Keuken - Batibouw 2015

Blanco - Paleis 11, stand 213

Spoelen in stijl

Blanco, specialist in keukenkranen en spoelbakken, pakt uit met heel wat nieuwigheden: de highend Steelart spoeltafel Blanco Jaron, de nieuwe kraan Felisa en de composieten spoeltafel Blanco Sona.

Blanco Jaron XL 6S IF is de nieuwkomer in het Steelart gamma. Het afdruipvlak en de spoelbak zijn op een symmetrische manier verbonden met een centrale kraanrichel. De ultravlakke IFrand zorgt voor een strak kader rond de spoeltafel en heeft afgeronde contouren, op maat van de Jaron snijplank. Die beweegt moeiteloos over de spoelbak heen. Ook de keukenkraan Blanco Felisa is een echte blikvanger. Maar ook handig: met de uittrekbare sproeikop en hoge uitloop vul je in geen tijd hoge vazen en kookpotten.

De Blanco Sona is een knappe spoeltafel in composietmateriaal. Deze duizendpoot is beschikbaar in vijf modellen voor vier onderkastenmaten en in negen kleuren. De Blanco 6S heeft een grote spoelbak met een centraal uitgietbakje dat de contouren van het afdruipvlak volgt. De grotere versie 8S heeft twee spoelbakken met daartussen een praktische kraanrichel voor een sponsje of borstel. De kleine Sona 45 S met één spoelbak is een topper voor kleine onderkasten.

Meer info: www.blanco.be

 

SieMatic - Paleis 11, stand 311

Drie designstijlen voor je keuken 

Foto: SieMatic  

SieMatic deelt het assortiment designkeukens op in drie stijlgroepen: Pure, Classic en Urban. Maak op Batibouw zelf kennis met nieuwe fronten, een ultradun werkblad en warme kleuren.

Onder Pure vallen elegante, minimalistische keukens. Denk aan strakke lijnen, sober design, met gevoel gekozen kleuren, dynamische nissen, afwerking tot in detail. Op Batibouw springen vooral de dunne lijnen in het oog. SieMatic Classic is klassiek, in een nieuwe compositie. Voor het design kiest SieMatic voor metalen als goudbrons en nikkel en de combinatie van vakmanschap en industriële productie. Blikvangers daarvan op Batibouw: een glazen vitrinekast met ultrafijne verticale lamellen, glanzende fronten en plinten in nikkel.

Stedelijk design typeert de derde stijlgroep SieMatic Urban. In een notendop: een mix van elementen en een combinatie van materialen, verschillende niveaus in de keuken en tijdloze elegantie.

Meer info: www.siematic.be

 

Novy – Paleis 11, stand 107

Fusion Plus: dampkap tussen twee bovenkasten

Foto: Novy  

Novy introduceerde vorig jaar Fusion, de dampkap die je op een onzichtbare manier perfect kan integreren in een bovenkast en terwijl een krachtige en stille afzuiging van geuren en dampen garandeert. Om de Fusion ook tussen twee bovenkasten te installeren, werd Fusion Plus ontwikkeld. Die biedt volgende voordelen:

 • Gemakkelijk aan te passen in functie van de kastdiepte
 • Optimale bescherming van de kastdeurtjes
 • Makkelijk te installeren (Click&Fix oplossing)

Naast enkele extra voordelen (mogelijk met recirculatie, InTouch connectiviteit met een Novy inductiekookplaat, …) behoren de Fusion modellen tot het EcoSmart gamma. Wat betekent dat ze een A scoren op vlak van energie-efficiëntie.

Meer info: www.novy.be

 

Blum - Paleis 11, stand 112

Het nieuwe greeploos

Foto: ORGALUX (Blum)  

Op Batibouw lanceert Blum een nieuwe mechanische openingstechniek die bijdraagt tot vloeiender en stiller bedieningscomfort van greeploos keukenmeubilair. De mechanische openingstechniek TIP-ON en de geruisloze dempingstechniek BLUMOTION worden gecombineerd in de technologie TIP-ON BLUMOTION.

