Domotica, elektriciteit en alarm - Batibouw 2014

Delta Dore - Paleis 9, Stand 200

Draadloze Home Automation-oplossingen op de stand van DELTA DORE

Foto: AIPHONE - DELTA DORE (CCI N.V.)  

Op Batibouw presenteert DELTA DORE innovatieve oplossingen voor het energiebeheer en de besturing van verlichting, verwarming, ventilatie, alarm- en openingssystemen. Die oplossingen kan je vanaf dit jaar ook op afstand besturen met een tablet of smartphone, zowel lokaal als buitenshuis. Dit gebeurt via de iTYDOM2000-applicatie voor Android- en Apple-toestellen.

Deze applicatie biedt de vrijheid om te gaan en te staan waar je wil, zonder de controle uit handen te geven. Met de vernieuwde app bestuur je alle toepassingen van DELTA DORE op afstand, of het nu om rolluiken, poorten, verlichting, verwarming of de alarminstallatie gaat. De applicatie kan op elke smartphone of tablet worden geïnstalleerd, zonder dat de veiligheid in het gedrang komt. Het werkt namelijk via een beveiligde IP-verbinding en paswoord, zodat je woning altijd optimaal beschermd is. Bovendien kan het energieverbruik makkelijk worden bijgesteld. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook zichtbaar in je energiefactuur.

De applicatie is gratis te downloaden voor iOS en Android. In slechts vier stappen koppel je de app aan de TYDOM2000, een handige IP-gateway die aangesloten is op de internetmodem en zo de DELTA DORE-producten draadloos beheert. Dankzij de assistent die voorzien is bij de iTYDOM2000 kan iedereen het systeem gemakkelijk installeren.

Prijs: de app is gratis te downloaden. De TYDOM2000-gateway schaf je aan voor 498€ (excl. btw).

Meer info: www.deltadore.com

Legrand/BTicino - Paleis 9, stand 206

Ontdek de energie-efficiënte oplossingen van BTicino

Foto: BTicino  

De nieuwe producten die BTicino op Batibouw voorstelt, dragen elk vanuit hun functie bij tot een spaarzaam energieverbruik. Met een revolutionair touchscreen, een universele led-dimmer en een digitale thermostaat brengt BTicino nieuwe technologieën naar de huiskamer.

MyHome_Screen 10, het nieuwe 10” touchscreen, is het centraal bedieningspunt van domotica voor de sturing van onder meer verlichting, rolluiken en verwarming. Via de ingebouwde videofoonfunctie is het perfect mogelijk te zien wie aan de deur staat. Geen ingewikkelde interface, maar een systeem waarmee, eenvoudig en intuïtief, het volledige huis volgens jouw behoeften wordt gecontroleerd. Met dit touchscreen kan je per bewoner scenario’s op maat programmeren.

Met de LED-dimmer bepaal je zelf de lichtintensiteit in huis. Deze universele dimmer dimt de lichtsterkte van alle soorten lichtbronnen, waaronder ook led-lampen. En met de vooraf ingestelde niveaus maak je het jezelf extra makkelijk. Een druk op de knop en je kiest voor 33 % of 66 % lichtintensiteit. De derde Batibouwinnovatie is de digitale thermostaat met display die je perfect kan inschakelen in het domoticasysteem van elke woning voor het regelen van de temperatuur. Via deze nieuwe thermostaat kan men de temperatuur in elke kamer visualiseren en regelen. Bijzonder interessant naar uw energieverbruik toe.

Vind je klik op de BTicino inspiratiewand
Op de stand van BTicino vind je volop inspiratie en ook een muur vol schakelaars om uit te kiezen. Elke bezoeker die zijn favoriet scant, maakt kans op een fles champagne.

www.bticino.be

Somfy – Paleis 9, stand 207

Regel verwarming vanop afstand met smartphone of tablet

Somfy en Honeywell slaan de handen in elkaar. Zo is het mogelijk om met Somfy TaHoma het evohome zoneregelsysteem van Honeywell aan te sturen overal ter wereld, waar je ook bent. 

