livios logo

Ga je bouwen? Heb je aan de prefab dakuitgang en een kanaal in afwachting gedacht?

Als je uitbreidings- of renovatiewerken plant of als je een nieuw huis bouwt, is het mogelijk dat je niet meteen een houttoestel installeert, en toch ...   

12166-N

Het opnemen van een rookgaskanaal in je project betekent dat je vrij bent in je latere energiekeuzes

Foto Poujoulat Belux

12166-N

Als het kanaal in afwachting aanwezig is, dan is de aansluiting op het apparaat zeer eenvoudig

Foto Poujoulat Belux

De oplossing voor een rookgasafvoer is essentieel, maar wordt zo vaak vergeten. De installatie van een verwarmingssysteem zoals een houtkachel is gemakkelijker als er op voorhand rekening mee werd gehouden.

Eenvoudige aansluiting

Het rookkanaal vanaf het begin van de werken voorzien, vergemakkelijkt de latere installatie van een haard of kachel: als het kanaal in afwachting aanwezig is, dan is de aansluiting van het kanaal op het apparaat zeer eenvoudig, zonder zwaar werk en zonder dat de waterdichtheid en isolatie van jouw huis eronder moeten lijden.

Bespaar

Naast het voordeel dat je geen zwaar werk meer hoeft te realiseren, anticipeer je op aanzienlijke besparingen: een rookkanaal in een reeds gebouwd huis installeren, is 20% duurder!

Economische impact

Ten slotte heeft de beslissing om een ​​houtkachel te installeren ook een economische impact: je verlaagt je energierekening. Als het kanaal in afwachting al bestaat, zal je ongetwijfeld ook sneller de sprong maken! Indien je echter moet investeren in een volledige installatie, zal dit de drempel verhogen.

Het opnemen van een rookgaskanaal in jouw bouwproject betekent dat je vrij bent in je latere energiekeuzes, zonder extra kosten.

Meer weten? Surf naar www.poujoulat.be of neem contact op

10 dingen die je moet weten over plaatsing dak


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/804-12166/poujoulat-belux/partnerberichten/ga-je-bouwen-heb-je-aan-de-prefab-dakuitgang-en-een-kanaal-in-afwachting-gedacht/