Dankzij de TIP-ON-techniek opent de lade zich met een druk op het front. De dempingtechniek BLUMOTION verzekert een zachte en geruisloze sluiting van de lade na een zachte duw tegen het front. De vernieuwing zit in het feit dat TIP-ON en BLUMOTION gebruik maken van ‘tegengestelde’ technieken. Het zorgt voor een vloeiende opening en een zachte, gedempte sluiting van greeploos (keuken)meubilair. Interessant is dat de combinatietechniek over het volledige ladefront functioneert. Daardoor kan je op eender welke plaats op het ladefront drukken om de lade te openen.

Meer info: www.blum.com

 

Dovy Keukens – Paleis 11, stand 104

Kerngekleurde frontlaminaat

Foto: Dovy Keukens  

Dovy Keukens lanceert tijdens zijn allereerste deelname aan Batibouw een nieuwe reeks frontlaminaat die tot in de kern is gekleurd. In deze reeks zijn 6 nieuwe kleuren van binnen frontlaminaat: White Core, Zand Beige, Crema, Cashmere, Light Grey en Kiezelgrijs.

Het betreft een speciale uitvoering binnen het gamma frontlaminaat van Dovy, waarbij de kern van het laminaat in de massa gekleurd is. Op die manier wordt er kleur-op-kleur gewerkt en is het fijne donkere lijntje helemaal niet meer zichtbaar. De nieuwe reeks, ‘Solid’ genaamd, is heel bewust beperkt gehouden voor een exclusief karakter.

Wel of geen zwart lijntje? Een gedeeltelijk zichtbaar zwart lijntje of helemaal niet zichtbaar? Dovy creëerde voor elk wat wils, maar steeds met behoud van kwaliteit aan een betaalbare prijs. Zowel frontlaminaat als de reeks ‘Solid’ worden momenteel aangeboden aan een scherpe lanceringsprijs.

Meer info: www.dovy.be

 

Ixina – Paleis 11, stand 501

Grens tussen keuken en leefruimte steeds vager

IXINA introduceert ook dit jaar op Batibouw een hele reeks innovaties:

Foto: Ixina  
 • Een nog ruimer aanbod budgetvriendelijke greeploze keukens. Voortaan is er keuze uit 19 kleuren en afwerkingen.
 • Nog meer opbergmogelijkheden.
 • Zijdegrijs, een nieuwe variant op het klassiek wit. De zijdegrijze kleur absorbeert omgevingslicht en ziet er afhankelijk van de lichtinval warmer of koeler uit.
 • De nieuwe kleuren nachtblauw en salsarood om de keuken mee te pimpen.
 • Een nieuwe hout-look voor pure eenvoud en klasse of een vintage uitstraling.
 • Een unieke demonstratie op groot scherm van IXINA’s 3D-technologie waarmee je door je toekomstige keuken wandelt.

Meer info: www.ixina.be

 

Franke – Paleis 11, stand 201A

Keramische spoeltafel

Foto: FRANKE NV  

Op Batibouw doet Fraceram, een nieuw keramisch materiaal, zijn intrede bij Franke. Daarnaast is er de uitbreiding van het bestaande spoeltafelsysteem KUBUS met drie modellen in Fraceram.

Fraceram vormt een interessante aanvulling op het bestaande assortiment van Franke. Dit natuurlijk materiaal is speciaal voor keukentoepassingen ontwikkeld. Op het vlak van hygiëne en onderhoudsgemak zet het zijn beste beentje voor. En doordat het materiaal glanzend glad is, krijgen zelfs de kleinste vuildeeltjes geen kans om zich te hechten.

De bestaande spoeltafelserie KUBUS wordt nu uitgebreid met drie onderbouwmodellen in Fraceram waarvan een versie met een kleine en grote spoelbak en twee modellen met één grote spoelbak.

Meer info: www.franke.be  

 

Ilwa – Paleis 11, stand 407

Keukens en kasten op maat

Foto: Ilwa keukens  

Ilwa presenteert op Batibouw een reeks nieuwigheden. Ons oog viel op de F20 en op maat gemaakte kasten.

