livios logo

Een nieuwe kijk op houtenergie

Hout past perfect in de energiebehoefte van de 21e eeuw. Het is efficiënt, economisch en in grote hoeveelheden beschikbaar; houtenergie is onze belangrijkste bron van verwarmen. De beschikbaarheid en het duurzame karakter van deze bron maken van houtenergie een economische oplossing.

Moderne energiebron

  • Authentiek en toekomstgericht

In Europa is hout de primaire bron van duurzame energie. Duizenden gezinnen beschikken over een houtkachel. Het gebruik van hout als brandstof in al zijn vormen (blokken, geperste blokken, pellets, platen) helpt om de CO2 uitstoot te verminderen en het verbruik van houtresten optimaliseert daarbij het beheer van onze bossen.

  • Beschikbaar en betrouwbaar

Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, neemt het aantal gespecialiseerde leveranciers en installateurs van houtenergie steeds toe.

De vraag van de gebruiker is gericht op kwaliteitsvol hout. Nieuwe kwaliteitslabels ontstaan (vb. NF brandhout) en zorgen voor een garantie inzake informatie en kwaliteit. Er worden tests uitgevoerd door laboratoria zoals CERIC om de vochtigheid en de calorische waarde te controleren.

Duurzame energie

  • Zonder broeikaseffect

De duurzaamheid van houtenergie wordt erkend in zijn neutrale effect op de uitstoot van broeikasgassen, dit in tegenstelling tot andere fossiele brandstoffen.

  • Energie met kostenbeheersing

Houtenergie staat garant voor een stabiele prijs en zorgt zo voor een controle van de energiekosten van de eindgebruiker, zonder afbreuk te doen aan het comfort.

  • Ruimschoots beschikbaar

De evolutie van de houttoestellen en de verhoging van hun rendement verminderen het energieverbruik en zorgen ervoor dat de energiebronnen beschikbaar blijven zonder risico op uitputting.

Winnende combinatie? 

Een kwalitatieve brandstof, een toestel met kwaliteitslabel en een gecertificeerd kanaal: de winnende combinatie?

In 20 jaar tijd is het rendement van houttoestellen van 50 naar 85% gestegen. Deze technologische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we 30% minder brandstof nodig hebben om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Een concentrisch rookkanaal of een rookkanaal met geïntegreerde luchttoevoer is essentieel voor een optimale kwaliteit van de verbranding. Deze zorgt voor een verhoogd rendement van het toestel en tevens voor energiebesparing.

Meer info? nl.poujoulat.be

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/804-10141/poujoulat-belux/partnerberichten/een-nieuwe-kijk-op-houtenergie/