Bouwinnovatie Hasselt: leer bij, win en bezoek interessante infosessies!

Van 18 tot en met 20 januari en van 25 tot en met 27 januari stelt Ethias Arena Hasselt de deuren open voor de 37ste editie van Bouwinnovatie 2019. Dit jaar richt de beurs zich op 'gezond wonen'. Het beursthema heeft één doel: de (ver)bouwer laten genieten van een gezond wooncomfort. Bezoek diverse standen, volg infosessies en vraag je gratis (ver)bouwboek aan.

Dit jaar richt de beurs zich op 'gezond wonen'. Leer bij op Bouwinnovatie 2019.

Foto: Bouwinnovatie  

Een gezonde woning is een woning die met duurzame materialen en technieken is gebouwd en ingericht. Een nieuwbouw biedt van bij het begin alle mogelijkheden om het comfort en een gezonde woonomgeving naar jouw wensen aan te pakken. Bij een renovatie loont het eveneens de moeite om te investeren in technieken en comforttoepassingen zoals domotica, ventilatie, isolatie, vloer-of wandverwarming, zonwering … maar ook bv. stil te staan bij inspanningen voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit.

Gezond leven

We brengen gemiddeld 15 uur per dag binnen in onze eigen woning door. Binnenlucht kan soms meer vervuild zijn dan de lucht buiten. Dat komt door stoffen die vrijkomen uit nieuwe meubels, muurverf, schoonmaakproducten, huisstofmijt en van ons kookvuur. Maar met enkele inspanningen kunnen we de binnenluchtkwaliteit verbeteren. Denk hierbij aan ‘gezonde’ keuzes wat betreft ruwbouwmaterialen, isolatiemateriaal, vloerbekleding en verven. Schenk dus aandacht aan duurzame en verantwoorde materialen voor wanden, vloeren, afwerking en inrichting van de keuken en de badkamer. 

Warmte, licht en ruimte zijn eveneens prioritair. Interieurspecialisten komen op de proppen met totaalrenovaties, maar vele exposanten overtreffen jouw verwachtingen binnen hun specialisatie in dit domein. Met het oog op gezondheid wordt ons huis een thuis. Ontdek tijdens Bouwinnovatie wat deze toepassingen voor jouw woning kunnen betekenen.

Genotstuin

De tuin vormt het verlengstuk van ons interieur. Bij warme temperaturen installeren we ons graag op het terras en genieten we volop van onze tuin, gesetteld aan de barbecue. Een mooie afgewerkte tuin, in klassieke of in verwilderde stijl. Waar we tot rust kunnen komen of onze eigen groentjes kweken … Op Bouwinnovatie vind je volop inspiratie. 

Een gouden tip: laat je bijstaan door specialisten die je wegwijs maken in alle innovaties, materialen en technieken. In welk stadium van bouwen of verbouwen je ook zit, op Bouwinnovatie vind je diverse exposanten die als partner meewerken aan het beursthema ‘gezond wonen’.

Elke dag interessante infosessies

Reserveer online je gratis exemplaar van Verstandig Bouwen en Renoveren, en haal hem op tijdens Bouwinnovatie.

Foto: Verstandig Bouwen  

De infosessies worden elke beursdag op stand 717 georganiseerd. De infosessies starten telkens 1 uur na de opening, zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Enkele exposanten engageren zich om je wegwijs te maken in bepaalde thema’s en bieden een infosessie aan.

Raadpleeg de kalender voor de tijdstippen en de thema's zodat je bij je voorbereiding ook rekening houdt met de infosessies die je niet wil missen!

Win de Ixina-keuken!

Vergeet tijdens je bezoek zeker niet deel te nemen aan de bezoekerswedstrijd! Het wedstrijdformulier vind je aan de ingang of op stand 258 van Ixina. Vul het in en deponeer het in één van de urnes op Bouwinnovatie.

Gratis (ver)bouwgids

Ook een must én gratis voor iedere (ver)bouwer: het bouw- en renovatieboek Verstandig Bouwen & Renoveren. Kan je aantonen dat je gaat (ver)bouwen? Reserveer jouw exemplaar en kom hem oppikken op de beurs!

Waar, wanneer en gratis tickets

Waar moet je zijn, op welke dagen en welke infosessies zijn interessant voor jou? Lees het allemaal op onze infopagina en vraag je gratis inkomtickets aan!