Ontvang een cheque van 200 euro voor de installatie van je pelletkachel

Denkt u aan het installeren van een pelletkachel? De promotieactie van Poujoulat is voor u! Meer info hier

Een pelletkachel installeren is een zeer relevante keuze geworden en wordt dat steeds meer in de huidige energiecontext. De pelletkachel is een directe, aangename en flexibele verwarmingsbron, gemakkelijk in gebruik, waarmee u uw gas- of olieverbruik kunt verminderen omdat hij gemakkelijk de centrale verwarming kan vervangen. Het kan ook een warmtepomp aanvullen en is ook ideaal voor uitbreidingen.

Maar hoe kan het rendement van de kachel nog verder worden geoptimaliseerd?
Naast de efficiëntie van het gekozen toestel kan men de prestaties gemakkelijk verbeteren door bijzondere aandacht te besteden aan het ontwerp van het schoorsteenkanaal waarop het toestel zal worden aangesloten.

Een concentrisch rookkanaal* is de ideale oplossing voor een pelletkachel. Een concentrisch rookkanaal maakt het mogelijk het toestel te voorzien van voorverwarmde lucht. De verbranding wordt dus verbeterd omdat ze sneller tot stand komt. Dit betekent een verhoging van de efficiëntie met 5 tot 10 punten. Meer rendement betekent minder brandstofverbruik voor dezelfde warmte.
In technisch partnerschap met de meeste Europese fabrikanten van pelletkachels, ontwikkelt Poujoulat al 15 jaar een "concentrisch" rookkanaalsysteem met de naam "PGI", zowel voor de aanleg van nieuwe rookkanalen als voor de renovatie van oude bestaande rookkanalen.

Ter indicatie: uitgaande van een gemiddeld jaarverbruik van 2000 kg pellets, kan met een concentrisch PGI-kanaal van Poujoulat tot 10% van het jaarverbruik worden bespaard! En dit, zonder afbreuk te doen aan de warmte!

 Het PGI-rookkanaal van Poujoulat voor pelletkachels bespaart de brandstof voor u!

PGI ACTIE 2022

Ontvang een cheque van 200€ aangeboden voor de aankoop van PGI rookkanalen voor de installatie / aansluiting van uw pelletkachel. 

 Uw kortingsbon hier aanvragen

* Concentrisch = twee buizen binnen elkaar. Een concentrisch kanaal maakt de aanvoer van verbrandingslucht en de afvoer van rook mogelijk in hetzelfde kanaal.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media