De F20 is laminaat van de laatste generatie: zeer mat, voelt aan als een polymeer en het laat geen vettige vingers na dankzij de 'nano'-technologie. Door het manipuleren van de basisstructuur verkrijgt het oppervlak nieuwe eigenschappen: naast de vingervriendelijkheid en aangename voeling is de krasbestendigheid opvallend voor deze matte structuur. Door opwarming is het zelfs mogelijk een lichte kras te doen verdwijnen. Als kers op de taart werkt ILWA de F20 laminaat naadloos af met een ABS laser-afboording.

Ilwa maakt ook kasten op maat. Op Batibouw zie je een open haard gecombineerd met een bureel dat je volledig kan afsluiten met wegschuifbare deuren. Naast de haard bevindt zich een grote schuifdeurkast waarbij de schuifdeur in één lijn zit met de voorzijde van de haard. Design en techniek hand in hand.

Meer info: www.ilwa.be

 

Krëfel Keukens - Paleis 11, stand 509

Select, First en Easy: drie nieuwe keukenlijnen

Foto: Krëfel Keukens  

De keuken is de centrale plaats in huis, voor het hele gezin. Die evolutie vertaalt zich in nieuwe behoeftes. Krëfel Keukens beantwoordt hieraan met drie nieuwe lijnen: Select, First en Easy.

Select is het neusje van de zalm bij Krëfel Keukens. Tientallen modellen, kleuren en combinaties zorgen ervoor dat je al je wensen kan doorvoeren en een hoogkwalitatieve keuken kan laten samenstellen die helemaal bij je past. De Select-keukens stellen innovatie en hedendaagse trends voorop, met ongezien gebruikscomfort en ruimere opbergmogelijkheden dan voorheen.

Met meer dan 35 nieuwe kleuren en de keuze tussen gelamineerde matte of glanzende afwerking, en een matte of glanzende laklaag, biedt het gamma First een keuken op maat voor beperkt budgetten.

De derde lijn, Easy, bestaat uit compleet uitgeruste keukens aan zachte prijzen, ideaal voor krappe ruimtes of kleine budgetten. Model, opbouw en kleur kies je naar wens. Het gamma is makkelijk te monteren en al beschikbaar vanaf 1.600 euro, incl. elektro-apparaten!

Meer info: www.krefelkeukens.be

 

Miele – Paleis 11, stand 113

Stomen in XXL-formaat

Foto: Miele  

Tijdens Batibouw verwent Miele zijn bezoekers elke dag met de heerlijkste stoomtapas. Die worden bereid in de nieuwe Combistoomoven XXL. Dit apparaat, stoomoven, oven en combistoomoven in één, heeft een ovenruimte van 68 liter en meer dan 200 geautomatiseerde programma's.

Nog opmerkelijk in het gamma van Miele zijn de nieuwe dampkappen met strakke look, ledverlichting en laag energieverbruik. De dampkappen met Con@ctivity 2.0 communiceren zelfs met je kookvlak voor een volledig automatische en efficiënte luchtafzuiging.

Meer info: www.miele.be

 

Siemens – Paleis 11, stand 209

Spaar tijd en plaats met de nieuwste oven van Siemens

Foto: Siemens nv  

Op Batibouw stelt Siemens de 60 cm brede inbouwoven HN678G4S1 voor. Het toestel biedt de ruime mogelijkheden van een multifunctionele oven en is ook een volwaardige microgolfoven van 900 W. Daarenboven beschikt de oven over de stoomfunctie pulseSteam die extra stoom toevoegt tijdens bepaalde bak- en braadprogramma’s of naar wens.

De oven maakt het mogelijk om met één toestel verschillende types gerechten te bereiden volgens de regels van de kunst en tegelijk te beschikken over de voordelen van een snelle opwarming in de microgolfoven. Doordat de diverse programma’s de mogelijkheden van de oven optimaal benutten, verloopt het bakken en braden sneller.

