MijnBENOvatie.be

BENOveren kan je leren op www.mijnBENOvatie.be

Door slim en doordacht te BENOveren in plaats van gewoon te renoveren, verlaagt je energiefactuur, verhoogt je wooncomfort, krijgt je woning meer waarde en bewijs je ook het milieu een grote dienst en geniet je van tal van premies. Maar wat betekent BENOveren in de praktijk? Dat leer je op www.mijnBENOvatie.be!

5 BENOvatiestappen

Een chronologie die vaak wordt gevolgd, is eerst het dak, dan de buitenmuren, het glas, de ramen en de deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde ‘technieken’:verwarming en sanitair warm water, ventilatie, huisautomatisering en verlichting,
stroomopwekking, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Voor elk van die 5 BENOvatiestappen vind je op www.mijnBENOvatie.be een schat aan informatie, concrete oplossingen, een overzicht van alle BENOvatiepremies en financieringsadvies.

Veel meer dan enkel isoleren

Op www.mijnBENOvatie.be worden trouwens niet alleen de isolatieoplossingen en -mogelijkheden bij elke BENOvatiestap besproken, ook aan bijvoorbeeld luchtdichting of zonwering wordt de nodige aandacht besteed. Zonder de vele mogelijke afwerkingen van je geïsoleerde dak of je geïsoleerde buitenmuren te vergeten. En met tal van tips om – zelfs als je woning al volledig geBENOveerd zou zijn – verstandig met energie om te gaan.

www.mijnBENOvatie.be is niet alleen de eerste website die de Vlaamse kandidaat-BENOveerder toelicht hoe hij kan BENOveren. Het is ook de meest volledige, want hij preciseert van a tot z hoe een logisch BENOvatietraject kan worden gevolgd.