Foto: Somfy NV  

Evohome is het draadloze systeem van Honeywell waarmee je voor iedere kamer apart de temperatuur instelt op het meest comfortabele niveau. Daarnaast kan je op elk moment temperaturen wijzigen via de radiatorthermostaat, het bedieningspaneel Evotouch of vanop afstand met smartphone of tablet. Sinds kort kan dit ook met TaHoma, want het EvoHome systeem van Honeywell werd geïntegreerd in het Home Motion concept van Somfy. Wat je hiervoor nodig hebt, is een usb-module (HGI80) die wordt aangesloten op de TaHoma box. 

TaHoma is de schakel die via internet draadloos in verbinding staat met het huis. Hierdoor kan je vanop afstand zonwering, rolluiken, dakramen, raamdecoratie, gordijnen, hekken en garagedeuren openen en sluiten, verlichting aansturen en dit alles via sensoren beter beheren. Voeg daar EvoHome aan toe en TaHoma kan via de EvoTouch draadloos communiceren met alle radiatorthermostaten in de woning. Het werkt zowel met klassieke radiatoren als met vloerverwarming. Dankzij de TaHoma app (zowel android als iOS) kan je het EvoHome regelsysteem aansturen via smartphone, tablet of laptop, van waar ook. 

Meer info: Somfy

Gira - Paleis 9, stand 219

Gira docking station koppelt smartphone en mp3 moeiteloos aan inbouwradio RDS

Foto: Gira  

Wie van muziek houdt, wees vroeger trots op zijn platenverzameling. Wat vroeger makkelijk enkele meters boekenplank in beslag nam, past tegenwoordig op bijna elke smartphone of mp3-speler. Dat bespaart ruimte en is makkelijk, want zo kan je je muzikale schatten overal meenemen en beluisteren, waar en wanneer je maar wilt. Logisch dat Gira zijn inbouwradio uitbreidt met een docking station. Zo koppel je smartphones en mp3-spelers moeiteloos aan de inbouwradio RDS.

Het docking station bestaat uit een inbouweenheid met 230 V voeding. Op het inbouwbasiselement passen verschillende opzetstukken die je ook onderling kan uitwisselen. Ze zijn voorzien van opladeraansluitingen van de bekende smartphone-fabrikanten. Er kunnen maximaal 8 audiobronnen aan het Gira docking station worden toegewezen. Daarnaast kan je de accu van het opgestoken apparaat opladen ook als er geen muziek speelt.

Voor de overdracht van muziek naar het Gira docking station moet je de smartphone niet per se insteken, zolang deze zich maar binnen een bepaald bereik bevindt. De audio-overdracht gaat via Bluetooth. Wie geen behoefte heeft aan de opladerfunctie van het Gira docking station, kan het inbouwbasiselement voorzien van een bijpassende blinde afdekplaat.

Meer info: www.gira.be

Aiphone - Paleis 9, stand 200

De AIPHONE JO videokit: Betaalbare luxe voor eengezinswoningen

Foto: AIPHONE - DELTA DORE (CCI N.V.)  

AIPHONE, de Japanse videofoniespecialist, introduceerde ter gelegenheid van Batibouw 2013 de JM-serie, een revolutionair systeem met 7” aanraakscherm. Al gauw bleek er veel interesse voor dit grotere beeldscherm met intuïtieve pictogrammen en een 170° breedhoekcamera, ook voor residentiële doeleinden. 

Onder het motto “Luxe-beveiliging hoeft geen stukken van mensen te kosten!” ontwikkelde AIPHONE de JO-videokit met 7” LCD kleurenscherm op maat van de eengezinswoning. Met een maximumconfiguratie van één deurpost en twee monitors is dit nieuwe systeem perfect te integreren in het merendeel van de eengezinswoningen, aan marktprijs vanaf slechts €610. 

