livios logo

Je keuken renoveren met kurk, da’s zo gek nog niet

De Belg verbouwt zijn woning vier keer in zijn leven, blijkt uit onderzoek. Vooral de keuken en de badkamer nemen we gretig onder handen. Dat hoeft niet te verbazen, want beide ruimtes worden intensief gebruikt en verouderen vrij snel.

Is ook jouw keuken aan renovatie toe? Lees verder en ontdek onze tips om je keuken een tweede leven te geven met behulp van kurk!

Keuken renoveren met kurk: drie mythes ontkracht

Kurk is een originele keuze. Dat niet iedereen meteen aan kurk denkt bij een keukenrenovatie, heeft vooral te maken met deze drie hardnekkige mythes:

  1. ‘Kurk en water gaan niet samen.’ Het tegendeel is waar. Kurk is een van nature waterafstotend materiaal dat perfect geschikt is in de keuken en zelfs vaak in badkamers wordt gebruikt. Je kunt een kurkvloer dweilen en kurkwanden moeiteloos schoonmaken met een vochtige doek. Hygiëne is dus geen enkel probleem.
  2. ‘Kurk is kwetsbaar.’ Er is een goeie reden waarom men wijnkurken van – jawel – kurk maakt: het is een soepel, veerkrachtig en sterk materiaal. Bovendien worden de kurkwanden en -vloeren van Santana extra beschermd door een slijtvaste toplaag.
  3. ‘Kurk is saai.’ Dan heb je vast nog geen bezoekje gebracht aan een Santana-toonzaal! Er bestaan zelfs kurkvloeren en -wanden die er precies uitzien als natuursteen, parket of beton. De tijd dat kurkvloeren steevast bruin waren, ligt al lang achter ons.

Hoe pak je het aan?

Je nieuwe keuken ontwerpen doe je niet zomaar. Neem de tijd om na te denken over de nieuwe indeling, de interieurstijl en de apparaten voor je knopen doorhakt. Besteed ook voldoende aandacht aan de praktische kant van de zaak, want een keukenrenovatie is doorgaans wat complexer dan een keuken installeren in een nieuwbouwwoning. Ook op dat vlak biedt kurk een aanzienlijke meerwaarde: klik- en kleefvloeren plaats je namelijk heel makkelijk in een bestaande woning.

12950-N

Foto Santana

12950-N

Foto Santana

12950-N

Foto Santana


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/969-12950/santana/partnerberichten/je-keuken-renoveren-met-kurk-das-zo-gek-nog-niet/