livios logo

Vlaming vindt gezelligheid in huis belangrijk: met deze klussen schep je instant sfeer

Een op twee Vlamingen heeft tijdens de coronacrisis aanpassingen gedaan om het gezelliger te maken in huis. Zo blijkt uit een onderzoek van Het Laatste Nieuws, HLN.be en Livios bij 1.474 Vlamingen. Wil je zelf je handen uit de mouwen steken en van je huis een echte thuis maken? We lijsten enkele klussen voor je op

Gezelliger maken

Sinds de corona-uitbraak brengen we meer tijd thuis door. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de Vlamingen aan de slag is gegaan om zijn huis gezelliger in te richten. Voor de 18- tot 34-jarigen was gezelligheid belangrijker dan voor 54-plussers. Drie op de vijf 18- tot 34-jarigen heeft aanpassingen gedaan in huis. Bij de 54-plussers was dat minder dan twee op de vijf.

Decoratie en schilderen

De populairste manieren om het gezelliger te maken in huis zijn extra decoratie voorzien zoals schilderijen, foto’s en kussens en schilderen of opnieuw behangen. Zo blijkt uit het onderzoek. Maar er zijn nog manieren om het extra gezellig te maken. Denk maar aan een nieuwe vloer leggen, een nieuw salon kopen of een haardvuur installeren.

slimme verlichting Philips Hue

Verlichting is dé sfeerschepper bij uitstek.


© Signify  

deur schilderen verven binnendeur

Ook met een likje verf kan je een kamer veranderen.


© Getty Images  

Zelf aan de slag

Wil je ook meer sfeer in huis? Met deze klussen pak je het slim aan:

1. De juiste verlichting

Verlichting is dé sfeerschepper bij uitstek. Met de juiste verlichting krijg je instant sfeer in een bepaalde ruimte. Let wel op dat je de sterkte van je verlichting aanpast aan de kamer. Staan- en schemerlampen zorgen net voor dat tikkeltje meer, maar ook met hanglampen kan je het gezellig maken. Deze klus legt uit hoe je een hanglamp plaatst. Wil je je volledige woning optimaal verlichten? Neem dan ook deze tips even door.

2. Behangen

Een nieuw behangpapier tegen je muur doet wonderen. Er zijn weinig klussen die zo snel voor zoveel verandering zorgen. Op minder dan één dag tijd verander je de look van je kamer. Met het juiste materiaal kan je zelf behangpapier aanbrengen. Deze klus helpt je op weg. Natuurlijk moet je wel eerst je oud papier verwijderen.

3. Een nieuwe kleur voor je binnendeuren

Ook met een likje verf kan je een kamer veranderen. Zijn jouw binnendeuren aan een opknapbeurt toe? Met een verse laag verf lijken ze weer als nieuw. Bovendien kan je met een hippe kleur zoals zwart ook voor een warme uitstraling zorgen. Verfborstels klaar en ga aan de slag met dit stappenplan.

4. Laminaat leggen

Hou je van de warmte van parket? Laminaat is een goed en betaalbaar alternatief. Bovendien zijn deze vloeren amper van echt parket te onderscheiden. Een belangrijk voordeel is dat je een laminaatvloer zelf kan plaatsen. Volg dit stappenplan en haal de warme houtlook in huis.

5. Meubels een verouderde look geven

Antieke meubels zorgen voor extra karakter in huis. Hou jij ook van de charme van oude meubels, maar vind je antieke meubels net iets te prijzig? Met speciale verouderingstechnieken kan je oude meubels opknappen en een antieke look geven. Deze klus legt uit welke materialen je nodig hebt en hoe je aan de slag gaat.

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/dossiers/mijn-woongids/vlaming-vindt-gezelligheid-in-huis-belangrijk-met-deze-klussen-schep-je-instant-sfeer/