Meer info: www.siemens-home.be

  

AbelFalisse - Paleis 1, stand 111

Een dampkap op afstandsbediening

Foto: Abel Falisse  

Op de stand van AbelFalisse valt heel wat nieuws te ontdekken. Kleurrijke Lacanche-fornuizen en een dampkap die uit je plafond tevoorschijn komt!

Dan kan Planea van Gutmann, je zeker bekoren. Deze dampkap zit bevestigd aan het plafond en laat je naar beneden komen met een afstandsbediening. In geen tijd is je plafondmodel een hangend element met ultieme randafzuiging. Het recirculatiesysteem met koolstoffilter zorgt voor een geurreductie van 70 %. Voor een ultrastrak resultaat, kan je Planea integreren in een vals plafond. Alleen een fijne inox rand blijft zichtbaar.

Laat je verrassen door het nieuwe kleurenpallet van de Lacanche fornuizen. Van vintage lindegroen, kwartsroze en koraalblauw tot strak matzwart of fel groen. En zelfs de trendkleur voor 2015: wijnrood! 

Meer info: www.abel-falisse.be

 

Boretti - Paleis 11, stand 507

Pizza in recordtijd

Foto: Boretti  

BORETTI, leverancier van fornuizen, keukenapparatuur en outdoor kitchens, lanceert smaakvolle nieuwtjes op Batibouw. Ons viel vooral de multifunctionele oven BPZ op.

Nieuwkomer in de categorie inbouwapparaten is de BPZ 60. Een multifunctionele oven met pizzafunctie. Op 350 graden, en in nauwelijks 2,45 minuten, bereidt hij de heerlijkste pizza’s. Andere troeven: 14 verschillende bakfuncties, een rooster met telescopische geleiders en onderhoud via pyrolyse. Tijdens dit proces wordt de ovendeur vergrendeld, en stijgt de temperatuur tot 460°C. Vet en spatten worden verbrand tot as.

Meer info: www.boretti.be

 

Mobalpa – Paleis 11, stand 411

Adria herontdekt de essentie van de keuken

Foto: Mobalpa  

MOBALPA stelt het Adria-concept voor op Batibouw. Deze keuken past zich met een uitschuifbaar werblad beter aan zijn omgeving aan. En biedt langs twee kanten toegang tot het centraal eiland.

De barzijde, geflankeerd door twee beglaasde bibliotheekkasten, zet aan tot gezelligheid. De keukenzijde bevat een was- en kookzone, een koelkast en talrijke opbergmogelijkheden. Qua afwerkingsmaterialen kan je kiezen voor goud of wit metaal, Panga eikenhout of zwarte hoogglanslak.

Meer info: www.mobalpa.com

 

Bulthaup – Paleis 11, stand 317

De maatwerkkeuken

Foto: bulthaup  

bulthaup gaat voluit voor de persoonlijke, aanpasbare keuken. Je kiest zelf uit afwerkingen, losse elementen en indelingen van lades en kasten. Bekijk zelf alle mogelijkheden tijdens Batibouw.

Het ladesysteem van de b3-lijn wordt uitgebreid met nieuwe modules voor een groter gebruiksgemak. Met deze lade-indelingen kies je zelf kleuren, het gebruikte materiaal, de indeling en de hoogte van de lades.

Met het concept ‘Solitairen’ geef je je keuken écht een individuele vorm. De Solitairen kunnen vrij over de ruimte worden verdeeld, los of in combinatie met andere productlijnen. Je rangschikt ze naar eigen smaak en noden. Opvallend element in de lijn is de losstaande eettafel die ook dienstdoet als fornuis.

Meer info: www.bulthaup.be

  

BOSCH – Paleis 11, stand 209

Flexibel met inductie

Foto: Bosch  

Zelfs al heb je een kookplaat met royale breedte ter beschikking, de grootte van je kookzones en de gebruikte potten en pannen zijn niet altijd de perfecte match. Denk maar aan ovale vispannen en andere buitenmaatse potten en pannen. Als antwoord hierop stelt BOSCH op Batibouw 2015 de FlexInduction-kookplaat voor.

