Tuin - Batibouw 2015

Verandaland – Paleis 1, stand 301

Veranda en poolhouse in één

Foto: Verandaland nv  

Dit jaar presenteert Verandaland op Batibouw een nieuw concept dat inspeelt op de vraag naar moderne constructies, die zowel voldoen aan het concept veranda, als aan het concept luxueuze buitenruimte.

De strak vormgegeven en moderne veranda vloeit moeiteloos over in een luxueuze terrasoverkapping en buitenruimte/keuken. Die combinatie wordt gecreëerd met houten stijlwanden, strakke glaspartijen en lamelzonwering.

Daarnaast vind je op de stand ook vertrouwde klassieke leefveranda’s terug. En dat aan een voordelige prijs dankzij de beursacties van Verandaland.

Meer info: www.verandaland.be

 

Nidaplast – Paleis 1, stand 503

Stabiliseer je tuin met Nidagravel

Foto: Nidagravel  

Ontdek op Batibouw welke oplossingen Nidaplast biedt om je paden en parkeerplaatsen te stabiliseren en natuur- of kunstgras te leggen.

De nidagravel® grindstabilistieplaten zijn gemaakt van geëxtrudeerde polypropyleen honingraatstructuurplaten met een thermisch verlijmd antiworteldoek aan de onderzijde. Het grind wordt vastgelegd in honingraten waardoor het niet meer weg kan. Dit zorgt voor een gemakkelijk beloop- en berijdbare stabiele ondergrond met hoge draagkracht.

Nidagreen® is een onderlaag voor kunstgras en speciaal ontworpen om aan te brengen tussen het kunstgazon en de bodem. Het stabiliseert als het ware je kunstgras en zorgt voor een goede schokabsorptie en maximaal comfort tijdens het wandelen. Het verschil met een traditionele fundering bij kunstgras ligt in het feit dat je minder zand moet uitgraven en minder funderingsmateriaal aanvoeren.

Meer info: www.nidagravel.be

 

Betafence - Paleis 1, stand 319

Het hele jaar door acties!

Bij Betafence gidsen ze jou naar de perfecte afsluiting voor jouw tuin. Ga je voor de gevulde wand Zenturo Super of de panelen Bekafor Classic? Of is het tuingaas Pantanet meer iets voor jouw woning? Op hun stand ontdek je echt alle mogelijkheden.

Bij Betafence regent het trouwens speciale acties. En niet alleen op Batibouw, maar het hele jaar door! Zo kan je een tuinontwerp winnen ter waarde van 2.000 euro. En is er een cashback actie op de Bekafor Classic. Ontdek ze allemaal op:

www.betafence-acties.be

 

Abrisud - Paleis 1, stand 317

Overdekt staat netjes

Foto: Abrisud  

Abrisud stelt op Batibouw twee op de natuur geïnspireerde zwembad- of terrasoverdekkingen voor: Biomorphe en Home Aluminium.

De lage zwembadoverkapping Biomorphe combineert heel wat technische snufjes. Zoals een automatische verluchting naargelang de temperatuur onder de koepel. De omgekeerde en gemotoriseerde telescopische werking stuurt verder het inschuiven van de panelen. Alles gebeurt zonder rail op de grond. Krachtige magneten op de grond en in de structuur dienen voor de automatische vergrendeling.

Home Aluminium, een hoge overdekking in verandastijl met industriële look, is geschikt voor zowel zwembaden als terrassen. De zichtbare profielen in aluminium zorgen voor een rank uitzicht. De structuur en materialen (glas of polycarbonaat) voor optimale thermische prestaties. De overdekking is ook roestvrij en inert. Op de grond zorgt een water- en winddicht rail voor een perfecte isolatie.

 Meer info: www.abrisud.be

 

Bewood - Paleis 1, stand 401

Composiethout: onderhoudsvrije terrasbekleding

Op de stand van Bewood kan je kennismaken met het productgamma van Géolam. Deze duurzame latten van composiethout, bestaan voor 90 procent uit gerecycleerd materiaal. En zijn zeer breed inzetbaar, van terras- tot gevelbekleding en zelfs zonwering.

Foto: Bewood  

Voor het terras bestaan er twee lattypes. De holle latten, Duo, Jumbo en Rodéo, zijn de goedkoopste oplossing. De schuimlatten, Ipéo en Topéo, zijn lichter, kan je eenvoudiger afwerken en net zoals ruwe houten planken op lengte snijden. Beide types worden bevestigd met roestvrije clips en schroeven.

Meer info: www.bewood.be

 

Marlux – Paleis 1, stand 313

Moodul, allesbehalve een saai muurbloempje…

Foto: Marlux  

Moodul, de nieuwste innovatie uit het assortiment van Marlux, laat toe om zelf je buitenruimte in te richten met een persoonlijke toets, net zoals je interieur. Het modulaire muursysteem met handige accessoires is veel meer dan een simpele scheidingswand. Creëer je eigen buitenruimte, zoals Marlux laat zien op Batibouw.

Moodul gaat een stap verder dan het simpelweg creëren van een verticale scheidingswand. Met de losse elementen van dit modulaire muursysteem kan je zelf een muur optrekken in de tuin, maar ook eigen creaties als een trap, een bank of een vuurkorf samenstellen. Zo krijg je hoekjes met extra privacy, een groene wand of kan je een grote tuin knusser maken, een keermuur plaatsen… Je eigen creaties kan je nog verder personaliseren met functionele bijpassende accessoires zoals ledverlichting, leggers en bloembakjes. 

Meer info: www.marlux.be

 

Covrex – Paleis 1, stand 311

Veelzijdige zwembadrolluiken

Foto: Covrex  

Op de stand van Covrex kan je zelf bekijken hoe een zwembadrolluik werkt. Welke diverse functies het allemaal heeft, lijsten we hier al even voor je op. 