Het monitorsysteem gaat naadloos op in de omgeving dankzij de strakke vormgeving met een diepte van slechts 21mm en een glad scherm met aanraaktoetsen in plaats van druktoetsen en een hoorn. Dankzij het gebruik van de nieuwste cameratechnologieën zijn de beelden altijd haarscherp. Voor de deurposten heb je de keuze tussen een opbouw- en een inbouwdeurpost, beide met een veiligheidsindex van IP54 en een shockindex van IK08. 

Meer info: www.aiphone.be 

Brainbox - Paleis 9, stand 305

Bedien je woning volledig vanop afstand met Z41 Touch Panel van BRAINBOX

Foto: Brainbox®  

Voortaan is het mogelijk om in één handomdraai alle installaties van de woning te beheersen. Dankzij de nieuwste domoticatechnologieën kan je zo niet alleen je comfort verhogen, maar tegelijk het energieverbruik verminderen. Een dergelijk totaalsysteem wordt ook wel “home control” genoemd. Bij BRAINBOX, de specialist in do-it-yourself installatiekits voor elektriciteit, domotica, sanitair, verwarming en ventilatie, is dit concept alom tegenwoordig. 

Dit jaar biedt het bedrijf de mogelijkheid om zijn zelfbouw domoticakit uit te rusten met het nieuwe controlescherm Z41 Touch Panel. Dit aanraakscherm is volledig in kleur en dankzij een app vanop afstand toegankelijk via een smartphone. Je kan “scènes” programmeren voor de verschillende ruimtes van de woning, het elektriciteits- en sanitairverbruik van de woning in reële tijd weergeven, evenals de historiek ervan raadplegen of verlichtingen bedienen (en nagaan of ze wel degelijk zijn ingeschakeld). 

Daarnaast omvat het Z41 Touch Panel een geïntegreerde schemerschakeling waarmee je de ventilatiesnelheid (VMC) kan bepalen en voorziet het tal van volledig door jou te programmeren commando’s, zoals de functies « exit/home », « opslaan/slapengaan », aanwezigheidssimulatie, automatische temperatuurverlaging of de ventilatiesnelheid wanneer je het huis verlaat. Tot slot is het Touch Panel uitgerust met een waakmodus waarmee je het nachtlampje of de radio kan aanschakelen. Deze domoticakit is volledig vanop afstand toegankelijk, zonder abonnement of supplement. 

Meer info: www.brainbox.be

Niko - Paleis 9, stand 205

De schakelaar als designstatement

Foto: Niko nv  

We hechten veel belang aan de inrichting van onze woning. Maar waarom dan bestaande stopcontacten of schakelaars laten voor wat ze zijn? In de collectie Pure van Niko vind je zes nieuwe afdekplaatjes: betaalbare designmodellen voor een perfect afgewerkt interieur met een persoonlijke look & feel.

Niko Pure bakelite is een moderne hommage aan het bekende materiaal met Belgische roots dat designgeschiedenis schreef begin 19e eeuw. Naast telefoons en fototoestellen  was de schakelaar wellicht de populairste toepassing van dat materiaal. Niko Pure bakelite heeft dezelfde heerlijke touch en subtiele patine en is beschikbaar in piano black en chocolate (de gelakte variant van de piano black). Naast schakelmateriaal van gelakt en roestvrij staal lanceert Niko de ontwerpen van Pure weathered steel. Die variant toont de schoonheid van verweerd staal met zijn warme oranjebruine kleurschakeringen. Een industriële touch voor elke ruimte.

Plexiglas zorgt voor oneindig veel perspectief en kleurdiepte. In dat materiaal lanceert Niko twee nieuwe variaties. Niko Pure liquid jade gaat samen met de Scandinavische trend, waarbij witte muren en blank hout aangevuld worden met pastelkleurige items. Niko Pure fluent champagne kreeg een stijlvol, wervelend patroon en heeft een zachte champagnekleur. Een gesofisticeerde look voor een feestelijk tintje. De zachte schakelaar met hoge aaibaarheidsfactor Niko Pure skin sensation cinnamon is niet gemaakt van echte dierenhuid, gelukkig, maar heeft er wel de looks van. Voor een streepje buitenleven in je stadswoning, of een grappige knipoog in elk interieur.