Dankzij de twee FlexInductionzones die kunnen ‘aaneengeschakeld’ worden tot één grote FlexInductionzone van 32 cm, is het flexibel kokerellen met deze kookplaat.

Het interessante is dat de inductietechnologie automatisch de grootte, vorm en plaats van de potten en pannen herkent en er zich aan aanpast. Bovendien worden enkel de zones waar deze zijn geplaatst geactiveerd.

Meer info: www.bosch-home.be

 

èggo - Paleis 11, stand 500

Open, sober en gezellig

Foto: èggo SA  

In de keukencollectie van 2015 focust éggo op sobere kleuren en een vloeiend design. Ook voor de trend naar grotere opbergruimten biedt de nieuwe lijn een pasklaar antwoord.

èggo houdt van sobere kleuren. Mineraal grijs en zijdegrijs doen hun intrede en zijn verkrijgbaar in een matte, hoogglanzende of gelakte afwerking. Voor het design kiest de keukenspecialist voor pure en vloeiende lijnen. Bij sommige keukens is dat zonder handgrepen, bij andere met een profiel in lijn met de kleur van de keuken.

Om in te spelen op de nood aan grotere bergruimten komt èggo met nieuwe pannenkasten tot 1,20 m hoog. Ze torsen met gemak meer dan 80 kg, zonder haperen of stroever glijden. Softclosing is standaard en de kasten garanderen een uitstekend overzicht en vlotte toegang. Daardoor vervalt elk excuus om nog iets op het werkblad te laten slingeren...

Meer info: www.eggo.be

 

Whirlpool – Paleis 11, stand 100

Fusion Design: greeploos in de keuken

Foto: Whirlpool  

Whirlpool introduceert een volledige range van greeploze inbouwapparaten met de strakke Fusion Design-look, die bovendien de duurzame iXelium™-afwerking kreeg. 

Met Fusion Design presenteert Whirlpool twee inbouwovens, een stoomoven, een microgolfoven, een koffiemachine en een warmhoudlade. Typerend voor deze collectie is de geïntegreerde handgreep, waardoor de toestellen een perfect vlak vormen met een kastenwand.

De industriële uitstraling en vooral hygiënische eigenschappen maken van roestvrij staal een topper voor werkbladen en keukentoestellen. Omdat inox bekend staat als krasgevoelig, beschermt Whirlpool zijn inbouwtoestellen met een behandeling om het te laten schitteren in schoonheid en gebruiksgemak: iXelium™.

Meer info: www.whirlpool.be

 

V-ZUG – Paleis 11, stand 515

Kampioenen in energiezuinigheid

Foto: V-Zug  

V-ZUG laat op Batibouw zien hoe ze de voordelen van de warmtepomp integreert in een vaatwasser, de Adora SL WP. Voor het opwarmen van het spoelwater worden zowel een warmtepomp als een latente warmte-accumulator gebruikt. Dat halveert bijna het energieverbruik in vergelijking met een conventionele vaatwasser. Deze lage verbruikswaarden verpulveren de beste A+++ energie-waarden met meer dan 40 %.

De vaatwassers hebben ook andere functies:

 • SteamFinish gebruikt net voor de droogfase zuivere stoom voor een vlekkeloos resultaat en stralende glans
 • een Sprint-programma van 17 minuten
 • een fondue/raclette programma, met actieve inweekfase ...

Meer info: www.vzug.com

 

NEFF – Paleis 11, stand 315

Stoomkoken

Foto: Neff  

Op Batibouw lanceert Neff een nieuwe combistoomoven. Deze 60 cm brede inbouwoven zo verenigt het beste van twee werelden: een multifunctionele heteluchtoven én volwaardige stoomoven.

Dat maakt dat je er zowel mee aan de slag kan voor traditioneel bakken en braden met hete lucht, als voor stoomkoken of een combinatie van beide kookmethodes. Dankzij de 13 verschillende verwarmingswijzen en 38 automatische programma’s selecteer je voor elk gerecht, een hartig tussendoortje, een volledige feestmaaltijd of gebak, steeds de ideale bereidingswijze.