  • Beschermen tegen een overvloed aan vuil en bladeren die in het zwembadwater waaien en je water vervuilen.
  • Veiligheid: kinderen of huisdieren kunnen niet in het water vallen. Degelijke rolluiken kunnen het gewicht van enkele volwassenen dragen!
  • Energiebesparing: een goed rolluik beperkt het warmteverlies. Een Covrex® Solar-luik geeft dankzij de opgenomen en doorgegeven zonne-energie nog extra warmte aan je water.
  • Onderhoudsvriendelijk: Covrex® Classic-rolluiken bestaan uit volgeschuimde lamellen met een flexibel verbindingssysteem. Deze combinatie maakt ze robuuster en onderhoudsvriendelijk.
  • Hagelbestendig: Covrex geeft garantie op de functionaliteit van de afdekkingen tegen hagel, extreme hitte en extreme vriestemperaturen.

Meer info: www.covrex.be

 

MBI – Paleis 1, stand 320

GeoSteen: het hele jaar door terrassen

Foto: MBI  

MBI komt je tegemoet in de ideale tuinbeleving met de GeoSteen. Een kleurvaste, betonnen tegel die weinig onderhoud vraagt, niet glad wordt na een buitje of te heet om op te lopen in de zon. In heel veel kleuren en texturen waardoor je precies die tuin kunt samenstellen die je voor ogen hebt.

Bij tuinbeleving in brede zin hoort ook voorpret. Daarom biedt MBI een professioneel landelijk dealernetwerk. Er is dus altijd een dealer in de buurt waar je je makkelijk kunt laten inspireren en adviseren. Bovendien is GeoSteen aantrekkelijk geprijsd en makkelijk te verwerken.

Meer info: www.geosteen.nl

 

Lamaco – Paleis 9, stand 314

Langegolfstralers zorgen voor behaaglijke warmte op je terras

Foto: Lamaco  

Je kent ze wel, die heaters op terrasjes. Niets mis mee, al gaat het meestal om kortegolfstralers. Die zijn volgens Lamaco ideaal voor kortstondig gebruik in de medische wereld, maar niet om een lange frissere zomeravond mee door te brengen. Omwille van de overdaad aan warmte die ze creëren.

Daarom stelt Lamaco op Batibouw de LAMACO IR centraal, een langegolfstraler waarmee je dit probleem niet hebt. Hij geeft een aangenaam warmtegevoel zonder overdaad.

Meer info

 

Forest Avenue – Paleis 1, stand 115

Tuinpanelen uit Fiber

Foto: Forest avenue  

De Fiber van Forest Avenue biedt een duurzame en elegante oplossing voor geweven tuinschermen in je tuin. De synthetische materie is uv-bestendig, duurzaam en afwasbaar. En beschikbaar in een ruim pallet van kleuren.

Het gamma bestaat uit standaardpanelen met of zonder voetplaten, op maat gemaakte panelen of een in je tuin ter plaatse geweven versie in een dubbele of enkel geweven uitvoering. De tuinschermen zijn toepasbaar voor zowel binnen- als buitenconcepten. Gaande van zonneweringen, poorten, moesbakken, bloembakken tot railsystemen.

Meer info: www.forestavenue.be

 

BEAUFOR® tuinschermen - Paleis 1, stand 129

Een tuinscherm dat meer is dan enkel een afscheiding

Foto: Beaufor  

BEAUFOR® tuinschermen laat op Batibouw met de nieuwe Arkobaleno-reeks zien dat een tuinscherm meer dan bescherming en privacy biedt.

Dankzij het unieke concept kunnen beide zijden van je tuinscherm een volledig ander uitzicht hebben. Zo kan je tuin worden afgewerkt met een tuinscherm dat langs de buitenzijde aansluit bij het uitzicht van je woning, terwijl je langs de binnenzijde kiest voor een look die het verlengde vormt van je interieur.

BEAUFOR® tuinschermen worden opgebouwd met stevige aluminium palen en versterkte kunststofpanelen die in elkaar vastklikken. Daardoor zijn ze extreem sterk en onderhoudsvrij.

Meer info: www.beaufor.be

 

Jirca/Tuinglas – Paleis 1, stand 500

Glas als bescherming tegen wind, geluid, in- én doorkijk

Foto: Jirca/Tuinglas  

Tijdens Batibouw lancert Jirca Tuinglas, een nieuw tuinproduct dat je beschut tegen wind, geluid en doorkijk. Zo geniet je ’s avonds langer van de buitenlucht of van het voorjaarszonnetje.

Hecht je veel belang aan je privacy, of behoud je net graag een uitzicht? Dat kan. Het enkelvoudig 8 mm tempered of veiligheidsglas wordt gecombineerd met zware en toch elegante palen. Die zijn in twee verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. 

Meer info: www.tuinglas.nl

 

Euroveranda - Paleis 1, stand 221

Buitenleven

Foto: Euroveranda  

Euroveranda maakt de overgang van binnen naar buiten moeiteloos dankzij Sunflex, een schuif-/draaisysteem met glaspanelen die elk apart verplaatsbaar zijn. Ze kunnen na het openen ook als klein pakket in de hoek worden geparkeerd, waardoor je meteen de tuin binnenhaalt en de scheiding tussen binnen en buiten nagenoeg laat verdwijnen.

Er is keuze tussen naar binnen of naar buiten vouwbare panelen, afhankelijk van wat in het eigen project het best past. Ook op esthetisch vlak is er keuze: ofwel vol glas, ofwel glas met een aluminium omkadering.

Meer info: www.euroveranda.be