Meer info: www.niko.be

Vecolux - Paleis 9, stand 207H

Ontwerp zelf je schakelaar

Touch-MyDesign van Zennio is een capacitieve aanraakschakelaar die je vormgeeft zoals jij het wil. Ga aan de slag met iconen , achtergronden en foto’s in hoge resolutie. Dankzij het nieuwe  Zennio printprotocol kunnen deze gedrukt worden op hoogwaardig gehard glas. Met Touch-MyDesign creëer je je eigen uniek en exclusief toestel, dat zowel horizontaal als verticaal kan geplaatst worden.

Foto: Vecolux bvba  

Elke Touch-MyDesign is voorzien van een temperatuursensor en krachtige thermostaat die tot vier koelregimes aankan . Daarnaast heeft dit toestel ook 5 extra LEDS die elk als individuele toets kunnen gebruikt worden. Dankzij de online configuratietool kan elk toestel perfect naar jouw wens ontworpen worden.

Kom daarnaast ook de InZennio Z41 ontdekken. Dit is een capacitief KNX touch panel dat een grote vooruitgang betekent voor de slimme hedendaagse woning. De minimalistische en sobere vormgeving staan garant voor een tijdloos design.  Perfect te integreren in zowel woon- als werkomgeving.  Het 4.1" kleurendisplay (3:4) met glazen afwerking maakt de bediening eenvoudig en verhoogt het comfort.  De Z41 beschikt over een tijdsklok (met back-up), een USB aansluiting en een optionele IP aansluiting.

Meer info: www.vecolux.be 

Honeywell – Paleis 12, stand 202

Evohome: optimale temperatuur in elke kamer via slimme zoneregeling

Honeywell lanceert evohome: een intelligente, draadloze verwarmingsregelaar die de warmte in alle kamers in huis apart regelt. De juiste temperatuur op de juiste plaats op het juiste moment!

Foto: Honeywell  

Met de slimme zoneregeling kan je alleen die ruimten verwarmen die je gebruikt, in plaats van constant het hele huis. Met evohome stel je tot maximaal twaalf zones in. Zo is de warmte in elke ruimte individueel te regelen voor maximaal comfort en efficiënt energiegebruik. Met de gebruiksvriendelijke evohome-app stel je de verwarming zelfs vanop afstand in, ook per kamer. Een ander voordeel is dat je via app je huis al kunt verwarmen als je onverwacht eerder thuiskomt. De app is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android.

Evohome combineert een reeks slimme technologieën. Het systeem weet wanneer er ergens een raam openstaat en past hier de verwarmingsinstelling op aan. Daarnaast is het systeem in staat om te ‘leren’ hoe het huis opwarmt en afkoelt gedurende de seizoenen. Evohome is eenvoudig te installeren door een gecertificeerde Honeywell-installateur, zonder kap- en breekwerk. Het systeem communiceert draadloos binnenshuis, is geschikt voor bijna alle cv-ketels en kan toegepast worden voor zowel radiator- als vloerverwarming.

Meer info: Evohome

Crestron - Paleis 9, stand 213

Draadloze technologieën centraal op stand van Crestron

Foto: Casa grande  

Ook dit jaar toont Crestron op Batibouw de nieuwste technologieën op vlak van lifestyle en automatisering voor je woning. Om de steeds groter wordende vraag naar draadloze oplossingen te beantwoorden, pakt Crestron uit met draadloze oplossingen voor verlichting die kan worden aangestuurd met Infinet EX™ connectiviteit.

Ook te zien op Batibouw is Crestron’s populaire TSW-reeks van aanrakingspanelen. De TSW touchscreens brengen grafische beelden met extreme hoge resolutie en rijke kleuren die de exclusieve Smart Graphics™ technologie tot leven brengen. Troeven zijn het helder display, een capacitief aanrakingspaneel, H.264 streamingvideo en de glazen topcoat. Een unieke interactieve ervaring voor de complete controle en monitoring van je woning. De TSW-touch screens zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, van een klein smartphoneformat, tot een minitablet of groter 10-inch tablet.

