livios logo

Zó reken je af met vocht in de badkamer!

Niets zo vervelend als vocht in de badkamer. In oude én in recente woningen is het een veelvoorkomend en helaas ook hardnekkig probleem. Voorkomen is dus beter dan genezen. Maar hoe doe je dat? Opspattend water is nu eenmaal onvermijdelijk, en vocht kruipt tot in de kleinste hoekjes. Gelukkig kunnen we je meteen geruststellen: een badkamer zonder vochtproblemen is géén utopie. Ontdek hier de belangrijke preventie- en bestrijdingstips.

12120-N

Foto Santana

12120-N

Foto Santana

Ventileren is een must

Vochtbestrijding, dat begint met goede ventilatie. Want wie de badkamer onvoldoende verlucht, houdt de waterdamp binnen, waardoor die zal condenseren op de muren en het plafond. En dan is het niet meer lang wachten voor de ellende begint: denk maar aan vochtige plekken en schimmels op siliconen en voegen.

Voldoende verwarming

Een aanvullende manier om de kans op schimmel of andere vochtproblemen in je badkamer tot een minimum te beperken: de verwarming voldoende hoog zetten. Als je de badkamer onvoldoende verwarmt, zal het water niet verdampen, waardoor het de kamer moeilijker kan verlaten. Een degelijk verwarmingssysteem zet hardnekkige waterdruppels snel om in waterdamp, die vervolgens wordt afgevoerd door het ventilatiesysteem. De twee gaan dus hand in hand.

De juiste vloerbekleding

Wist je dat almaar meer interieurspecialisten voor kurkvloer kiezen? Dat heeft alles te maken met de uitstekende vochtbestendigheid van dit materiaal. Kurk is namelijk van nature waterafstotend. Een speciale vernis op de Santana-kurkvloeren zorgt er bovendien voor dat vlekken niet indringen.

En wat meer is: een kurkvloer is bijzonder comfortabel. Ook op dat vlak maak je met een kurkvloer een prima keuze. Kurk voelt namelijk erg zacht en warm aan, ideaal voor een ruimte waar je het grootste deel van de tijd blootvoets rondloopt. Daarnaast is een kurkvloer ook nog eens compatibel met vloerverwarming.

Meer weten? www.santana.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/969-12120/santana/partnerberichten/zó-reken-je-af-met-vocht-in-de-badkamer/