Meer info: www.neff.be

 

COSENTINO –Paleis 11, stand 118

Het werkblad in de spotlight

Foto: Cosentino  

Voor Cosentino is Batibouw dé opportuniteit om Silestone® en Dekton® by Cosentino in de kijker te zetten.Deze twee merken kennen een innovatief productieproces. Voor Dekton wordt in de grootste pers ter wereld het vormingsproces van natuursteen nagebootst. Het resultaat is een werkblad dat je zowel voor binnen- als buitenkeukens kan gebruiken. Dekton is onder andere bestand tegen krassen, schokken en slijtage en bezit een hoge vlekbestendigheid.

Silestone bestaat dan weer voor meer dan 90 % uit natuurlijk kwarts en is bijna zo hard als diamant. Uniek aan Silestone zijn de naadloze spoelbakken uit hetzelfde materiaal en kleur als het werkblad, die vloeiend in elkaar overlopen. En ook de matte Suede textuur, die zeer zacht aanvoelt.

Meer info: www.cosentino.com

 

ELECTROLUX - Paleis 11, stand 406

Eindeloos kookplezier

Foto: Electrolux  

Wil je een meesterwerkje creëren, maar laat je fornuis je in de steek? Passen de diepe wok, vierkante grillpan en de brede braadpan niet allemaal mooi op je kookplaat? De inductiekookplaten van de MaxiSense Plus-reeks bieden hier een oplossing. Ze zijn flexibel en intuïtief in gebruik en stemmen de kookzones automatisch af op de vorm en de grootte van de pannen om warmteverlies te vermijden.

Dit succesnummer luistert naar de naam FlexiBridge. XXL-pannen zijn geen probleem meer voor deze kookzone met vier afzonderlijke segmenten. De individuele segmenten kunnen samen aangezet worden. Bovendien bieden ze een opmerkelijk gelijkmatige warmteverspreiding over een oppervlak van 240 x 440 mm. Je hoeft heus geen professionele chef te zijn om te weten dat zelfs een grote grillpan daar goed op past.

Meer info: www.group.electrolux.com

 

Quooker - Paleis 11, stand 115

Kokend water uit de kraan

Quooker presenteert op Batibouw zijn nieuw reservoir PRO3-VAQ B dat direct kokend water levert. Het systeem bestaat uit een klein reservoir (3 liter) in het keukenkastje dat is verbonden met de kokendwaterkraan op het aanrecht.

Het reservoir is aangesloten op de waterleiding en wordt elektrisch verwarmd tot 110°C. Het water begint echter pas te koken van zodra je de kraan opendraait. Tijdens het tappen stroomt er meteen vers water het reservoir in. De nieuwe installatietechniek is eenvoudig ?duurt maar 20 minuten en bespaart ruimte in je keukenkast.

Het innovatieve reservoir kan expanderen waardoor een inlaatcombinatie overbodig is en de installatie overal ter wereld hetzelfde is. De PRO3-VAQ B is ook eenvoudig te demonteren, handig bij een verhuis.

Meer info: www.quooker.be

 

Minikeuken Benelux - Paleis 11 stand 208

Minikeuken, maxicomfort

Foto: Minikeuken  

Soms is mini meer dan voldoende, maar dan moet het wel alles bieden... Minikeuken is specialist in voorgemonteerde minikeukens van 90 tot 170 cm. Dit jaar komen ze naar Batibouw met een nieuwe voorgemonteerde minikeuken, inclusief bovenkasten, achterwand en zijwanden, onder de naam Studio-Line.

Deze uitbreiding kwam er op verzoek van klanten, zowel eindgebruikers als professionelen, die zochten naar een keuken inclusief bovenkasten, gebaseerd op het bekende concept van de voorgemonteerde keuken. Interessant is dat de keuken onmiddellijk inzetbaar is: zowel boven- als onderzijde worden volledig gemonteerd geleverd en er kan bij wijze van spreken meteen na de installatie een feestmaaltijd worden klaargestoomd. Een gedroomd concept voor onder meer studio’s en serviceflats, maar ook voor het populaire pop-up-principe van vandaag.

Meer info: www.minikeuken.be