Verder presenteert Crestron ook zijn laatste oplossingen op gebied van verlichting, speakers en mobiele applicaties.

Meer info: www.casa-grande.be

Comelit - Paleis 9, stand 208

VEDO: het nieuwe alarmsysteem van Comelit

Foto: Comelit  

De Italiaanse fabrikant Comelit, vooral bekend van zijn deurintercomoplossingen, introduceert op Batibouw met VEDO een totaaloplossing voor de beveiliging van woningen. Eenvoud van installatie en bediening, gecombineerd met performantie staan centraal bij deze nieuwe, innovatieve productlijn.

De naam VEDO (“zie het” in het Italiaans), verwijst naar de kracht van het systeem. Het zorgt ervoor dat je de woning met een gerust hart kunt achterlaten, en op elk moment kunt zien wat er in gebeurt. Waar andere systemen beperkt zijn tot traditionele alarmfuncties, zoals het doorbellen van meldingen naar de bewoners of naar een meldkamer, gaat Vedo een stap verder. Het systeem kan je ook verwittigen via sms, een app op een smartphone of tablet of mms. Als er camera’s zijn kunnen ook beelden meegestuurd worden van het moment waarop het alarm werd geactiveerd.

Een eenvoudige web interface zorgt ervoor dat je op elk moment de status van het systeem kan raadplegen. De mogelijkheid om het systeem of een zone op afstand tijdelijk uit te schakelen, geeft je volledige controle, altijd en overal.

Meer info: www.comelitvedo.com

Hager - Paleis 9, stand 221

Cirkel als bepalend element in nieuwigheden van Berker by Hager

Foto: Hager  

Sinds september 2013 verdeelt Hager Modulec de producten van Berker op de Belgische markt onder de merknaam Berker by hager. Een lancering die gepaard gaat met een reeks nieuwigheden: nieuwe afwerkingen voor de serie B.IQ, touchsensoren en multimediatoebehoren voor wandapparatuur.

In Generation R., een nieuwe generatie van drie schakelaarprogramma’s, is de cirkel het bepalende element. Het aanbod wordt aangevuld met bijpassende KNX-drukknopsensoren en Touch Sensoren. Kenmerkend voor Berker R.1 is de zacht afgeronde afdekplaat in combinatie met een rond centraalstuk. Berker R.3 combineert ronde centraalstukken met een hoekige afdekplaat. Beide series zijn beschikbaar als volledige schakelaarprogramma’s met standaard inbouwelementen evenals KNX-drukknopsensoren. Het derde programma is de Serie R.classic, een draaischakelaar in een ronde vorm voor architectonisch verfijnde gebouwen.

 Om compatibel te zijn met de programma’s R.1 en R.3, zijn de KNX - drukknopsensoren (1- en 2-voudig) en de KNX - Touch Sensoren (1- tot 4-voudig) nu beschikbaar met ronde (R.1) of rechte (R.3) hoeken. Ze zijn eenvoudig te bedienen en hebben dezelfde dikte (10 mm) als de stopcontacten. Een aanraking is voldoende om talrijke functies te activeren (verlichting, rolluiken, verwarming, …) of om een scenario op te halen.

Meer info: www.hager.be

Siemens - Paleis 9, stand 207G

Bedien je verwarming en verlichting via het internet

Foto: Siemens  

IP Control Center (IPCC) is de jongste telg in de domotica-lijn van Siemens. Dit compacte toestel maakt domotica nog toegankelijker voor het grote publiek. Slechts één vereiste: een webbrowser.

