behouden ze hun vorm. Ook na enkele jaren. Zo sluit jouw voordeur perfect in alle weersomstandigheden. Deze video legt uit hoe het anti-bi-metal-effect werkt.

4. Design voor elke stijl

Aluminium ramen en deuren zijn erg stijlvol en bestaan in verschillende stijlen. Zo is de vlakliggende aluminium deur volledig compatibel met de Decalu-ramen. Ongeacht of je nu houdt van strak en modern of van een industriële of retrotoets. Je kan het aluminium deurprofiel combineren met glas of gelakte alu-sandwichpanelen. Daarnaast kan je opteren voor een RAL-kleur naar keuze. Van wit aluminium tot grafietzwart. Dankzij het slimme kleurengamma Smart Colours kan je een aluminium voordeur ook perfect combineren met ramen in kunststof. Bekijk hier alle kleuren.

Meer weten?

Heb je keuzestress? Configureer jouw nieuwe ramen en deuren met de online raam- en deurconfigurator van Deceuninck en probeer verschillende stijlen uit. Wil je graag advies voor jouw (ver)bouwproject? Ga dan langs bij een verdeler in je buurt.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media