"Scoor een toonzaalmodel" en 10 andere Batibouw-hacks

Heb jij bouw- of verbouwplannen, dan ga je uiteráárd naar Batibouw. Maar wacht even voordat je er met het hoofd naar voren in vliegt. Wij verzamelden de beste tips van insiders. Resultaat? Elf ultieme Batibouw-hacks voor een vliegende start van je bouwavontuur!

1. Stap af van de hoofdweg

Wil jij een gesmeerd en vlekkeloos parcours afleggen op Batibouw, laat deze hoofdweg dan links liggen.

Probeer vooral niet alle hallen op één dag te bezoeken. Heb je geen zin om twee keer naar Brussel te komen, maak dan keuzes.

Wil je zeker niets vergeten? Pik dan zeker een van de Livios-checklists op voordat je naar binnen gaat.

Foto: Livios  

Ga je naar Batibouw? Bestel dan je ticket op voorhand online. Dan betaal je slechts 10,5 euro in plaats van 12,5 euro.

Ga jij bouwen of renoveren? Haal op Batibouw jouw gratis exemplaar op van het bouwboek Verstandig Bouwen en Renoveren (Paleis 4, stand 433).

Foto: Verstandig Bouwen  

Alle hallen op Batibouw zijn met elkaar verbonden via één centrale gang. Dit is het kloppende hart van de beurs, van buitenafwerking in Paleis 1 tot ventilatie- en verwarmingsoplossingen in Paleis 12. Wil jij een gesmeerd en vlekkeloos parcours afleggen op Batibouw, laat deze hoofdweg dan links liggen. Want iedereen stroomt samen op de centrale gang met ellenlange files van strompelende beursgangers als resultaat. Kies voor de smallere binnengangen en zijwegen, daar is altijd plaats genoeg.

2. Neem een dagje verlof

Wil jij écht scoren op Batibouw? Neem dan een dagje verlof! “De statistieken variëren, maar door de week is het een pak rustiger”, weet Batibouw-directeur Jan Jughmans. “Dinsdag is met voorsprong de kalmste dag, hét moment om de beurs in alle rust te bezoeken. Let wel: tijdens onze nocturne, op donderdag 1 maart, zijn we open tot 23 uur. Dan verwachten we ook heel veel volk, maar je hebt dan wel het voordeel dat de bezoekers meer gespreid zijn doorheen de dag.”

Tip: bezoek Batibouw door de week na 15 uur en betaal 7 euro inkom in plaats van 12,5 euro.

3. Doe niet alles in één keer

Batibouw is de grootste toonzaal van het land, met zo’n 1.000 exposanten. Probeer vooral niet alle hallen op één dag te bezoeken. Heb je geen zin om twee keer naar Brussel te komen, maak dan keuzes.

Sta je nog aan het begin van je bouw, beperk je dan tot de ruwbouwtoepassingen. In Paleizen 4 en 5 vind je buitenschrijnwerk en bouwmaterialen. In Paleis 8 staan tientallen bouw- en renovatiebedrijven. Ben je al bezig met de afwerking? Dan kan je terecht in Paleis 6 voor je vloeren. Voor je badkamer moet je in Paleis 7 zijn en in Paleis 11 ontdek je de nieuwste keukentrends.

4. Laat je inspireren

Batibouw zet meer dan ooit in op beleving. Flaneer over de Walk of Floors in Paleis 6, een langgerekte toonzaal met sokkels die je op een andere manier kennis laat maken met je toekomstige vloer. Een must voor een gezellig interieur is de Light Avenue tussen Paleis 8 en 9 waar verlichtingsproducenten hun laatste nieuwigheden voorstellen. Ben je vooral bezig met de afwerking van je tuin, loop dan binnen in de Garden Room, een overdekte ‘buitenkamer’ van 500 m² aan de buitenkant van Paleis 1.

5. Doe een Batibouw-deal

Batibouw is voor merken in de bouwwereld het uitgelezen moment om jou te overtuigen. Daarvoor halen ze alles uit de kast met spectaculaire promo’s, van cashback-acties tot regelrechte afprijzingen van 40% en meer. Benieuwd wat er dit jaar te verdienen valt? Kijk op www.batibouw.com voor een overzicht van alle Batibouw-deals.

6. Scoor een toonzaalmodel

Het is een goed bewaard geheim dat Batibouw dé plek is voor wie een goedkope keuken of badkamer op de kop wil tikken. Je zou niet de eerste zijn die op de laatste dag tegen het sluitingsuur met een koopje naar huis rijdt. Ben je op zoek naar een badkamermeubel, een nieuwe keuken of misschien zelfs een jacuzzi of sauna? Pols dan bij standhouders wat ze na de beurs van plan zijn met hun toonzaalmodellen, en wie weet doe je een gouden zaak! Maar zeg het vooral niet verder…

7. Check de checklists

Als je bouwt, zit je met een hoofd vol zorgen en vragen. De kans dat je iets vergeet is groot. En dan baal je als dat net gebeurt op een belangrijk moment, bijvoorbeeld tijdens een overleg met je architect. Eén ding staat vast: op Batibouw zie je niets over het hoofd. Met dank aan de checklists van Livios. Zo stel je op elke stand de juiste vragen en maak je de beste keuzes voor jouw bouw. Op te halen aan de ingang van elke hal.

8. Bestel je tickets online

Ga je naar Batibouw? Bestel dan je ticket op voorhand online. Dan betaal je slechts 10,5 euro in plaats van 12,5 euro. Heb je een kortingskaart of toegangsticket gekregen? Registreer je dan ook op voorhand online om lange wachttijden aan de inkom te vermijden. “Bovendien maak je door online te bestellen of te registeren kans op een van de vele prijzen”, zegt Batibouw-directeur Jan Jughmans.

9. Vind de job van je leven

De bouwsector werft aan! Op dinsdag 27 februari staat Batibouw in het teken van bouwjobs. Voor exposanten hét moment om geschikte kandidaten te vinden voor hun openstaande vacatures. Droom jij van een job in de bouw, noteer deze dag dan alvast in je agenda. Ook op andere Batibouw-dagen kan je door het jobaanbod snuisteren aan de Jobwall in Paleis 5.

10. Pik je gratis bouwgids op

Ga jij bouwen of renoveren? Haal op Batibouw jouw gratis exemplaar op van het bouwboek Verstandig Bouwen en Renoveren (Paleis 4, stand 433). Deze onmisbare bouwbijbel beschrijft jouw bouwproject van de prilste plannen tot de laatste loodjes. Inclusief de laatste trends en technieken. Het boek kost 29 euro in de winkel, maar is gratis als je een officieel bewijs van je bouwplannen voorlegt van maximaal 1 jaar oud (aankoopakte van woning of bouwgrond, plan van een architect, bouwvergunning, woonkredietaanvraag). Doen!

11. Ontdek alle nieuwtjes vanuit je luie zetel

Meer dan 200 Batibouw-nieuwigheden, handig gebundeld per thema. Op Livios ontdek je nu al de belangrijkste innovaties van 2018. Je hoeft dus niet per se naar Brussel te rijden om bij te blijven. Maar áls je gaat, weet je dankzij dit online overzicht wel welke standen je zeker niet mag missen! 

Meer info? Vind alles terug onder www.livios.be/batibouw