livios logo

Woont u in een appartement en moet u een gasketel vervangen?

Rendeert of voldoet uw verwarmingssysteem op gas niet meer? U zal waarschijnlijk uw ketel moeten vervangen. Maar wist u dat sinds september 2015 er een nieuwe Europese norm in werking is getreden, namelijk "Ecodesign"? Volgens deze norm bent u verplicht om een apparaat te kopen dat voldoet aan de nieuwe prestatie-eisen, zoals een condensatieketel.

10855-N

De "Ecodesign" norm heeft een bijzondere impact als u in een appartementsgebouw woont.

Foto Poujoulat Belux

10855-N

3CE P Multi+ binnen

Foto Poujoulat Belux

10855-N

3CE P Multi+ buiten

Foto Poujoulat Belux

Deze norm heeft een bijzondere impact als u in een appartementsgebouw woont. De rookgassen van nieuwe en oude ketels kunnen niet via hetzelfde rookkanaal worden geëvacueerd.

Wat zijn de oplossingen?

Moeten we alles opnieuw voeren? Hoe? Tegen welke prijs? Eerst en vooral moet een onderzoek worden gesteld van de bestaande situatie. Het is mogelijk om de staat en vorm van de bestaande schouw te analyseren en na te gaan wat precies nodig is om dit kanaal aan te passen voor de aansluiting van nieuwe condensatieketels.

Ontdek ons DIAGNO-PRO rapport.

Technische oplossingen van poujoulat

Of het nu binnen of buiten is, ontdek onze Multi+-gamma, waarmee condensatieketels kunnen worden aangesloten.

3CE P Multi + binnen

3CE P MULTI+ binnen is een collectief gesloten systeem, speciaal voor collectieve woongebouwen. Dit systeem voert in alle veiligheid en discretie verbrandingslucht aan en rookgassen af.

Voordelen:

  • Weinig plaatsinname: met de nieuwe diameter 80/130 neemt het systeem nog minder plaats in beslag.
  • Afwijking: er kunnen bochten in het bovenste gedeelte van het systeem worden geplaatst waardoor men het systeem kan aanpassen aan de gebouwstructuur, door bijvoorbeeld dakbalken te omzeilen.
  • Duurzaamheid: dankzij het ontwerp en de gebruikte materialen is het systeem klaar voor de nieuwe generatie verwarmingstoestellen.

3 CE P Multi+ buiten

3CE P MULTI+ buiten is een collectief gesloten systeem van dubbelwandig geïsoleerde kanalen dat aan de buitenkant van collectieve woongebouwen wordt geplaatst. Dit systeem is uitermate geschikt voor renovatiewerken waarbij het niet mogelijk is om individuele uitgangen (C1) te plaatsen.

Voordelen:

  • Innovatie: deze versie is geschikt voor situaties waar gesloten ketels moeilijk te installeren zijn in een collectief woongebouw, vooral bij renovatie van kleine binnenplaatsen of gebouwen in U-vorm.
  • Stijl: het kanaal is in diverse kleuren beschikbaar waarmee het perfect aangepast kan worden aan de stijl van de gevel.
  • Veiligheid: isolatie door zeer dichte steenwol, waardoor het kanaal in de buitenlucht kan worden geplaatst. De isolatie bevordert de thermische trek en voorkomt dat het condensaat in de winter bevriest.
  • Duurzaamheid: dankzij het ontwerp en de gebruikte materialen is het systeem nu al klaar voor de verwarmingstoestellen van morgen.

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/804-10855/poujoulat-belux/partnerberichten/woont-u-in-een-appartement-en-moet-u-een-gasketel-vervangen/