Het internet is nooit veraf. Iedereen heeft tegenwoordig wel een laptop, tablet of smartphone. De IPCC van Siemens verleent je via enkele muisklikken altijd en overal toegang tot de bediening en controle van je huiselijke elektronica, verwarmingsinstallatie of zonwering. De IPCC webserver werd specifiek ontwikkeld voor KNX-projecten. Het toestel kan tot maximaal 250 KNX-objecten aansturen en visualiseren. De gebruiksvriendelijke interface kan met behulp van de bijgeleverde Combridge editor tot in de puntjes gepersonaliseerd worden.

De Combridge Editor is perfect in staat om alle gangbare extensies, zoals JPG, PNG en GIF, weer te geven. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een plattegrond van je woning uploaden, wat een duidelijk overzicht en intuïtieve bediening verzekert. De editor kan geopend worden met elke webbrowser en bevat een uitgebreide database met de nodige iconen en symbolen voor alle apparaten of voorzieningen. En dit in zes verschillende stijlen. De interface van de IPCC is zo ontwikkeld dat deze ook kan worden weergegeven op tablet-pc met een draadloze internetverbinding.

Meer info: www.siemens.com/knx

Jalo Helsinki - Paleis 9, stand 118

Rookmelders met uniek en stijlvol design 

Foto: Jalo Helsinki  

Het Finse Jalo Helsinki maakt van een rookmelder een decoratieve eyecatcher die gemakkelijk te monteren valt. De rookmelders Kupu en Lento brengen stijl en veiligheid naar elke kamer van je woning. 

Design, elegantie en speelsheid gaan hand in hand met het model Kupu van Harry Koskinen en Lento van Paola Suhonen. Kupu is de strakke, stijlvolle rookmelder in een subtiele vierkante vorm. Hij heeft een stoffen oppervlak in verschillende kleuren en is ook verkrijgbaar als gechromeerd model. Dit model verwierf in 2011 de Red Dot Design Award en in 2012 won het de Wallpaper Design Award. 

De rookmelder Lento heeft de vorm van een zittende nachtvlinder, een mot, die ook ‘s nachts waakt terwijl iedereen slaapt. Door haar speelse look past ze in elke kinderkamer en is het een origineel geschenk. De montage is zeer eenvoudig en duurt slechts enkele seconden dankzij de dubbelzijdige 3M tape. Er zijn dus geen schroeven of boormachines nodig. De bijgeleverde batterij gaat 5 jaar mee. Zowel Kupu als Lento hebben een CE-keurmerk. 

Meer info: www.jalohelsinki.fi

Tempolec - Paleis 9, stand 314

Nieuwe bewegingsmelder, reeks theLuxa

Foto: Tempolec  

De Duitse fabrikant Theben stelt op Batibouw een nieuw gamma bewegings- en aanwezigheidsmelders voor. theLuxa is de ideale bewegingsmelder voor huishoudelijke toepassingen, zowel binnen als buiten. Zijn vorm is eenvoudig en elegant en bovendien is hij makkelijk te monteren dankzij de steeksokkel en de grote aansluitruimte.

Geen vervelend afdekplaatje of lang zoeken: de elementen voor de afstelling zijn goed zichtbaar, toegankelijk en eenvoudig af te stellen met een schroevendraaier doordat zij aan de onderkant van de melder zijn aangebracht.

theLuxa beschikt over talrijke functies. Zo is er de handige testfunctie: hiermee kan het detectiebereik onmiddellijk na de installatie bepaald, ingesteld en geoptimaliseerd worden. En dit kan ook bij daglicht en zonneschijn, wanneer traditionele bewegingsmelders meestal niet reageren. Met de draaibare en verstelbare sensorkop kan het toestel nauwkeuriger en afhankelijk van de behoeften gericht worden. Bestaat in het wit en het zwart, voor verschillende detectiehoeken  - 150°, 180° en 360° - en zowel voor muur- als plafondmontage.

Meer info : www.tempolec.be

Verisure - Paleis 9, stand 216

App van Verisure stuurt bericht wanneer iemand huis binnenkomt of verlaat

Foto: Verisure  

Weten wanneer de kinderen thuiskomen van school, voetbaltraining of andere activiteiten? De iPhone/Android/Windows-app van Verisure maakt het mogelijk. Hij stuurt een melding als iemand het huis binnenkomt of verlaat. Al meer dan 100.000 Europese gezinnen gebruiken dit hulpmiddel op hun smartphone en is vanaf nu ook beschikbaar in België.

