livios logo

Respecteer de veiligheidsafstand

Als je een kanaal plaatst, denk dan aan de afstand t.o.v. brandbare materialen. Het rookkanaal moet door de bekleding van het gebouw gaan zonder de dichtheid en isolatiewaarde te verminderen, en moet tegelijkertijd de brandbare materialen beschermen tegen hoge rooktemperaturen.

11583-N

Oplossing plafond

Foto Poujoulat Belux

11583-N

Oplossing hellend plafond

Foto Poujoulat Belux

11583-N

Oplossing muurdoorgang

Foto Poujoulat Belux

Veiligheidsafstand?

De veiligheidsafstand hangt af van de thermische weerstand van het kanaal en de temperatuur van de verbrandingsproducten. De afstand moet ten minste 5 cm zijn in ieder gebouwtype. Poujoulat biedt een innoverend systeem aan dat is bedoeld voor de doorsteek van rookkanalen door plafonds, daken en muren.

Oplossing plafond

De isolerende schelp ligt rond het kanaal en steunt op de afdichtingsplaat. Op het plafond geplaatst, zorgt deze voor de verbinding met het isolatiemateriaal dat in de onderdakse ruimte werd gespoten en werkt als een thermische barrière tussen koude en verwarmde ruimtes.

Oplossing hellend plafond

Binnen het kader van de hedendaagse bouw, is COQUISOL de oplossing om in ruimtes met een hellend dak, het juiste en veilige systeem te voorzien. Coquisol bestaat uit een isolerende schelp en afdichtingsplaat die zich aan de verschillende dakhellingen aanpast.

Oplossing muurdoorgang

De doorgang van het kanaal door een verticale wand bestaat uit twee afdichtingsplaten (binnen- en buitenkant van het huis) en de isolerende schelp. Die moet op de werf afgesneden worden op de dikte van de muur. Dankzij de twee afwerkingsplaten is de afwerking perfect.

Meer info: nl.poujoulat.be

10 dingen die je moet weten over kachels en haarden


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/804-11583/poujoulat-belux/partnerberichten/respecteer-de-veiligheidsafstand/