Bouwadvies - Batibouw 2019

Verstandig bouwen: Paleis 4 – stand 433 

Hét onmisbare bouw- en renovatieboek

400 pagina's informatie op maat van zowel de bouwer als de verbouwer. Meer dan twintig hoofdstukken die elke stap in het (ver)bouwtraject beschrijven van A tot Z. Antwoorden op veelgestelde vragen, mooie illustraties, een strakke lay-out... en volledig gratis? Dat is het boek Verstandig Bouwen en Renoveren.

Bouwen of renoveren betekent keuzes maken. In Verstandig Bouwen en Renoveren staat alle info die je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen. Met ruime aandacht voor het energievraagstuk en renovatie. Ook leuk zijn de korte kaderstukjes met praktische oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Kan je aantonen dat je gaat (ver)bouwen? Kom dan de gids gratis afhalen!

Meer info: www.verstandigbouwen.be

 

mijnBENOvatie: meerdere standen

Volg het BENOvatieparcours op Batibouw

Foto: MijnBENOvatie.be  

Is je woning aan renovatie toe? Doe het dan in één keer goed, en BENOveer in plaats van gewoon te renoveren. BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Resoluut gaan voor future proof. Zodat je huis nu al beantwoordt aan de energieprestatie-eisen van 2050. En je nu al profiteert van de vele voordelen die BENOveren te bieden heeft. Je krijgt een lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort en een betere luchtkwaliteit. Je bewijst het milieu een grote dienst door minder CO2 uit te stoten. En je geeft je huis een esthetische en financiële meerwaarde.

Wat BENOveren precies betekent in de praktijk, kom je te weten op www.mijnBENOvatie.be. Deze website gidst je in 5 stappen doorheen je ideale BENOvatieparcours: eerst het dak, dan de buitenmuren, het glas, de ramen en de deuren, vervolgens de vloer en ten slotte de zogenaamde technieken: verwarming, sanitair warm water, ventilatie, stroomopwekking, rationeel energiegebruik, elektriciteit, verlichting, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie. Op volg op Batibouw het mijnBENOvatie-parcours. Deceuninck, Velux, Renson, Soudal, Recticel Insulation, Wienerberger, BWT, Niko en Viessmann zetten je graag op de goede BENOvatieweg. 

Meer info: www.mijnBENOvatie.be

 

Fluvius: Paleis 12 - stand 310

Gratis adviessessies over duurzaam verbouwen, aardgas en elektriciteit

Foto: Fluvius  

Heb je renovatieplannen voor je woning? Wil je BENOveren tot een duurzame en energiezuinige woning? Dan zit je waarschijnlijk met flink wat vragen. Daarom helpen we jou graag een handje en geven we gratis, persoonlijk en onafhankelijk advies. Zo kan je zorgeloos je woonplannen realiseren!

Elke adviessessie duurt 20 minuten en is gratis, maar je moet je wel op voorhand inschrijven. Afhankelijk van je vragen staan er drie soorten adviseurs voor jou klaar:

  • Onze energieadviseurs leren je om duurzaam te verbouwen en zuinig om te gaan met energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
  • De aardgasadviseurs helpen je met al je vragen over aardgas.
  • De aansluitingsadviseurs vertellen je alles wat je wil weten over je elektriciteits- en aardgasaansluitingen.

Schrijf je hier in voor een gratis adviessessie.

Meer info: www.fluvius.be