livios logo

5 unieke stijlen voor een buitenlandse look in je tuin

Sinds corona hechten Belgen veruit het meeste belang aan een tuin die hen een vakantiegevoel geeft. Voor wie weleens iets helemaal anders wil, geven we vijf verschillende manieren om je tuin in een buitenlands sfeertje onder te dompelen.

Engelse tuin

Kenmerkend aan een Engelse tuin is de authentieke uitstraling: de natuur moet er haar gang kunnen gaan. Net als in Belgische tuinen, bekleedt het gazon er een centrale rol. Maar als afspiegeling van het Engelse landschap is ook een waterloopje onmisbaar. De vele bomen, bloemen en struiken rondom het gras benadrukken het natuurlijke aspect. Een afgelikte tuininrichting is uit den boze.

Franse tuin

Zegt die Engelse stijl je niks? Dan is een Franse tuin misschien meer jouw ding, want daarin ligt de focus op symmetrie. Gaande van de paadjes over de grasperken tot de hagen en (buxus)hegjes: alles moet er zo strak mogelijk uitzien. Denk qua planten aan kruiden, lavendel en zonnebloemen. Een nadeel is dat zo’n Franse tuin heel wat onderhoud vergt. Maar als je groene vingers hebt, is dat natuurlijk geen bezwaar.

tuin Engelse tuin

Kenmerkend aan een Engelse tuin is de authentieke uitstraling: de natuur moet er haar gang kunnen gaan.


© Getty Images  

Franse tuin tuinpad tuinbestrating

Zegt die Engelse stijl je niks? Dan is een Franse tuin misschien meer jouw ding, want daarin ligt de focus op symmetrie.


© Getty Images  

Japanse tuin vijver brug rotstuin

In een Japanse tuin staat water centraal, vaak in de vorm van een vijver met een brugje.


© Getty Images  

Japanse tuin

In een Japanse tuin staat water centraal, vaak in de vorm van een vijver met een brugje. Omdat ook rotsen en keien een belangrijke rol bekleden, kan je zowel in je vijver als eromheen met kronkelende paadjes van stapstenen werken. Ook een zentuin staat bol van grind en steentjes. Japanse esdoorns, kerselaars en blauwe regen passen er perfect en bamboe(meubels) en siergrassen mogen zeker niet ontbreken. Bovenal is een Japanse tuin bedoeld om je te verrassen. Leuk verborgen plekjes eventueel op met een pagode.

Mediterrane tuin

Wie zuiderse landen als Spanje, Portugal of Griekenland voor de geest haalt, ziet meteen witte pleistermuren, pastelkleuren en geschuurde houten balken voor zich. Ook asymmetrische en ronde vormen, grindpaadjes en decoratieve potten en vazen zijn typisch voor de mediterrane stijl. Met olijf-, vijgen- en palmbomen zet je de zuiderse sfeer extra in de verf. Hou er wel rekening mee dat die bomen ’s winters meer aandacht vereisen.

Japanse tuin pagode

Bovenal is een Japanse tuin bedoeld om je te verrassen. Leuk verborgen plekjes eventueel op met een pagode.


© Getty Images  

Mediterrane tuin Spaanse tuin

Asymmetrische en ronde vormen, steen- en grindpaadjes en decoratieve potten en vazen zijn typisch voor de mediterrane stijl.


© Getty Images  

Scandinavische tuin

Een Scandinavische tuin draait om rust. Die minimalistische stijl creëer je met witte, grijze en pasteltinten en stevige, natuurlijke meubelmaterialen.


© VTwonen  

Scandinavische tuin

In een Scandinavische tuin draait alles om rust. Die typische minimalistische stijl creëer je door vooral met witte, grijze en pasteltinten en stevige, natuurlijke meubelmaterialen zoals eikenhout te werken. Noord-Europese naaldbomen, grassen en varens zorgen voor de groene toets in een Scandinavische tuin, een winterse vuurkorf en een dierenvacht als deken maken het plaatje compleet.

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/dossiers/mijn-woongids/5-unieke-stijlen-voor-een-buitenlandse-look-in-je-tuin/