De mobiele app van Verisure is verbonden met het Verisure huisalarmsysteem. Als iemand dit alarmsysteem in- of uitschakelt, stuurt het een bericht naar de mobiele telefoon waarin staat wie het huis binnenkomt of verlaat. Daarnaast is de app ook te gebruiken met de SmartPlug van Verisure, waarmee je met behulp van de Verisure App de verlichting en bijna alle elektrische apparaten in huis vanop afstand kan bedienen.

De app stuurt ook een bericht als het brandalarm afgaat, er een inbraakalarm is en/of als er technische problemen zijn. Dit gaat naar een meldkamer van Verisure zodat de nodige opvolging voorzien kan worden. Het Verisure-systeem is verder uitgerust met een thermometer, zodat het mogelijk is om met de app de temperatuur binnenshuis in de gaten te houden. Zo ben je er zeker van zijn dat de leidingen niet bevriezen en hou je eenvoudig de elektriciteitsrekening in de hand.

Meer info: www.verisure.be

RAS Security (Bosch Security Systems Belux)

PROTECT mistgeneratoren: een direct effect 

Foto: RAS Security  

De PROTECT mistgeneratoren vullen een ruimte quasi ogenblikkelijk met dichte en ondoorschijnende mist die ervoor zorgt dat het onmogelijk is om verder dan 20 cm te kijken. De rook desoriënteert en stopt inbrekers onmiddellijk in hun pogingen. Resultaat: het is onmogelijk om te stelen wat men niet ziet. Aangesloten op een inbraakcentrale biedt de mistgenerator een nog snellere en efficiëntere beveiliging. 

Een inbraak duurt gemiddeld tussen de twee en de acht minuten. Voldoende tijd om objecten of waardevolle producten mee te nemen. Zonder mistbeveiliging ben je afhankelijk van de reactietijd van de interventieploegen. Met de PROTECT mistgenerator wordt de inbreker onderbroken en gestopt in minder dan 20 seconden. Die produceert witte, ondoorschijnende en droge mist. Deze mist is volledig onschadelijk voor personen en dieren, maar ook voor elektrische of elektronische toestellen. Hij laat geen enkel spoor noch residu na en trekt niet snel weg. De gebruikte vloeistof bevat geen ontvlambaar product. 

De PROTECT mistgeneratoren zijn beschikbaar in 5 modellen. Ze verzekeren de bescherming van kleine lokalen tot grote magazijnen. De Qumulus werd ontwikkeld voor de residentiële markt alsook voor kantoren en beschermt ruimtes tot 50 m². 

Meer info: www.rassecurity.com

Carlo Gavazzi NV - Paleis 9, stand 316

Tal van nieuwigheden voor domoticaplatform Smart-house 

Foto: Carlo Gavazzi  

Carlo Gavazzi is voornamelijk gekend als fabrikant van industriële automatiseringscomponenten. Een aantal jaren geleden onwikkelde het bedrijf een residentieel domoticaplatform –Smart-house. Tijdens Batibouw toont de firma een aantal nieuwigheden in primeur aan het grote publiek. 

Ten eerste pakt Carlo Gavazzi uit met een weerstation. Dit beschikt over een sensor voor de temperatuur, wind, regen en lichtintensiteit en een GPS. Ideaal voor als je het licht wil doven of de zonnewering sluiten bij veel zon, de tuin te sproeien of om luifels en zonnewering op te halen bij veel regen of wind. 

Verder kan je op Batibouw ook het nieuw gamma lichtschakelaars met bewegingsmelder en lichtintensiteitsmeter ontdekken, de nieuwe PIRsensor met een bereik van 150° met of zonder luxmeter en het nieuw gamma glazen lichtschakelaars. 

Meer info www.smart-house.be